Pacific Rim (2013-2018)
Ja obstawiam, że to będzie szło w kabinie japońskiego Jaegera:

Odpowiedz
(13-12-2012, 17:28)Mierzwiak napisał(a): Do czego bym się przyczepił? Oczywiście to tylko króciutki zwiastun, pokazali co mogli albo co chcieli pokazać i w żadnym stopniu nie może być to reprezentatywne dla filmu, ale na razie nie bardzo podoba mi się, że kamera jest za blisko w scenach walk i ataków potworów. Może w tym drugim przypadku OK, bo tylko potęguje to wrażenie z jakimi gigantami mamy do czynienia, ale już w walkach z potworami wypadałoby odlecieć na jakąś konkretną odległość.

Muszą to zrobić tak, żeby było dynamicznie, a jednocześnie nie przypominało Power Rangers i Japońskiej Godzilli. Odjazd kamery na pewną odległość i 2 przeciwników.

Pożyjemy, zobaczymy, ale entuazjazm trochę przygasł po zwiastunie.
Jak w filmie będzie Cthulhu to choćby była szmira - wybaczę ;)

Odpowiedz
Nie ogarniam czego się niektórzy spodziewali :) Przecież sam pomysł w założeniu jest kretyński i po prostu trzeba przyjąć taką a nie inną konwencję. Dla mnie mogłoby być bardziej z przymrużeniem oka, a mniej patetycznych przemówień a'la Emmerich, ale zobaczymy jak to wyjdzie w gotowym filmie.

Odpowiedz
Oglądam sobie fragmentami NVA i:

opening serialu, sekunda 25 i 5 sekunda w trailerze

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0kFhPVAhV_o[/youtube]

oraz

58 sekunda tego fragmentu i 1:45 w trailerze filmu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BGNV0DZc8xY[/youtube]

pewnie to moja nadinterpretacja, ale ciekawe :)

Odpowiedz
Nie mogę znaleźć posta, w którym ktoś z was przyczepił się do tego, dlaczego Rosjanie gadają po Angielsku.
Po 15 razie analizowania trailera widać wyraźnie, że to amerykańce w białych kombinezonach sterują robotem Gipsy Danger, a niefortunny montaż każe nam sądzić, iż to załoga Cherno Alfa.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Od 3:10 jest świetny fragment (jak się ma orientację w temacie), inaczej pewnie można się złapać za głowię i stwierdzić, że dwie atomówki to za mało ;)

Z drugiej strony jakby wywalić z Evangeliona psychologię postaci, to naprawdę jest smakowity materiał na najdroższą Rkę na świecie ;)
Taki fragmencik od 1:18
Okrzyki Jednostek Eva mają też klimat (po 0:30)

(13-12-2012, 21:05)Danus napisał(a): Po 15 razie analizowania trailera widać wyraźnie, że to amerykańce w białych kombinezonach sterują robotem Gipsy Danger, a niefortunny montaż każe nam sądzić, iż to załoga Cherno Alfa.
Nie mam pewności, a nie będzie tak, że Elba będzie w czarnym kombinezonie w Gipsy Danger, a Białe stroje to będą australijczycy i ich robot?

Odpowiedz
Raczej nie, przecież chyba widać jak koleś w białym kombinezonie robi specyficzny ruch reką, cięcie i Gipsy Danger robi to samo.
Wnioskuje po trailerze mniej więcej taka linie fabularną. Białe kombinezony to pierwsza załoga Gipsy, która ma sukcesy, ileś tam potworów na koncie, ale natrafiają na uber monster motherfucker, który niszczy Gipsy Danger(zimowa sekwencja rozpadającego się robota-swoją drogą przezajebista), a główni bohaterowie, czyli lasia i koleś z mieczem:) dostają szansę sterowania wyremontowanym robotem.

Odpowiedz
To może być spełnienie moich snów o nowej wersji Robot Jox. No i GLaDOS!
Miodzia.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
(13-12-2012, 21:25)Craven napisał(a): Z drugiej strony jakby wywalić z Evangeliona psychologię postaci, to naprawdę jest smakowity materiał na najdroższą Rkę na świecie ;)

Kurde, jak sobie przypomnieć tak genialne sekwencje z NGE jak (raczej spoiler), gdzie w nieosiągalny dla obecnego Hollywood sposób łączy się muzykę i obraz, to aż człowieka skręca, jak sobie przypomni jak się to skończyło ;) Pacific Rim pewnie nie odwali takiego kretyznizmu, ale też gdize mu tam do tej mistyki i psychodelii...

Trailer na razie mną nie wstrząsnął, ale to tylko trailer. Film może być świetny, albo na poziomie Transformers, oby to pierwsze.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
[Obrazek: pacific-rim-poster-1.jpg]

Trailer OK, ale plakaty coś na razie im średnie wychodzą.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Średnio to mało powiedziane. Już dawno nie było tak szpetnej dawki plastiku.

Odpowiedz
Zgadzam się co do plakatu, aczkolwiek scena, która jest przedstawiona na posterze klimatycznie miażdży. W trailerze Gipsy Danger upadający na kolana w zimowej scenerii wygląda po prostu obłędnie.

Odpowiedz
Ok, po zapoznaniu się z całością Neon Genesis Evangelion - Pacific Rim nie ma nawet szansy zbliżyć się klimatem do tej produkcji. Będzie ładnie, efektownie, ale nic poza tym. W ogóle po obejrzeniu serialu i *** - obniżyłem oczekiwania co do filmu Del Toro i już tak nie czekam.

Odpowiedz
Ale wiesz, Pacific Rim w ogóle nie celuje w tą stronę, może lepiej było rzucić okiem na Daimosa? :)

Odpowiedz
No i przypuszczam, że to będzie coś w ten deseń ;) psychologia spuszczona do 0, prosta rozwałka bez dylematów. Może to i dobrze, ale to cholerne NGE tak bardzo siedzi mi w głowie ... aaaaa!

Odpowiedz
Gdzie zapoznałeś się z Pacific Rim? Też chcę obejrzeć cały film, bo nie jesteś idiotą, by porównać kilkuminutowy zwiastun będący zwykłą reklamą do wielu godzin serialu...

Odpowiedz
Nie muszę widzieć filmu, żeby wiedzieć, że PG-13 i to, że na produkcję wydano 200 baniek sprawi, że jeżeli będzie jakaś psychologia to raczej liźnięta, a o wątkach religijnych, sexie, psychodeli już nawet nie mówię. Nie ta półka. Wytwórnia nie pozwoliła by sobie na to. Będzie efektownie, z kina pewnie wyjdę zadowolony, ale wątpię, żeby oprócz efektów coś przykuło moją uwagę.

Odpowiedz
Ale, Arahan, czy poza motywem z mechami, coś wskazuje na to, że Del Toro nakręcił rimejk NGE? Już nie przesadzajmy z tymi porównaniami, bo raz, że to bez sensu, a dwa, nie fair w stosunku do czegoś, czego się jeszcze nie widziało, a o czym można wyrobić sobie opinię tylko poprzez domysły.

Odpowiedz
Porównywanie anime z lat 90-tych do blockbustera dla młodej widowni: LOL

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon