Pacific Rim (2013-2018)
Gieferg, wyjdź!
Pacific Rim bez Kaiju, to też nie jest Pacific Rim!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Sequel to średnio, pewnie jak powstanie to na 2016, bo 2015 mocno obsadzony.
Bardziej prequel. Początkowe zdjęcia z noktowizora, z prostującym się Tacit Roninem są miodne i bardzo chętnie obejrzałbym czegoś takiego więcej. Do tego geneza jeagerów, pierwsze testy, Romeo Blue na paradzie zwycięstwa ... mniam :D

Odpowiedz
To wcale nie musi być wada, a w przypadku PR to może być zaleta.

Odpowiedz
(22-07-2013, 12:27)Corn napisał(a): Mimo, że główni bohaterowie pochodzą z Ameryki,

Główna bohaterka jest z Japonii :) A załoga Striker Eureka to chyba Australia.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Prequele są z definicji bez sensu.

Zajrzałem na Boxofficemojo i zasmuciłem się: tyle kasy, ile w USA PR zebrał w dwa tygodnie, niektóre ścierwa zarabiają w jeden dzień. Jakiś Twilight w weekend otwarcia zarobił 142 miliony, na rany Mechagodzilli!

Odpowiedz
(22-07-2013, 15:21)Danus napisał(a): Gieferg, wyjdź!
Pacific Rim bez Kaiju, to też nie jest Pacific Rim!

I ****. Wielkie roboty >>>>>> Kaiju. A od sequela PR wolałbym zdecydowanie konkretną ekranizację/adaptację Battletecha.

Odpowiedz
Ale tu rozmawiamy o Pacific Rim, a nie o swoich zachciewajkach odnośnie innych projektów z mechami:)

Military, to jest smutne, ze takie filmy jak PR nie maja wzięcia, a takie Twilight, czy Transformers rozchodzą się jak świeże bułeczki. Ameryka jest jednak dziwnym krajem, przecież tu też są napierdalające się roboty, i to z wielkimi potworami!!!!!!

Odpowiedz
Gdyby PR był znaną marką od kilku lat też by więcej zarobił.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Co mają wpływy Twilight do klapy Pacific Rim? Ja rozumiem, że niesprawiedliwość, że to, że tamto, ale litości, targety obu produkcji są, delikatnie mówiąc, inne, co nie? Poza tym Zmierzch powstał na podstawie książek i był autentycznie, a nie tylko pozornie jak PR, oczekiwany.

Odpowiedz
Ale nikt nie twierdzi, że z klapą PR miał coś wspólnego Zmierzch. Po prostu koledzy zauważyli, że to tandeta i rzecz gorsza od filmu del Toro.

Odpowiedz
(22-07-2013, 15:44)Mierzwiak napisał(a): Co mają wpływy Twilight do klapy Pacific Rim?
A kto napisał, ze coś miał wspólnego? ja tylko zauważyłem jak bardzo zła rzecz się dzieje za oceanem, że takie tandetne, żeby nie powiedzieć chooojowe filmy się sprzedają!

Odpowiedz
Bo Twilight to pierwszy zły film, który odniósł sukces :]

Odpowiedz
Cytat:Główna bohaterka jest z Japonii :) A załoga Striker Eureka to chyba Australia.
Główni bohaterowie tj. Młodziak (którego imienia nie pamiętam. W ogóle postacie mają tam dziwne, nie zapadające w pamięć imiona) i Idris Elba są raczej z Ameryki. Ok, Mako jest Japonką, ale Australijczycy czy naukowcy to tło.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
No niby nie, ale jest mi smutno, ze tak zajebiście epicka produkcja musi kurwa, żebrać w Box Officie:(
Chyba z tego powodu zbojktouję następny film Michasia Wyspy! Wiem, to głupie i tak swoje zarobi:)

Odpowiedz
(22-07-2013, 16:01)Corn napisał(a):
Cytat:Główna bohaterka jest z Japonii :) A załoga Striker Eureka to chyba Australia.
Główni bohaterowie tj. Młodziak (którego imienia nie pamiętam. W ogóle postacie mają tam dziwne, nie zapadające w pamięć imiona) i Idris Elba są raczej z Ameryki. Ok, Mako jest Japonką, ale Australijczycy czy naukowcy to tło.

Nie zapadające w pamięć? No lol :D one są mega charakterystyczne (imiona lub nazwiska):
- Gotllieb, Geiszler,
- Hannibal Chau,
- Becket (Raleigh i Yancy),
- Mako Mori,
- Hercules Hanson,
- Tendo,
- Pentecost.

W sumie nie pamiętam imienia tego młodego ze Strikera. Cała reszta, która w filmie odgrywa jakąś rolę mocno zapada w pamięć.

Odpowiedz
(22-07-2013, 16:08)Arahan napisał(a): W sumie nie pamiętam imienia tego młodego ze Strikera.
Chuck ma na imię.
Chińskie trojaczki to Wei, a rosyjscy hardcore piloci to Sasza i Aleksis (sześć lat w Mark I, a jak wiadomo, Mark I nie mają osłony antyradiacyjnej).

Odpowiedz
Właśnie się dowiedziałem, że Stackera Pentecosta miał zagrać Tom Cruise. Nie wiem jakie cuda się zadziały, że jednak do tego nie doszło, ale jestem im wdzięczny.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
pewnie Oblivion
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dziwna sprawa. Tak jak "Pacific Rim" bardzo mi się podobał i życzę mu dalej jak najlepiej w box office, tak akurat możliwe kontynuacje nieszczególnie mnie interesują. Jak dla mnie to ta historia została świetnie opowiedziana i zamknięta. Prequel? Nie, przez pierwsze minuty zostało wszystko w idealny sposób opowiedziane. A i zakończenie bardzo mi się podobało.

To w sumie zupełnie inny przypadek do "Dredda", gdzie niesamowicie chce sequela, a tutaj chyba mam casus "Avatara". Świetnie się bawiłem, uwielbiam film, ale sequela do szczęścia nie potrzebuje.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Arahan napisał(a):chyba sobie zrobię koszulkę z takim logiem

Lepiej kupić taką:

[Obrazek: svsy.jpg]

Pan Pacific Defense Corps ;)

Corn napisał(a):Główni bohaterowie tj. Młodziak (którego imienia nie pamiętam. W ogóle postacie mają tam dziwne, nie zapadające w pamięć imiona) i Idris Elba są raczej z Ameryki.

Becket jako jedyny jest ze Stanów (Anchorage), z kolei Pentecost jest Anglikiem (Tottenham, Londyn).
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon