Pacific Rim (2013-2018)
Ogólnie fajne, ale jest parę zgrzytów.
Jeśli dajesz Gipsy Danger, to dlaczego w nogach stoi Stacker?
I po co te iskry?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Przecież to chyba nie Mierzwiak zrobił.

Odpowiedz
Jeśli nie Mierzwiak to sory, jeśli jednak on, to:
Cytat:Ogólnie fajne, ale jest parę zgrzytów.
Jeśli dajesz Gipsy Danger, to dlaczego w nogach stoi Stacker?
I po co te iskry?
:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Hm, ciekawe jak te rzeczy się będą sprzedawać:

[Obrazek: cc13_prev_image1%20%283%29.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
http://forbiddenplanet.co.uk/

Pewnie juz maja na stanie/mozna zamawiac. Swoja droga, jezeli kiedys bedziecie w Londynie, to polecam wyprawe do ich flagowego sklepu - ostatnio poszedlem tam z bratem i zanim wszystko ogarnelismy, poczytalismy, kupilismy, to minely grubo ponad dwie godziny. Rzeznia :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Plakat PR nie mój (mam już pomysł, zamierzam wprowadzić go w życie w ciągu najbliższych tygodni), ale wkleiłem bo ma fajny klimat.

Odpowiedz
Kaiju survival guide:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.599140773442633.1073741830.439835889373123&type=3
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: 5JGHWKv.jpg]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Zakładam, że wysterowany w kosmos poziom emocji w temacie "Pacific Rim", zdążył już wystarczająco zjechać, więc napiszę tak:

Przez dwie trzecie było fajnie, natomiast końcówka powinna nazywać się CośTyDelToroNarobił?
Sam pomysł z rodowodem potworów był całkiem fajny, ale to co się dzieje, albo raczej - jak się dzieje- w końcówce, jest dla mnie niezrozumiałym zabiegiem i w pierwszej chwili całkiem oklapłem, bo skojarzyłem to co widzę z grafikami na pamiętnych chińskich piórnikach.
Było dobrze, ale DelToro całkiem poniosło i najzwyczajniej w świecie, zarąbał swój film.

6/10 za potwory, roboty jakby wyjęte z prospektów DARPA i walki. Koncówka, mam wrażenie, jest czymś... w pośpiechu doklejonym. Najgorsze, że wystarczająco długa, by świetnie zapowiadający się film ugrzązł.

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
O efektach jakby ktoś chciał poczytać:

[Obrazek: 7l5u.jpg]

http://www.fxguide.com/featured/monster-mayhem-pacific-rim/
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Czaszka sugeruje, że to Karloff jest, pierwszy kaiju pokonany przez pierwszego jaegera. W ogóle to w sieci jest już dostępny artbook - bardzo fajny, ale aż człowieka ściska, bo film mógł być jeszcze lepszy (niektóre szkice kaiju wyglądają lepiej niż finalne wersje, a świat przedstawiony jest cudowny).

Odpowiedz
Ano. Btw - artykuł o napisach końcowych ;)

[Obrazek: 14782_10152375188004057_370704744_n.jpg]

http://www.artofthetitle.com/title/pacific-rim/

Odpowiedz
(28-07-2013, 17:15)raven.second napisał(a): świat przedstawiony jest cudowny
To prawda, szkoda tylko że wszystko było w sieci przed premierą, to raz, a dwa - w filmie upchnięto to w pierwszych kilku minutach.

Poza tym czy ktoś zadał sobie trud obejrzenia trailerów już po filmie? Ja tak, dalej to energetyczne, zajebiste zajawki (jak dla mnie najlepsze w tym roku, na równi ze zwiastunami Man of Steel), ale pokazano dokładnie wszystkie najlepsze money shoty.

Odpowiedz
Cytat:wszystko było w sieci przed premierą
I to mnie właśnie boli. Del Toro zadał sobie trud stworzenia całego świata, a widzimy tylko maleńki urywek, zbyt mały, by zaspokoić głód. Chcę prequel skupiający się na sześciu latach działania Cherno, który bronił rosyjskiego wybrzeża oraz na siedmiu atakach kaiju na Hong Kong. Chcę więcej. Btw, według artbooka, jeden z pierwszych jaegerów śmigał na Linuxie :)

Odpowiedz
Wracając na chwilę do BO, to jak dotąd idzie jak po sznurku zgodnie z moimi przewidywaniami i czekamy na Chiny i Japonię, które powinny do końca pierwszego weekendu wyświetlania dorzucić łącznie jakieś 15-20 mln, co z kolei stanowić będzie jakieś 35%* wpływów w ogóle (45-55 mln) i worldwide zamknie się dokładnie w szacowanych przeze mnie widełkach, again. Ależ jestem dobry.

*Przy dobrym wietrze, bo pamiętajmy, że najbardziej niecierpliwi już film widzieli, więc PR może nie mieć długiego życia w azjatyckich kinach

Odpowiedz

rewelka :)

Odpowiedz
Świetne i pokazuje jak trailer może wypaczyć oczekiwania w stosunku do filmu, bo po takim trailerze na pewno nie poszedł bym do kina :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Nie znasz się Azg :)

Odpowiedz
Ja się znam, to inni nie dorośli do tego, żeby mnie zrozumieć :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Mogę ten film oglądać codzienne, w Imaxie z dobrą ekipą :D kumpel zachwycony, kumpela też.
Możliwe, że pójdę 5 raz :P
wtorek - 19:30 i około 30 osób na sali ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon