Pacific Rim (2013-2018)
Cytat:przeszkadzało mi rozwalenie dwóch nieźle nahajpowanych mechów praktycznie bez walki

Ruscy i Chinole w amerykańskim filmie nie mają prawa się wykazać ;)

Cytat:choć chętnie zobaczyłbym jakieś wsparcie z powietrza czy od artylerii na wybrzeżu.

Odpowiedz
(13-12-2013, 23:07)military napisał(a): Drugi seans, wbrew obawom, świetny, choć tym razem przeszkadzało mi rozwalenie dwóch nieźle nahajpowanych mechów praktycznie bez walki - zupełnie jakby z filmu wyleciało parę scen, w których widać, co te roboty potrafią.
Akurat film bardzo zgrabnie wyjaśnia dlaczego tak się stało. Nie jest to wyjaśnienie bezpośrednie, ale jest. Po pierwsze w filmie mówią, ze kaiju z każdym atakiem uczą się, ewoluują, adaptują się. Po drugie i mające związek z pierwszym punktem- Kaiju które zaatakowały Hongk Kong, były właśnie stworzone do walki z tymi konkretnymi Jaegerami.
Mianowicie:
Otachi- posiadał długie i szybkie przednie łapy oraz bardzo mobilny i chwytny ogon właśnie po to by przeciwstawić się Jaegerowi Chińskiemu- technika dzięki której był skuteczny czyli "Chmura burzowa" w walce z Otachi była nieskuteczna,
Otachi i plucie kwasem specjalnie na Jaegera z najgrubszym pancerzem. Cherno Alfa była jak czołg z armorem nie do przebicia. Otachi miał go tylko naruszyć i tu wkracza Leaterback, który dzięki swojej sile i budowie goryla miał dokończyć zniszczenia,
Leaterback miał też możliwość puszczania impulsem EMP by unieruchomić Jeagery z interfejsem/sterowaniem cyfrowym(scena z Striker Eureka).

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

[Obrazek: PacificRim.gif]

Odpowiedz
Pacyfik Rim to jeden z tych filmów jakie nie należy traktować poważne w sferze przyczynowo-skutkowej. Mnie osobiście się spodobał, bo tak trochę nawet parodiuje same Transformersy M. Baya. Tak, jakby Del Toro, doszedł do wniosku, że on też zrobi swoje Transformery ale 10 razy większe, silniejsze. Film ogląda się świetnie, choć jest do bólu przewidywalny, . To blockbuster, czyli kino typowo rozrywkowe w wydania Del Torro, jakoś specjalnie nie doszukiwałbym się tu artyzmu. Pacyfik Rim w swojej kategorii wagowej, spełnia swoją role należycie.

P.S to takie trochę anime z żywymi aktorami. Film emanuje ciekawym klimatem steam punk, szkoda tylko, że na początku seansu.
"Apokalipsa nadejdzie, gdy odrzucimy Boga, a zaczniemy wreszcie wierzyć w siebie." - Marilyn Manson
Konto filmweb
Recenzje horrorów i nie tylko

Odpowiedz
Cytat:Film emanuje ciekawym klimatem steam punk
To, że widać parę, a Gipsy i Cherno mają trochę zębatek nie znaczy, że Pacific Rim emanuje steam punkiem :)

Odpowiedz
Już samym punkiem bardziej :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(04-01-2014, 16:43)raven.second napisał(a):
Cytat:Film emanuje ciekawym klimatem steam punk
To, że widać parę, a Gipsy i Cherno mają trochę zębatek nie znaczy, że Pacific Rim emanuje steam punkiem :)

Napisałem, że na początku. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. To tylko moje spostrzeżenie.
"Apokalipsa nadejdzie, gdy odrzucimy Boga, a zaczniemy wreszcie wierzyć w siebie." - Marilyn Manson
Konto filmweb

Odpowiedz
mr. puma zrob sobie research co to jest steam punk bo wyraźnie nie masz pojęcia o czym piszesz :)

Odpowiedz
O ciekawe spostrzeżenie, nawet jeśli kolega widzi steam punk tylko na początku to ja chcę wiedzieć, gdzie on to widzi:)

Odpowiedz
(05-01-2014, 13:47)Danus napisał(a): O ciekawe spostrzeżenie, nawet jeśli kolega widzi steam punk tylko na początku to ja chcę wiedzieć, gdzie on to widzi:)

Zaraz po prologu. Kiedy minęło ileś tam lat od pewnego momentu(nie che spoilerować), klimat bardzo przypominał stream punk. Przynajmniej tak mi się skojarzyło.

Konto filmweb

Odpowiedz
Ale wskaz elementy kojarzące ci się ze steam punkiem, bo ja nadal nie wierze, z ty tam coś widzisz:P

Odpowiedz
(05-01-2014, 14:27)Danus napisał(a): Ale wskaz elementy kojarzące ci się ze steam punkiem, bo ja nadal nie wierze, z ty tam coś widzisz:P

Wskazać Ci nie wskażę, ze względu na to, że obejrzałem go dawno. Ale ewidentnie był moment, który przywodził na myśl steam punk. Ot, takie skojarzenie.

Konto filmweb

Odpowiedz
Mnie się trochę (ale tylko!) ze steampunkiem kojarzy ta cała baza Jaegerów. Albo mi się pomyliło z Hellboyem:D

Trzeba przyznać, że nie wygląda ona jak nowoczesne centrum dowodzenia - raczej jak coś opartego na mechanice niż elektronice. I jeszcze ta miedziana kolorystyka:D

Odpowiedz
Bo w sumie cały design Pacific Rim to taki trochę retro-futuryzm (ew. neo 80's, zwał jak zwał), na który coraz bardziej wraca moda. Jedyne co mi nie pasuje, to te wszędobylskie hologramy i przezroczyste monitory, mogli użyć starych dobrych crt-ków z wypukłymi kineskopami. Do tego zatrudnić jakiegoś Perturbatora albo Power Glove do napisania soundtracku i gotowe, instant klasyk, wszyscy się cieszą, a ocena skacze dwa oczka do góry. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Absurdalny pomysł... Absurdalnie genialny, actually!

Odpowiedz
Obejrzałem po raz pierwszy od czasu wizyty w kinie i podobało mi się znacznie bardziej. Zanim jednak najzagorzalsi fani PR na tym forum ucieszą się, że do ich klubu dołączył nowy członek, to mówię: hold your horses, tfu, jaegers.

Bez wygórowanych oczekiwań, na spokojnie, wreszcie bez hajpu Pacific Rim oglądało mi się fajnie. Tak po prostu, a najważniejszą zmianą w moim postrzeganiu tego filmu jest to, że rzeczy które w kinie totalnie mnie wkurzały i irytowały (np. naukowcy czy nieciekawi bohaterowie oparci na kliszach), teraz są mi obojętne, choć taki Charlie Hunnam wydał mi się bardzo sympatyczny w swej bezbarwności, zupełnie jak Hedlund w TRON: Legacy.

Tak czy inaczej najlepszą sceną filmu pozostaje wspomnienie z małą Mako, natomiast najlepszą sceną w której jest wszystko to, czego od PR oczekiwałem od czasu pierwszego trailera, jest Hong Kong (poczynając od momentu, w którym rzucony Gipsy Danger ląduje w porcie). Nie tylko dlatego, że to wizualna masakra (TE KOLORY!!!!!!!!!!!!!!!!), ale dlatego, że poprzez umieszczenie akcji na terenie zabudowanym ta scena pokazuje rozmiar i potęgę walczących gigantów. Skala, skala przede wszystkim! To właśnie powód, dla którego pozostałe walki, jakkolwiek świetne od strony technicznej, są dla mnie totalnie nieciekawe, szczególnie finał, w którym Del Toro wyraźnie zabrakło pomysłu na tę najważniejszą przecież część filmu.

Dajcie znać, jak będzie można dorwać na BD za jakieś 30, 35 zł.

6,5/10

Odpowiedz
Patrz, a u mnie przeciwnie - gorzej się oglądało w domciu, jak w kinie, choć to nadal spoko filmik :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Na bazarze kupiłem brytyjskie wydanie za 15 zeta (:

Filmu jeszcze nie widziałem, ale za tą cenę...
Bounty hunter.

Boziu, daj mi siłę i cierpliwość, bo muszę znosić najbardziej wkurywiającego użytkownika forum...

Odpowiedz
[Obrazek: Emmanuel_Shiu_Pacific_Rim_Fan_Art_01.jpg]

Odpowiedz
To nie jest kadr Tales From Zero?
Ok już widzę, że nie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon