Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Ależ to będzie feministyczny wysryw xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No nie kupuję pomysłu dziewczynka vs predator, to jest zbyt absurdalne :) indiańscy wojownicy vs osadnicy vs predator jednakże... tutaj jest ukryte złoto.

Odpowiedz
Byłoby mniej absurdalne, gdyby wszystko sprowadzało się do prostego survivalu. Ale tutaj panienka otwarcie posługuje się współczesnymi, wymawianymi oczywiście po angielsku, bólodupnymi hasełkami, które w świecie Indian zwyczajnie nie miałyby miejsca i tyle.

Odpowiedz
Ale, ale to wygląda dobrze! Miałem zerowe oczekiwania, to teraz mocno stawka podskoczyła. Nie wiem, czy to dobrze czy źle bo przynajmniej z zerowymi oczekiwaniami nie byłoby zawodu, a teraz to I give a fcuk :)

Czekam!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
IMHO nie jest źle. Widać powiew świeżości. Zobaczymy.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Wyglada to mega choojowo. Z racji ogolnego konceptu i tych wszystkich cool scenek przygotowywania sie do walki z predkiem nie moge tego brac na powaznie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(05-06-2022, 16:31)Mefisto napisał(a): Byłoby mniej absurdalne, gdyby wszystko sprowadzało się do prostego survivalu. Ale tutaj panienka otwarcie posługuje się współczesnymi, wymawianymi oczywiście po angielsku, bólodupnymi hasełkami, które w świecie Indian zwyczajnie nie miałyby miejsca i tyle.

Najlepsze jest to, że w tym zwiastunie do psa podczas polowania zwraca się jakimś indiańskim dialektem. Rozumiem, że reżysera przerosło zadanie przeniesienia tego na resztę dialogów :) 

Tak jak pisałem wcześniej - oczekiwania mam zerowe, ale to obejrzę z czystej ciekawości. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bo to film scifi, a nie produkcja mająca imitować rzeczywistość, to trochę tak jakby się czepiać, że w Amadeuszu postacie nie mówią po niemiecku, a to, że zwraca się tak do psa to tylko środek stylistyczny by podkreślić, że "rozmawia ze zwierzętami".

Naprawdę ktoś tutaj oczekiwał Apocalypto?

Odpowiedz
Ale to będzie wyjątkowo zabawne kiedy pojawi się "scena przygotowania" podobna do tej z Arnoldem i z tematem przewodnim w tle.
Choć liczę, że nie dostali zgody na wykorzystanie muzy Alana.

PS: choć podejrzewam, że nie przebije w kopiowaniu "Predators". Jak na razie widzę tylko scenę z błotem.
Swoją drogą: błoto w podczerwieni maskuje ciepłotę ciała? Chyba nie
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No a jak było w Jedynce???
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Chodzi mi czy w rzeczywistości maskuje.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W filmie maskuje, w prawdziwym zyciu nie maskuje:)

Odpowiedz
(05-06-2022, 20:15)marsgrey21 napisał(a): Bo to film scifi, a nie produkcja mająca imitować rzeczywistość

OK, powiedz to wszystkim tym, którzy narzekają, że w jakimś filmie kobiety traktuje się przedmiotowo i/lub nie ma ich silnych reprezentantek :)

Odpowiedz
W filmie maskuje, w prawdziwym zyciu nie maskuje:)

Odpowiedz
Za to gra z nimi w piłkę na plaży.

Odpowiedz
(05-06-2022, 20:42)Mefisto napisał(a):
(05-06-2022, 20:15)marsgrey21 napisał(a): Bo to film scifi, a nie produkcja mająca imitować rzeczywistość

OK, powiedz to wszystkim tym, którzy narzekają, że w jakimś filmie kobiety traktuje się przedmiotowo i/lub nie ma ich silnych reprezentantek :)

Nie zwykłem kopać się z koniem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ja ciągle mam nadzieję, że główna bohaterka pomoże Predatorowi odkryć siłę miłości i on porzuci dla niej przemoc, a później będą razem jeździć na konkursy recytatorskie poezji i festiwale country (będą grali oba gatunki: country i western). 
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jak dla mnie jest klimat :) Co prawda laska jako przeciwnik Predatora nie wypada tu przekonująco ale sam Predek jest pokazany jak Bóg przykazał :p

Odpowiedz
(05-06-2022, 20:35)shamar napisał(a): Chodzi mi czy w rzeczywistości maskuje.
https://pages.vassar.edu/ltt/?p=3344

Poza tym był o tym odcinek Pogromców Mitów i obalili to. Szkło z kolei daję radę.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Termowizję vs błoto spokojnie można wytłumaczyć tym, że PM nie używali kosmicznej technologi i nie wiemy, jakie ona ma słabości, więc spokojnie w ramach Sci-Fi błoto może działać jak zapora i wuja nam do tego :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon