http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
16-06-2022, 13:19
|
Predator
|
|
R jak rak mózgu pewnie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 16-06-2022, 13:19 (16-06-2022, 12:09)Ted napisał(a):Cytat:Yep. Ze mnie to taki progres jak z Eminema czarnuch, ale te masowo wklejane video od tych pojebów sprawiają że odechciewa się tu zaglądać. Przecież te typy wręcz śmierdzą jakimiś kompleksami. To już ta disnejowska Czyli zupelnie jak Hollywood :) Roznica taka, ze tu jest wiesniak z tuby, a po drugiej stronie najwieksza machina kulturowo-medialna na globie. Sam Drinkera nie ogladam i jest mi w zasadzie obojetny, i w sumie bardzo mozliwe, ze rzeczywiscie po prostu cynicznie doi temat, bo to latwa kasa, ale tego typu kanaly to zazwyczaj ciagle reakcje na cos. Holly nie dostawalaloby pierdolca w pewnych sprawach to taki Drinker mialby duzo mniej tematow, o ktorych moglby sobie pierdolic. No, a tak te ideologiczne banki moga byc karmione, poprzez dostarczana papke. Nic tylko sie przygladac temu wszystkiemu z gory i robic na tym wszystkim kase. (16-06-2022, 08:30)Grievous napisał(a): Ze mnie to taki progres jak z Eminema czarnuch, ale te masowo wklejane video od tych pojebów sprawiają że odechciewa się tu zaglądać. Przeciez nie musisz tego ogladac i problem z glowy :) I pisze to bez cienia ironii, sam tez nie ogladam, bo obecnie to w zasadzie krecenie sie w kolko.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
16-06-2022, 18:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2022, 18:42 przez Bucho.)
Kiedyś oglądałem te outrage kanały, ale już mi się to znudziło, oni po prostu kręcą kasę przerabiając w kółko tą samą gównoburzę, wolałbym zostać przerznięty przez czarnoskórego amerykańskiego obywatela w dupę niż chociażby jeden raz obejrzeć jakikolwiek filmik Drinkera narzekającego stękającym tonem głosu, że wszystko jest chujowe, co innego gdy jest to jeszcze rzeczowe, ale gość mówi wywyższając się, a sam jest autorem książek których nikt nie kupuje, no kurvva...
16-06-2022, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2022, 18:34 przez marsgrey21.)
No to jest wlasnie takie krecenie sie w kolko w sprawie gownoproblemow, ale psy szczekaja, a karawana jedzie dalej czyt. Holly kreci tylko coraz wieksze gowna, ludzie dalej kupuja bilety, i subskrypcje, a rozne Drinkery sobie pierdola. I tak do zajebania.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
16-06-2022, 18:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2022, 18:43 przez Bucho.)
Ciekawe czy będziemy mieć powtórkę z Dredda też nazywanego po trailerach chujowym.
16-06-2022, 18:45 (16-06-2022, 11:41)Doppelganger napisał(a):(16-06-2022, 08:30)Grievous napisał(a): Dla mnie to w ogóle jest najlepsze filmowe LA. Większość filmów tam umiejscowionych, nieważne od poruszanej tematyki, prezentuje to miasto w jak najbardziej przyjemny estetycznie sposób. No z milion lat temu, wypadłoby powtórzyć bo słabo to pamiętam, ale te gangsterskie filmy też mają manierę popadania w "to byłaby piękna dzielnica gdyby nie gangusy" i dowalą jakimś ładnym zachodem słoneczka czy dziećmi pociesznie bawiącymi się na ulicach zanim szambo wybije. Usuń z Predka 2 kartelową napierdalankę, to dalej pozostaje smażalnia, bród, hałas i ciasnota. Nawet otwarcie z ikoniczną sylwetką miasta jest zajebane w jakimś smogu niczym z post-apo :P 16-06-2022, 20:58
Oj tak wizja LA w Predku 2 to mistrzostwo. Rozgrzany od słońca asfalt, wkurwieni i przepoceni ludzie - no idealny film na gorące lato :) Stephen Hopkins osiągnął tutaj mistrzostwo, a sam film to pogrobowiec lat 80-tych, ale taki udany. Brak jeszcze tej wesołej blockbusterozy lat 90-tych a Glover doskonale sprawdza się w roli głównego bohatera. W książkowej adaptacji scenariusza Harrigan rzuca, że takie akcje jak on powinien wywijać Mel Gibson ;)
16-06-2022, 21:24 (16-06-2022, 21:24)Scheckley napisał(a): Oj tak wizja LA w Predku 2 to mistrzostwo. Rozgrzany od słońca asfalt, wkurwieni i przepoceni ludzie - no idealny film na gorące lato :) O święta racja kumie. Pamiętam, jak na początku reporterka TV robiąca na żywo sprawozdzanie z walki gangów - wrzasnęła, że to pierdoli i ucieka. 16-06-2022, 21:53
Zajebisty opening:
i ta scena: Przerysowane jak cholera i zajebiste w uj :D BTW może dyskusje przenieść do tematu o drugiej częśći. 16-06-2022, 22:24
Generalnie jak ktoś mi mówi, że nie lubi P2 ("bo to już nie to samo" - i dobrze, qrva, że nie to samo!) od razu wiem, że z nim coś nie halo i potem już podchodzę nieufnie do wszelkich jego opinii :P
W jednym z takich przypadków okazało się potem, że ta sama osoba nie lubiła także Batman Returns i nie doceniała należycie Dnia Świstaka. 16-06-2022, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2022, 22:32 przez Gieferg.)
Tak swoją drogą ten podkręcony upał pasuje do tego o czym była mowa w pierwszej części - Predatory potrzebują wysokich temperatur by polować na Ziemi. Teraz wyobraźcie sobie, ze fabuła Prey opiera się na rytuale przejścia. Co roku w najgorętszy dzień młody Indianin udaje się na starcie z „Diabłem”. Początek filmu widzimy oczami dziecka gdzie starszy brat idzie na rytuał i nie wraca, potem cięcie i 17 letni chłopak, który całe życie marzył o pomszczeniu brata idzie zmierzyć się z diabłem i cyk, diabłem okazuje się Predator. Tak niewiele wystarczyło, żeby ten nowy film miał ręce i nogi.
Albo sequel o tym, że na ziemi temperatura rośnie i Predatory wpadają tu całą familią. Rząd od dawna o tym wiedział więc przygotował na tę okazję super jednostkę Marines pod dowództwem starego Arnolda. Predy lądują i mamy igrzyska śmierci. 16-06-2022, 22:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2022, 22:37 przez Corn.)
Ja nie lubię Predatora 2, za to uwielbiam Batman Returns, może nie tak, że nie lubię, ale w ogóle do mnie dociera ten film, jak byłem gówniakiem to zawsze postrzegałem P2 jako taki straight to vhs sequel o wiele lepszego oryginału, wiem za co ceni się drugą część i mogę obejrzeć, ale nie czuję żadnych emocji.
16-06-2022, 22:48
Ja za to wolę Returns od B89.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
16-06-2022, 22:59
Ja nigdy nie wybacze twórcom, ze mieli wyjebane na to jak wyglada Predator bez maski. Tak jakby zachwycili sie tymi wszystkimi gadzetami Preda na tyle by miec w dupie to jak wyglada sam Pred. Niestety ale praca Stana Winstona w jedynce to jest mistrzostwo swiata. Scena gdy Pred zdjemuje maske i ryczy albo pozniej jak dostaje plaskacza w morde od Dutcha. Przypomnijcie sobie jak wtedy wygladala jego morda. To bylo tak perfekcyjnie zrobione, ze czlowiek wierzyl, ze to musi byc zywe stworzenie. W dwojce jak pred zdejmuje maske to chce mi sie smiac, sztuczne gumowe gowno po ktorym widac, ze to animatroniczny ryj poruszany przez lalkarzy. Reszta jest ok. Oczywiscie plusem jest zmiana klimatu na miejski i to jak w ogole przedstawiono LA, ale do oryginalu nie ma startu. Przy dwojce nie ma takich emocji.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 16-06-2022, 23:00 (16-06-2022, 22:36)Corn napisał(a): Teraz wyobraźcie sobie, ze fabuła Prey opiera się na rytuale przejścia. Co roku w najgorętszy dzień młody Indianin udaje się na starcie z „Diabłem”. Początek filmu widzimy oczami dziecka gdzie starszy brat idzie na rytuał i nie wraca, potem cięcie i 17 letni chłopak, który całe życie marzył o pomszczeniu brata idzie zmierzyć się z diabłem i cyk, diabłem okazuje się Predator. Tak niewiele wystarczyło, żeby ten nowy film miał ręce i nogi. Skoro obracamy się w temacie upałów, to dobrym motywem byłoby umieszczenie w Afryce, dokładnie Beninie. I tym samym można byłoby wprowadzić female power, gdyż królestwo Dahomej było znane z oddziału nieustraszonych wojowniczek, które w boju nie ustępowały facetom. W roli głównej jakaś twarda babeta pokroju Grace Jones. Przy tej okazji mamy diversity i female power, w dodatku umotywowane i cyk miliard w box-office. 16-06-2022, 23:07 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Predator 2 | Anonymous | 280 | 56,089 |
04-06-2026, 16:32 Ostatni post: Scheckley |
|
| The Predator (2018) reż. Shane Black | Proteus | 572 | 77,540 |
23-02-2026, 17:11 Ostatni post: shamar |
|
| Predator: Badlands (2025) reż. Dan Trachtenberg | Spoilerowo | 311 | 15,347 |
04-12-2025, 12:12 Ostatni post: raven.second |