Predator 2
Ale to nie wygląda na błąd. Po prostu twórcy przyjęli (nie wiem czemu), że on/oni tak widzą.
Wiem, ze bez sensu ale tak se to tłumacze.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja sobie to zawsze tłumaczyłem właśnie jakąś chorobą oczu Predzia z jedynki.

Odpowiedz
Drugiego Predatora najlepiej oddaje ocena 9/10. True story.

Odpowiedz
Potwierdzam, tylko z oceną 8/10 :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Film z ktorym mam duzy problem. Chcialbym go lubic bo to jednak Predator, ale wkurwia mnie takie potraktowanie postaci, bo jest gorzej przedstawiony pod wzgledem realizacji niz Pred z jedynki, a ta biede probowano zamaskować nowymi gadżetami obcego. Ma fajne postacie ludzkie na czele z glownym bohaterem, chociaz gdzie mu do Dutcha, na plus tez zamiana miejsca akcji. Jednak oglada sie gorzej od dziela Mctiernana i widac, ze Hopkins nie czuje tej postaci. Takie słabe 6/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
No sorki, ale głupoty gadasz. Może Anderson, bracia Strause albo Antal czują lepiej tę postać?
Predator 2 jest minimalnie gorszy od części pierwszej, a w niektórych elementach ją przebija.
Wojny gangów, miejska dżungla, świetne teksty i końcówka. Gorzej przedstawiony pod względem realizacji?

Przykłady, bo pod to można podciągnąć każdą głupotę.

Odpowiedz
Realizacja postaci pod wzgledem technicznym oraz tego jak postac sie zachowywala. Klase nizej od jedynki, ale poczytaj moje wczesniejsze posty w tym temacie, tam szczegolowo opisalem o co biega.
Nigdzie tez nie napisalem ze ktorykolwiek z wymienionych przez ciebie rezyserow czuje postac Predatora.
Jaki tez pisalem plusem tej produkcji jest zmiana lokalizacji, te wojny gangow, z koncowka to bym polemizowal, poniewaz dla mnie nie bylo tam nic fajnego, walka jest za dluga i to najnudniejsza czesc filmu.

Odpowiedz
Mnie nudzi końcówka jedynki. Końcówka dwójki nic a nic.

Odpowiedz
Nie widzialem drugiego predka od lat, jesli mnie pamiec nie myli, to od seansu na Polsacie jakies 12(?) lat temu. Wlasnie odpalam, jak klamiecie i jest cienko, to oberwiecie z dysku predatora. Ma byc przynajmniej 8/10 :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
No i ile? Bo dla mnie miękkim pędzlem 8.5/10 jak nie 9.
A jeba**, w zasadzie to wolę dwójkę niż jedynkę :)

Odpowiedz
Za takie kontrowersje powinien byc ban;)

Odpowiedz
Cytat:A jeba**, w zasadzie to wolę dwójkę niż jedynkę :)

W sumie... You are not alone.

Odpowiedz
Poza zajebistym motywem wyjsciowym (miasto/gangi), ktory zostal wykorzystany moze w 10%, ten film nie ma do zaoferowania absolutnie nic. Pierwszy Predek, ktorego nie jestem mega fanem, ale doceniam jako zajebiste kino akcji, to przy tym kupsztalu, najlepszy film w galaktyce. Tak na szybko tylko, bo szkoda klawiatury:

- niewykorzystanie zajebistosci motywu wyjsciowego, wojny gangow zaledwie lizniete, nie czuc potegi miasta, wiezowcow, brudnych uliczek.

- zero fajnych bohaterow, dykty kartonowe, ktore recytuja beznadziejne dialogi. Nawet Paxton nie bawi tak jak powinien, tylko miota sie po ekranie bedac zmiksowaniem Hawkinsa i Hudsona. Najgorsi sa oczywiscie lasia detektyw, niby macho z dwoma dialogami na krzyz i niby kultowymi tekstami (gdzie jej tam do vasquez, a w te klimaty celowano) i ten operator marakasow z Buena Vista Social Club.

- wydaje mi sie, ze scenarzysci mieli luzne pomysly na kilka srednich scen, a potem silowali sie jak to polaczyc do kupy, bo np. cala akcja z UFO-federalinymi (sposob pojawienia sie w filmie i ich ogolna obecnosc), metro i rzeznia, to jakas kpina.

- scena w rzezni jest tak zmarnowana pod wzgledem dramaturgii (w ogole rezyserka kuleje), ze szkoda gadac. Do tego jest zwyczajnie glupia (-On widzi wasze swiata; -Szarap!)

- Predator, to kompletne przeciwienstwo tego z jedynki i nie chodzi mi o jakosc efektow/make-upu/animatroniki, bo te sa spoko (robi sie smiesznie w scenie uciecia reki, ta maska wyglada zwyczajnie tak sobie), ten w jedynce to byl wytrawny lowca, ktory pojedynczo wybiera ofiary i je pomalu kroi. Ten tutaj, to jakis napierdalator, ktory pakuje sie w srodek strzelanki (i ktorego, gdy pasuje scenarzystom, nikt nie potrafi ustrzelic, patrz. Paxton), do tego tak obladowany ekwipunkiem, ze wygladac powienien jak jakas choinka. Dysk, te strzalki, oraz siatka sa na pelnym wypasie, ale shoulder cannon tym razem slabuje (ksztalt, wtf?), a dzida to jakas nieporeczna nedza, ktora jest najbardziej w filmie forsowana - jak on z nia sobie niby skacze po miescie?

- Wroce jeszcze do Napierdalatora. Akcja na samym poczatku jeszcze przejdzie, bo nie wiadomo co sie dzieje i zbyt duzo nie widac, ale ta w metrze?! Dear me...juz oleje to, ze skad on wiedzial gdzie ida policjanci, to wpakowanie sie do zatloczonego metra (w Los Angeles? hihi), ktore ma najdluzsze przerwy miedzy stacjami ever, a zatrzymuje sie randomowo na betonowym wybiegu, jest mega glupie i nie ma nic wspolnego z polowaniem tylko sieczka rodem z Blade'a. Scenarzysci wybrneli, bo dali wiekszosci ludkow bron, ale ta scena jest zwyczajnie glupia. To trzeba bylo zrobic noca, puste metro, Predek tropi kilku czlonkow gangu, ci robia zadyme w prawie pustym wagonie metra, strasza jakas lasie/cokolwiek i nagle zadyma. Tutaj, to jakis kolowrotek.

Byo tego duzo wiecej, ale juz dam sobie spokoj. Nizsza klasa srednia i tyle.

4.5/10

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho, już nie jesteś moim synem.

Odpowiedz
Lepiej sie przyznaj kiedy ostatnio ogladales :) Zarzuc film na warsztat, moze wystawisz wyzsza ocene, ale ufam, ze przyznasz mi racje do kilku zarzutow. Ten film moglbym mega zajebisty, lepszy od jedynki, jest zaledwie sredni. Szkoda takiego potencjalu.

Odpowiedz
Tak z 4 lata temu.:) Ogólnie minął mi boner na predatora.

Odpowiedz
(16-01-2015, 23:13)Bucho napisał(a): [cała prawda na temat Predatora 2]
W końcu ktoś to napisał! (poza mną :)

Odpowiedz
(17-01-2015, 15:43)military napisał(a): Tak z 4 lata temu.:) Ogólnie minął mi boner na predatora.

Te kilka lat moze mocno zweryfikowac twoja ocene ;)

Odpowiedz
Zapuścimy, zobaczymy. Wiem, że zawsze nudziła mnie końcówka - od odcięcia ręki. Ale metro już wygląda rewelacyjnie, to jedna z najlepszych scen z lat 90. Tak ją pamiętam.

Zobaczymy.:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon