Predator 2
Military napisał(a):Mam kasetę P2 z Knapikiem

A ja mam blu-reja z Knapikiem :]

Odpowiedz
Gieferg, jesteś człowiekiem-zagadką. Kiedy piszę, że nie przeszkadza mi gorsza jakość DVD, twierdzisz, że poniżej jakości Blu nie można schodzić. A jednocześnie zamiast dźwięku czystego i ostrego jak żyleta dogrywasz kapiastą wersję stereo (albo i mono) z lektorem z VHS-a. Nawet nie próbuję cię zrozumieć.:)

Odpowiedz
po 1 - i tak nie mam sprzętu do dźwięku 5.1
po 2 - Moje restrykcyjne podejście dotyczy obrazu, nie dźwięku :)
po 3 - są pewne tłumaczenia, które uwielbiam i jeśli nie są dostępne w lepszej jakości to będę słuchał w takiej w jakiej są. Do filmów z ery VHS mam odrębne standardy.
po 4 - zdarzyło mi się już zrobić "restoration" kilku ścieżek z VHS z Knapikiem (P1, T1, Commando) poprzez nałożenie ścieżki VHS na ścieżkę DVD tak żeby uzyskać stosunkowo dobrą jakość reszty dźwięku + lektora z VHS na tym (wychodzi najlepiej ze ścieżkami, w których lektor był za głośno, słyszalny był bardzo dobrze, podczas gdy reszta dźwięku, ledwo, ledwo - jak np stare, pirackie wydanie T1) jednocześnie zostawiając tylko dźwięk z DVD we fragmentach bez dialogów, na dobrą sprawę mógłbym w ten sposób zrobić też ścieżkę 5.1 z lektorem z VHSu w centralnym kanale, tylko nie mam po co (patrz punkt 1)
po 5 - mimo wszystko najczęściej oglądam z napisami, a lektor jest wtedy na zasadzie - "o, ciekawe jak to przetłumaczyli na VHS, sprawdźmy" <switches audio> :P

Odpowiedz
Są bluzgi w wersji Predatora 2 na DVD (w napisach, choć chyba tylko z napisami wyszedł)? Na TVP2 chyba czytał Gudowski, a tłumaczenie jakie było?

Odpowiedz
P2 na DVD czyta jakiś gejolektor - nie da się tego słuchać, zwłaszcza że słychać jego niewieści głosik, a efekty dźwiękowe i muzykę niemal totalnie wyciszono. Nawet jeśli są bluzgi, to muszą brzmieć jak płatki róż upadające na ośnieżoną łąkę.

Odpowiedz
W końcówce P2 jest co prawda kilka bzdurnych zagrywek (to co robi Harrigan gdy w jego łapy trafia włócznia Preda, zwisanie z gzymsu, statek pod ziemią czy termowizja bez maski), ale ogólnie i tak lepiej mi się to ogląda niż końcówkę P1 (tzn tę część gdy z całej ekipy został już tylko Arnold). Akcja w rzeźni wymiata. Jak pogrywałem przez neta w multiplayera AVP2 to była jedna z moich ulubionych lokacji :)

Kto mi powie co się stało z górną połową ciała Keyesa? :)

Odpowiedz
mielące mózg tłumaczenie P2 z VHSu, aż trudno uwierzyć, że coś takiego powstało.

Odpowiedz
Nie działa. Ale pamiętam Knapika czytającego takie kwestie, jak "to tak jakbyś uciął mi kutasa i wsadził prosto w dupę". Poezja.:)

Odpowiedz
Mam tę wersję z Knapikiem. Indeed, jest mega :)
A giefergowy klip mi też nie działa.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Mnie działa, ale tylko na Mozilli. To nie jest Knapik ani w ogóle żadne tlumaczenie z przekleństwami. To jest jakiś kosmiczny absurd :D Polecam postarać się to uruchomić, bo warto.
Juror_z_MamTalent, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Nov 2012.

Odpowiedz
Zadziałało na IE.

O MAJ GAD, po prostu kosmos, tłumaczył chyba jakiś kuzyn wydawcy który miał w podstawówce angielski.:)

"Jest samozniszczalny. Jego mózg regeneruje się. Może przyjmować różne postacie - lwa, tygrysa, niedźwiedzia. Mamy ich dwóch, dowodzą naszymi akcjami w Ameryce Południowej". Holy fuck, jak ktoś to oglądał z taki tłumaczeniem, musiał być nieźle zdezorientowany.

Odpowiedz
Wersja na jutubie, żeby ludzie łatwiej mogli zobaczyć to arcydzieło

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SJRVVs_-E2Y[/youtube]
Juror_z_MamTalent, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Nov 2012.

Odpowiedz
Na Youtube to uporczywie blokują (teraz też zablokowali), gdyby nie to, właśnie tam bym wrzucił.

Tu macie do ściągnięcia: http://www17.zippyshare.com/v/30775671/file.html

Odpowiedz
- Fuckin' alien!
- Do akcji pobudza ich temperatura.

:D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Lektor gubi się gorzej niż Knapik w wznowionym tłumaczeniu do Bundych :)

Odpowiedz

Widzieliście to? Dancing preds :)

loading podpis...

Odpowiedz
Jakieś 10 lat temu.

Odpowiedz
Hmmm, oglądałem kiedyś i mi się nie podobał, w prównaniu z jedynką, to jest bardzo słaby film. Ostatnio znowu oglądałem, bo leciałem wszystkie predki i też mi się nie podobał. Co mi się nie podobało? Prawie wszystko, tandetny ten film do potęgi. Co mi się podobało? Predator ma rozszerzony arsenał, ma fajne zabawki, lepsze niż Batman. Całkiem dobra scena końcowa.

Odpowiedz
Powtórka po latach...

No więc nie podoba się już tak jak kiedyś. Bardziej razi: skrótowość, szybkość scenariusza, elementy humorystyczne. No i wszystko się psuje w momencie finałowej konfrontacji - czyli spadku do toalety.
A jeśli by się czepić "termowizji" bez maski, to już wcześniej.

Ale wciąż 8/10. Jedyna sensowna kontynuacja.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(15-10-2014, 22:06)shamar napisał(a): A jeśli by się czepić "termowizji" bez maski, to już wcześniej.

Gdyby zanegować wszystko co powstało po Predatorze 2 to można by uznać że Predator z jedynki miał po prostu jakąś wadę wzroku.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon