Primitive War (2025) reż. Luke Sparks
Niby tak (chociaż za bardzo nie wiem o jakie 250 ci chodzi), tyle że tutaj masz o wiele ciekawszych i lepiej napisanych bohaterów. Ogólnie to taki bardziej "Predator" czy, tak jak pisałem, "Dog Soldiers" vibe. To, że schemat "wojaki na misji" jest prosty nie znaczy, że nie może się spoko sprawdzić i to jest tego dobry przykład.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
O w dupę, jakie to dobre! W szoku jestem, że aż tyle tu dinozaurów (ukazanych jako dinozaury właśnie, w sensie zwierzęta, dzikie, groźne, ale jednak zwierzęta a nie napędzane rządzą krwi monstra jak to było w ostatnich Jurasic Worldach) i to pokazanych w całej krasie, w różnych warunkach, w różnych miejscach, akcjach, sekwencjach. Więcej tu polotu, serca i duszy niż można się spodziewać, serio. Jasne, efekty dzielą się od średnich do słabych, drugi plan aktorski ssie, ale co z tego, skoro film daje tyle frajdy (zwłaszcza w finale!) i po prostu NIE NUDZI? Wietnam, dinozaury, żołnierze, fajna muzyczka, fajne gore + trochę technobełkotu wyjaśniającego o co chodzi i gotowe. 8/10

Odpowiedz
Też widziałem, na duży plus inne podejście niż kopiowanie cały czas modelu parku/innej wyspy z dinozaurami. Efekty różne, ale jak na taki budżet w większości są dobre, chociaż są momenty po prostu słabe. Sam film to z początku kopia Predatora, jednak potem w tej rosyjskiej bazie miałem skojarzenia z Aliens. Finał emocjonujący, choć trochę śmieszy swoją podniosłością. + ma momenty, gdzie się dłuży i bym całość obciął o 20 minut. Solidne 6/10.

Odpowiedz
Fajny film. Ja pierdole WRESZCIE donozaury widocznie zabijają i zjadają ludzi. A nie te scenki dla dzieci w Jurassicach, gdzie krwi kropli ni chuja.
Wreszcie raptory wyglądają jak raptory. Czyli groteskowo. I to dziala ;) Zjedzony przez kurczaka.
Wreszcie, nie bedzie to wielki spoiler chyba
Efekty w wiekszosci chyba dobre. Tak 70%/30%. Wypadaloby to na spokojnie przeanalizowac. Bo jest tak, że jedno ujecie wyglada dobrze lub bardzo dobrze a za chwile jest efekt kiepski. Pare razy mialem wrażenie, że wrecz niedokonczony.

Nie podobał mi się tez final, na ktory chyba zabraklo pomyslu ale i tak jest lepszy niz final "JW Rebirth".
No i wlasnie, zjebane "Rebirth" i żenujące hybrydy. A wystarczylo dać kurczaki.

7/10 i pewnie se kupie kiedys na dysku jesli wyjdzie w Polin. A "JW;R" se nie kupie.

EDYTA: na sukces nie ma szans. 2 miliony po 6. tygodniach. Do tego oceny FW/IMDB: 5 z hakiem.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Film najwidoczniej jednak ten sukces odniósł a już na pewno wypromował samą markę "Primitive War", bo wczoraj oficjalnie zapowiedziano sequel:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon