Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Ale Awataru było PG13 ;)
Ja tam bym wolał, żeby Scott trzymał się upatrzonego ratingu ale przyciął budżet. Niech ktoś pójdzie w ślady D9. Może nie 30 baniek, ale np za 90 bez rozrzutności powinien być w stanie wyczarować swój film. No chyba, że Space Jockey'e mieszkają na Pandorze.
04-10-2010, 10:56
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Wiadomo że w PG-13 ale mimo wszystko jakakolwiek sugestia, interwencja Camerona co do kręcenia wyłącznie w kategorii R mile widziana. :smile: A co do tego wysokiego budżetu-w sumie to nie mówię temu pomysłowi kategorycznie nie. Marzy mi się ukazanie widowiskowości tak jak w Aliens właśnie czyli ukazywania akcji, efektów specjalnych tam gdzie trzeba, aby nie było tego za wiele, najlepiej z odpowiednio długim wstępem skoro film ma opierać się na czymś nowym(Space Jockey'e) i rzecz jasna z wyrazistymi bohaterami.
koronex1989
04-10-2010, 11:19
Stały bywalec
koronex1989
13-10-2010, 09:29
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Najlepsze są tłumaczenia, że oryginalny "Alien" też był na dobrą sprawę PG-13 :lol:
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
13-10-2010, 09:38
Stały bywalec
Dokładnie. Serio, jeśli Ridley ugnie się przed wytwórnią to szkoda gadać. No nie można mieć takiego podejścia do tego co się zrobiło w oryginale.
koronex1989
13-10-2010, 09:42
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Haha, Portman jako generał kolonialnych marinsów. W dupach się poprzewracało. W następnej części: Topher Grace jako najgroźniejszy na świecie psychopatyczny morderca! Ehm, znaczy się...
13-10-2010, 10:25
military napisał(a):Haha, Portman jako generał kolonialnych marinsów. W dupach się poprzewracało. W następnej części: Topher Grace jako najgroźniejszy na świecie psychopatyczny morderca! Ehm, znaczy się...
I Adrien jako najtwardszy z najtwardszych? :roll:
13-10-2010, 11:30
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,516
Liczba wątków: 30
Craven napisał(a):I Adrien jako najtwardszy z najtwardszych? :roll:
Dupa tam. Brody zagra jakiegoś androida. Ktoś sie chce zalozyc ?
A Portman... bez komentarza.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
13-10-2010, 12:18
Stały bywalec
Liczba postów: 10,335
Liczba wątków: 5
W ogóle Portman w tym nie widzę. To takie drobne dziewcze i teges. Rapace prędzej.
Tylko, że tak: ja sobie to wszystko wyobrażam przez pryzmat filmu z Weaver, a tam mieliśmy do czynienia z twardą kobitą. Tylko czy potrzebujemy kolejnej powtórki z rozrywki?
Zająłby się Scott tym "Nowym wspaniałym światem". Po co on się tak rozmienia na drobne?
14-10-2010, 10:28
Miami Vice
Liczba postów: 8,061
Liczba wątków: 43
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
22-10-2010, 10:40
Miałem zlinkować, kiedy przeczytałem, że to bullshit.
Te newsy są na podstawie scenariusza "Alien Harvest"
http://strangeconversation.blogspot.com/2010/02/new-alien-film-alien-harvest-script.html
I tak btw to są debilne. Międzygwiezdna rasa zdolna do terraformingu nie kuma tematu pszczółek i motylków? "a deep movie â part science-fiction, part psychological drama, part, dare I say, romance."*
Ja wiem, że seria Alien jest "trochę" wyeksploatowana ale tak durne pomysły i idiotyczne wyjaśnienie czym pierwotnie były ksenomorfy to jakaś padaka.
* - za: http://www.slashfilm.com/2010/10/20/spoilerfilled-details-emerge-plot-characters-ridley-scotts-alien-prequel/#more-91054
22-10-2010, 10:47
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Craven napisał(a):Te newsy są na podstawie scenariusza "Alien Harvest"
Dokładnie. Nowy scenariusz napisał Damon Lindelof i jak wiemy ma to być PG-13-250mln saj faj, więc jaaaasne, na pewno będzie tam dymanko dwóch facetów.
22-10-2010, 11:17
Talking Head
E tam, nie ma się co zrażać, może być dobre s-f. Przypominam, że Alien to film o kosmicznym krabie który gwałci astronautę i go zapładnia, a następnie kosmiczny płód rośnie o 10000% w ciągu paru godzin i zaczyna zabijać swoim uzbrojonym w zęby językiem.
Każdą głupotę można ciekawie pokazać na ekranie.
22-10-2010, 11:57
Ciekawe ukazanie dymających się facetów pod telepatycznym wpływem wielkich kosmicznych słoników? ;)
22-10-2010, 12:07
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Gdyby wymyślił to (tu wstaw nazwisko najbardziej snobistycznego reżysera jakiego znasz) to niektórzy krytycy jęczeliby z rozkoszy razem z wymienionymi panami :-)
To jeden z najbardziej idiotycznych pomysłów o jakich ostatnio czytałem
22-10-2010, 12:16
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Gdyby miał być heteroseksualny stosunek, nikt by nawet nie zwrócił na to uwagi : )
22-10-2010, 12:22
Miami Vice
Liczba postów: 8,061
Liczba wątków: 43
Mierzwiak napisał(a):Gdyby miał być heteroseksualny stosunek, nikt by nawet nie zwrócił na to uwagi : )
No gdyby dali jakiś hardcorowy stosunek Natali Portman z jakimś facetem, to chyba by jednak zauważył :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
22-10-2010, 12:42
Stały bywalec
Liczba postów: 10,335
Liczba wątków: 5
http://www.coronacomingattractions.com/news/alien-harvest-script-out-there-really-alien-prequel-movie-well-see
Dopiero teraz doczytałem o tych "pomysłach". Wygląda jak fake, ale to by przynajmniej tłumaczyło po co Scottowi tyle kasy. W sumie to może i nie byłoby to takie najgorsze, przynajmniej różniłaby się ta część od poprzednich, które za bardzo właziły w jeden i ten sam schemat. W sumie to byłbym ciekawy tego filmu, gdyby nie wiszące nad tym PG-13, które znając FOX-a jest raczej nieuniknione.
I taki jeszcze jeden mini-news: zaczęły się właśnie prace nad prequelami.
EDIT:
http://www.filmweb.pl/news/Mn%C3%B3stwo+nowych+informacji+o+prequelu+%22Obcego%22-68041
Przypomina mi to trochę historię z Robin Hoodem. Najpierw mieliśmy zapowiedzi czegoś wnoszącego powiew świeżości do znanego wszystkim uniwersum, a gdy coraz bliżej do premiery, to zaczyna się z tego klarować kolejny odgrzewany kotlet. Oby nie.
12-11-2010, 23:47
Talking Head
1. Do prac nad prequelem zaangażowano Gigera.
2. Autorem zdjęć będzie Dariusz Wolski.
3. Były ploty, że film będzie miał dwie części, jak ostatni Harry Potter, ale na szczęście Fox oficjalnie zaprzeczył.
A tak w ogóle to Jeunet jest wqrviony zlaniem go przy produkcji Alien Anthology na Blu - zaproponowali współpracę wszystkim reżyserom oprócz niego, a także - podobno - olali remasteting obrazu Przebudzenia, przez co jakość jest niewiele lepsza niż na dvd. Potwierdzicie? Zaprzeczycie?
28-12-2010, 22:48
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Tak pod względem jakości A:R na blu to jeden wielki kał !!! :P
29-12-2010, 01:32
|