http://www.scriptflags.com/2011/01/alien-prequel-titled-prometheus-staring.html
15-01-2011, 01:57
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Nie wiem czy to prawda, ale zamieszczam:
http://www.scriptflags.com/2011/01/alien-prequel-titled-prometheus-staring.html 15-01-2011, 01:57
Dobrze filmowi nie wróży data premiery ustalona przed zakończeniem castingu. Mają nieco ponad rok na zdjęcia i postprodukcję. Mało. No cóż, życzę im jak najlepiej.
15-01-2011, 02:05
Datę premiery zawsze można przesunąć, nie przypominam sobie, żeby jakiś film Scotta był pod względem technicznym zrobiony na odwal się, także tym się nie martwię.
Za to cieszy mnie, że ten projekt coraz bardziej oddala się od uniwesum Aliena. Tamten temat jest już wyeksploatowany, naprawdę ucieszy mnie jeśli rzeczywiście zrobią to, o czym mówią. Chociaż należy pamiętać jaką "ewolucję" przeszedł film o "Robin Hoodzie"... 15-01-2011, 02:14 Cytat:Datę premiery zawsze można przesunąć Aliena 3 robili pod datę premiery. Wiemy co wyszło z początkowych zamierzeń.:) 15-01-2011, 02:15
Tutaj trochę więcej informacji:
http://www.slashfilm.com/ridley-scotts-alien-prequel-longer-alien-prequel-prometheus-starring-noomi-rapace/ Noomi Rapace? Bosko. Druga postać kobieca grana przez Theron albo Jolie? EPIC FAIL. Obsada powinna być dobra, ale ze świeżymi twarzami, żadnych mega gwiazd i wielkich nazwisk. Informacje o ewolucji scenariusza brzmią dobrze i kto wie, może wyjdzie z tego naprawdę coś świetnego? Trzymam kciuki za powrót Ridleya do formy. 15-01-2011, 02:16
Mam nadzieję, że Theron, a tym bardziej Jolie, w tym nie zagrają. Też nie chcę w tym wielkich gwiazd, ale pewnie się nie obejdzie. Byleby Crowe'owi peruki nie kazał założyć :)
15-01-2011, 02:25
A ja coraz bardziej tracę zainteresowanie.
Z Robin Hoodem Ridley cudował, kombinował i wyszło mu niestrawne nie wiadomo co, nie zdziwię się jak tu będzie podobnie. 15-01-2011, 02:44
Z 1 strony to bardzo niedobrze. Chcialem zobaczyć nowego Aliena, ze Spacejockeyami.
Z 2 - skoro tak łatwo to przerobić na cos zupelnie innego oznacza to, że kiepsko to było powiazane ze swiatem Alienów i byli oni pewnie tylko podczepieni. Oficjalnie przestaje mnie ten film interesować - mam w d. kolejne nowe uniwersa. I wlasnie - powtarza sie sytuacja jak z Robin Hoodem...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 15-01-2011, 14:56
Nie podzielam optymizmu Mierzwiaka, raczej jestem tego samego zdania co shamar i Gieferg. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Za dużo kombinowania i zmian. Jest już ustalona kategoria ? Pewnie PG-13 ...
15-01-2011, 17:42
Nie rozpędzałbym się, że tam nie będzie alienów. Będą pewnie po prostu na dalszym planie. Zresztą daleko jeszcze, żeby cokolwiek przewidzieć.
15-01-2011, 18:35
A ja jestem w sumie zadowolony, że to nie będzie kolejny "Alien". Ta seria już za dużo wycierpiała przez niepotrzebną 4 część, nie wspominając o tych całych "Alien vs. Predator" "thingach". A tak to może wyjść filmowi na dobre i może powstanie jakiś oryginalny i ciekawy obraz. Za wcześnie, aby oceniać, ale ja nie mówię "nie".
15-01-2011, 22:12
Też się obawiam o powtórkę z "Robin Hooda" - z tym, że tutaj sytuacja wydaje mi się w zasadzie odwrotna. Tam oryginalny pomysł został przemielony na kolejny konwencjonalny film o Robinie. Tutaj porzucają znak towarowy o potencjale komercyjnym, by opowiedzieć coś całkiem nowego. W sumie dość dziwny i PODEJRZANY krok - tym bardziej, że przecież pod szyldem Fox-a.
15-01-2011, 22:48 Albertino napisał(a):Tutaj porzucają znak towarowy o potencjale komercyjnym, by opowiedzieć coś całkiem nowego. W sumie dość dziwny i PODEJRZANY krok - tym bardziej, że przecież pod szyldem Fox-a.Ja wiem czy podejrzany? Może raczej zwiastujący coś dobrego? Skoro wytwórnia pozwala porzucić, jak sam napisałeś, znak towarowy i zamiast "Alien Coś Tam" dostaniemy film pt. "Prometheus" to dla mnie powód do zadowolenia i powód by domniemywać, że historia może być jednak na pierwszym miejscu, a nie pewny zysk. Wiem że to strasznie optymistyczne myślenie, ale dobrze by było znowu zobaczyć pełnokrwiste sci-fi. Z drugiej strony ci którzy już teraz pogrzebali ten film chyba trochę się zapędzają. Jasne, ja zapędzam się z pozytywnymi oczekiwaniami, ale lepiej myśleć na plus, niż na minus, zwłaszcza, że ku pierwszemu są powody, ku drugiemu - jak na razie - nie. 15-01-2011, 23:41
Tak daleko do premiery, że wszystko może się zmienić. W tym tytuł może ostatecznie brzmieć "Alien: Prometheus". Nawet jeśli nie to będzie oblepiony "from creator of Alien - Giger & Scott" a tagline "Alien is born" :P
Więc IMO kija wiadomo - jest ciekawie i tyle, a co z tego wyniknie to cholera wie. 15-01-2011, 23:44
Prawda - na razie jak najbardziej wszystko nastraja pozytywnie. Jest Giger, jest Rapace, jest (według Scotta) oryginalny pomysł.
Niemniej znam Fox-a, co każe mi patrzeć na rzecz z odrobiną podejrzliwości. Ciekawe też co z kategorią/budżetem, ale tego się pewnie nie dowiemy do okolic premiery. 15-01-2011, 23:47
Zmiana ukierunkowania fabuły chyba raczej nie kasuje poprzednich plotek. Tzn ma być drogo, chcieli R, ale Fox pogroził paluszkiem i będą nam mówić, że ta Rka to w ogóle do niczego nie potrzebna.
15-01-2011, 23:51
Odcięcie się od Aliena aby nakręcić coś bardziej oryginalnego jak najbardziej mi odpowiada. Tylko że nie wiadomo czy to na 100 % się potwierdzi. Równie dobrze za parę dni może się okazać że główną rolę zagra Sigourney Weaver tak jak kiedyś było to w planach w 2003 czy bodajże 2004r. :razz: W ogóle sytuacja ze scenariuszem przypomina poniekąd cyrki z czwartym Indianą, kiedy to odrzucano poszczególne wersje scenariusza a wyszła ostatecznie kupa.
koronex1989
16-01-2011, 00:20 Cytat:Tam oryginalny pomysł został przemielony na kolejny konwencjonalny film o Robinie. Nie powiedziałbym że to był konwencjonalny film o Robin Hoodzie, choćby dlatego że nie było w nim w zasadzie Robin Hooda (aż do ostatnich minut). Ale tu nie chodzi o to czy konwencjonalny czy nie, był po prostu nudny. 16-01-2011, 00:28
Nie wyszła to, ale to już inna kwestia i inny temat.
A co do samego Foxa, to z tego co wiem, to podobno Scott ma z nimi dość dobre kontakty, z tego co sam kiedyś mówił, wiec może uda mu się przekonać studio, na różne swoje wizje. Zresztą już samym tym projektem i odcięciem się od serii "Alien" jest dość odważnym posunięciem ze strony Foxa. Mam nadzieję, że wyjdzie coś ciekawego. I choć wiem, że taki film na swój sposób powinien być brutalny itd. Ale też trochę mam już dość oceniania jakości filmów, tylko po tym czy mają one kategorię PG-13 czy R. 16-01-2011, 00:32 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,241 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,831 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |