Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
shamar napisał(a):A co było złego w Alien- Resurrection ? fajny był monster.
Złych było sporo rzeczy, ale wg mnie akurat Newborn nie był jedną z nich - ba, był jednym z plusów, które obecnie jakoś ciężko różnym ludziom dziś uzyskać - oczywiście tym bawiącym się w animatronikę a nie CGI głupoty.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Scott says :

- prequel Aliena będzie składał się z dwóch filmów (!),
- trwa pisanie scenariuszy i preprodukcja,
- pierwsza część opowie o Space Jockeyach i w jakich okolicznościach ich statek natknął się na Alieny. Druga opowie o pochodzeniu SJ,
- czas akcji odbywa się długo przed pierwszym filmem (tzn. chyba miał na myśli Aliena, a nie AVP, będącego jakby nie patrzyć pełnoprawną częścią sagi),
- będzie poruszony temat terraformowania i technologii podróży z prędkościami zbliżonymi do szybkości światła - przy czym obszary te mają być przedstawione z grubsza zgodnie z wiedzą naukową,
- dużą rolę odegra też sam system Zeta 2 Reticuli, w którym w Alienie załoga Nostromo odkrywa naszego stworka,
- widoczny w starym filmie Space Jockey to tak naprawdę skafander, we wnętrzu którego mieści się nieboszczyk.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
I tak właśnie historia idzie się jebać. Scott podąża w ślady Lucasa widzę - dno!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
fascynujące! wprost nie mogę się doczekać, aż Scott mi o tym wszystkim opowie.

Odpowiedz
shamar napisał(a):AVP, będącego jakby nie patrzyć pełnoprawną częścią sagi
Nie.

Odpowiedz
On przytoczył tylko ZP'owy dowcip :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Własnie nie dałem linku / linka... teraz dam :

Scott :

"Rozmyślałem o serii, która teraz jest martwa... i uderzyło mnie, że nikt nigdy nie pytał "Kim do diabła jest Space Jockey? No więc opisaliśmy to i to właśnie przygotowuję "

Kolo jest niezle oderwany od rzeczywistosci a raczej od uniwersum, ktore sam stworzył. To dobzre nie rokuje.

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=66574
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):On przytoczył tylko ZP'owy dowcip :)
A to przepraszam w takim razie, bo już chciałem shamarowi wjebać :razz:

Odpowiedz
A gdzie Russell Crowe?

Może obcego zagra? :mrgreen:

Odpowiedz
Van Damme prędzej :P

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=68363

Cytat:Deadline is reporting that "Lost" co-creator Damon Lindelof has signed on to do rewrites on director Ridley Scott's Untitled Alien Prequel.

Jakby to była prawda byłaby to jedna z najlepszych wiadomości wokół tego filmu. O scenariusz byłbym już spokojny, reżyser OK, jeśli nie zapomniał jak się robi sci-fi, ale raczej nie, pozostaje już w sumie kwestia CGI – jak najmniej i wykorzystywane tylko w sytuacjach musowych i wtedy z wykonalnością 100%.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Liczysz na gumowego Aliena? Toś się rozmarzył.

Odpowiedz
Predatory się dało zrobić kostiumowe to i może Alieny/Aliena, bo nie wiadomo jaka ich liczba będzie. Rozmarzyłem się, bo w końcu nie byle kto się za ten film bierze.

Odpowiedz
:) nie liczyłbym na to w dzisiejszych czasach. Zamiast tego będzie CGI Alien ale zrobiony pucuś-glancuś :)

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Predatory się dało zrobić kostiumowe to i może Alieny/Aliena
Ee, ale chyba zdajesz sobie sprawę dlaczego Predatory się dało i dlaczego Alieny się nie da? Chyba, ze w najnowszym filmie będziemy pokazywać Aliena tak jak w pierwszej części.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zdaje sobię sprawę, że Predatory się dało i bardzo dobrze wyglądały, ale dlaczego Alienów się nie da? A Aliens to jak zrobiono? Jeżeli z Lindelofem okaże się prawda, to u mnie zostaje obawa o te nieszczęsne CGI, którego nawet jak będzie na picuś-glancuś :) , to nie będzie ten klimat, to tak jakby Terminatora 5 by zrobili z tylko CGI.

Odpowiedz
Skoro w obu częściach AVP były gumowe alieny, to nie wiem czemu nie miałoby ich być w kolejnym filmie. Udział Woodroofa i Gillisa to też jest element rozpoznawczy filmów o Obcych. CGI występuje w śladowych ilościach (nawet u Jeuneta).

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):ale dlaczego Alienów się nie da
Powtórzę jeszcze raz. Jeśli Aliena chcesz pokazać na przykład w taki sposób jak w pierwszym AVP to nie ma takiej możliwości by zrobiono to za pomocą kostiumów- wyszłoby bardzo komicznie. Chyba że aliena będziemy pokazywać zdawkowo, mało scen aliena w ruchu, odpowiednie oświetlenie albo jego brak i cacy. Wtedy bez CGI się obejdzie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale Alien w AVP to o ile pamiętam był kaskader w kostiumie z doprawionym CGI.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Na zbliżeniach będzie aktor w kostiumie, w pełnym ruchu będzie CGI. O co się kłócicie?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon