Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Poza tym, w "Aliens" Ripley zanim w ogóle kiwnęła palcem upewniała się, że lecą zniszczyć Obcych, nie badać [w domyśle na Ziemi, na której mogą się rozprzestrzenić]. W jedynce też z resztą ustawiła autodestrukcję statku, bo kurs kierował go na ZIEMIĘ. Trójka wiadomo jak się skończyła, bo chcieli zabrać królową na naszą planetę by badać i pewnie tresować. Czwórka tak samo. Szczerze mówiąc finał każdej części rozbija się o tematykę Obcych robiących rozpiździeju na naszym rodzimym globie oraz wszelkich prób zapobiegnięcia temu.

Zagrożenie teraz jest o tyle większe, że prawdopodobnie chcą polecieć do nas ludki, co Obcych stworzyły.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(18-03-2012, 21:11)Mierzwiak napisał(a): Trailer brytyjski:

Zdecydowanie bardziej klimatyczny niz ta amerykanska szarpanina, ale moze tylko dla mnie. Zlewam danikenowskie farmazony rodemz AvP i czekam na zajebisty survival - bedzie przynajmniej dobrze <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A ja staram się nie myśleć, ani że będzie to geniusz, ani padaka. Na razie zobaczyłem pełny trailer, który bardzo mi się spodobał i reszta co tutaj robimy to tylko domysły i tworzenie fan-made'ów. Ale w sumie tym właśnie żyje forum ;)

[Obrazek: ridleyprometheus.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Chłopie, masz jakąś misję w nazywaniu tego filmu szajsem?

A w którym miejscu ja tak film nazwałem? Wiedziałem, że tak będzie, że jak zwrócę uwagę, co w trailerze mi się nie podoba, to na hatera wyjdę, bo 95% tutaj wali bezmyślne "orgazmy" i inne "epy", a niepokojących treści w trailerze zdaje się nie zauważać. Bardzo chcę, żebym ten trailer celowo mieszał tropy i wyszła z tego niegłupia, a na pewno diablo klimatyczna geneza Alienów. Jednak w Filmweb-owej bazie zmieniłem status z "umrę, jak nie obejrzę" na "na pewno obejrzę" ;)

Odpowiedz
Akurat epy jeszcze nie stwierdzono :)
--
Laozi

Odpowiedz
O, faktycznie - epy chyba nikt nie napisał. Ale orgazmy były :)

Odpowiedz
Nie wiem jak wam, ale mi trailer brytyjski podoba się bardziej. Lepiej zmontowany, z fajniejszą, klimatyczną muzyką. Sprawia wrażenie czegoś jeszcze bardziej epickiego niż to co dostaliśmy w pierwszym trailerze.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Sprawia wrażenie czegoś jeszcze bardziej epickiego niż to co dostaliśmy w pierwszym trailerze

Uprzejmie proszę o zaniechanie dalszego dymania tego słowa, które przeorane zostało już przez wszystkich i wszędzie :)

Odpowiedz
Ale Danus ma rację. Sam z resztą pisałem o tym parę stron temu. Promek zapowiada się na prawdziwe widowisko, gdzie emocje współgrają ze skalą wydarzeń.
--
Laozi

Odpowiedz
Zwiastun angielski milion razy lepszy - normalnie inny film zapowiada. Ale dialog "it's a starmap / no, it's an invitation" wieje choojnią na kilometr. A dokładniej: wieje poziomem AVP. A więc zaczerpnęli stamtąd nie tylko ogólny pomysł na fabułę. W ogóle albo dialogi do tych zwiastunów dobrano niefortunne, albo trzeba będzie ten film oglądać, ale nie słuchać. Tak czy siak, nadal jestem nagrzany.

EDIT:
Nie no, nie mogę, przecież ta scena "narady" to jest toczka w toczkę AVP. Oczywiście na efekt poczekamy, ale jest i 3d-prezentacja, i motyw z cywilizacjami, i suchy dialog, i błyskotliwe wypowiedzi specjalistów, i podobne ujęcia.

Odpowiedz
(18-03-2012, 20:36)Albertino napisał(a): Ja mam tylko nadzieję, że to już koniec pokazywania scen z filmu - teraz tylko nowe virale i najwyżej inaczej zmontowane spoty.

hahaha!

Odpowiedz
(18-03-2012, 22:49)Anielski_Pyl napisał(a): na hatera wyjdę, bo 95% tutaj wali bezmyślne "orgazmy" i inne "epy"
Pisząc że czyjeś odczucia i opinie są bezmyślne wychodzisz akurat na kogoś innego...

(18-03-2012, 22:49)Anielski_Pyl napisał(a): niepokojących treści w trailerze zdaje się nie zauważać
Dopiero co narzekałeś, tymczasem sam uparcie wmawiasz nam, że tam są jakieś straszne rzeczy. "Nie Mierzwiaku i reszto, nie możecie być podekscytowani, bo tam są straszne i niepokojące rzeczy! Dlaczego wy ich nie widzicie, przecież one tam są. One. Tam. Są!"

(18-03-2012, 23:07)military napisał(a): Nie no, nie mogę, przecież ta scena "narady" to jest toczka w toczkę AVP. Oczywiście na efekt poczekamy, ale jest i 3d-prezentacja, i motyw z cywilizacjami, i suchy dialog, i błyskotliwe wypowiedzi specjalistów, i podobne ujęcia.
Przeskoczyłeś rekina. Brawo :)

Lista pomysłów/motywów/scen/dialogów/ujęć których nie można stosować bo pojawiły się w AVP, wizjonerskim, w 100% oryginalnym filmie niepowielającym NICZEGO co wcześniej zrobiło kino bez ryzyka nazwania tego chujnią musi być bardzo długa.

Opinie określające wnętrze Prometeusza Disneyem nagle ucichły, czemu?

(18-03-2012, 23:14)Craven napisał(a): hahaha!
Dokładnie :)

Odpowiedz
Mierzwiak, znów ironią naszczekałeś i co ja mam ci odpisać? :)

BTW; a mnie mimo wszystko ten amerykański trailer bardziej leży. Są męskie chórki, to i włosy na łapach mocniej stają.

Odpowiedz
Nie wiem, może dla odmiany napisz coś mądrego? :)

Odpowiedz
Ale nabijecie postów. Nie wystarczy jeden post zniewagi filmu/trailera oraz zachwytów nad nimi a dalej triumfalna cisza :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Porównania do AVP o tyle nie przestają mnie dziwić, że już pierwszy Alien miał sporo wspólnego z Danikenem i spółką. Rzekomo wielu z was jest miłośnikami pierwszego filmu, ale jak was czytam to wydaje mi się, że żaden z was nie oglądał dodatków na DVD, nie wie czym inspirował się Giger w trakcie swojej pracy i tak dalej, i tak dalej.

Oczywiście w pierwszym Alienie mało tego było, ale głównie ze względów budżetowych. Dla przykładu - to właśnie tam miała się już pojawić ta zła i niedobra piramida, którą mieliśmy później w AVP.

Odpowiedz
Cytat:może dla odmiany napisz coś mądrego? :)

Niby jak, skoro to ty masz na to monopol? :)

O co chodzi z tą piersią Jockey'a?

[Obrazek: 200937d1332046582-funny-strange-random-pics-7ycqu.gif]

Odpowiedz
A ja przypominam, że mamy do czynienia z fikcją. To czy to będzie denne zależy od reżysera i scenariusza. "Terminator" czy "Powrót do Przyszłości" też brzmią głupkowato na pierwszy rzut ucha. Osobiście nie mam nic do danikenowskich opowieści w kinie, póki będą dobrze nakręcone, a nikt nie zacznie mi wmawiać, że to są fakty.

Anielski, a o co może chodzić? Otwiera się. Chyba nie sądzisz, że na podstawie trailera ci ktoś wyjaśni zamysł całej sceny? Choć dla mnie to wygląda jakby bioskafander otwierał się, żeby wpuścić/wypuścić użytkownika.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:Chyba nie sądzisz, że na podstawie trailera ci ktoś wyjaśni zamysł całej sceny?

No nie wiem - jak tu sami spece od uniwersum, jak widzę, to myślałem, że się dowiem :)

Odpowiedz
Czyli tak - można mówić, że cały film to gówno, bezsens, a Scott to stary idiota który nie powinien kręcić filmów z denną i prostacką fabułą i w ogóle marność nad marnościami, ale już nie można mówić, że to zajebisty zwiastun i przedstawia materiał na bardzo dobre kino :* A z piersią chodzi o to, co widać. Otwiera się. Takie pasy bezpieczeństwa.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon