Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
(30-04-2012, 14:26)SonnyCrockett napisał(a): Dla mnie nowoczesność technologi jaką stosują w tym filmie nie pasuje na prequel Aliena. Sorry tam szczytem technologi był ekran z Commodore, tutaj hologramy, koleś przerzucający sobie w powietrzu obrazami...Czy nie można było tego zupełnie odciąć od serii? Wredne żerowanie na marce Alien. Kupy dupy się to nie trzyma.

No to dość logiczne, że aktualnie powinien powstać film ukazujący odległą o 70-80 lat przyszłość w której szczytem technologii jest ekran z Commodore.

Odpowiedz
Weź pod uwagę, że Scott chciał być może zrobić interesujący FILM SCIENCE FICTION, a nie jakąś ramotkę która za wszelką cenę trzymałaby się serii.

Wiem, że czasem trzeba to niektórym wyjaśniać, ale - UWAGA - "Prometeusz" to tylko film.

Odpowiedz
Mam uczucie deja vu. Chyba już przerabialiśmy to kilka razy, że Prometeusz jako film wygląda jak wygląda, bo powstaje na początku XXI wieku, a nie w latach 70. XX wieku. I... jakie żerowanie na marce Alien? Póki co widzimy tylko Space Jockeya, nazwisko Weyland, coś co przypomina prototyp Pulse Rifle i ładowarkę. ŻADNYCH ksenomorfów nie ma, a wszystko, co może prowadzić do Aliena, to eleganckie, delikatne nawiązania. Nie ma chamskiego kopiowania scen, jak w Predators, czy wrzucania wszystkiego co się da, jak w AvP. Jest za to Charlize, Noomi, Fassbender, Pearce oraz Stringer Bell.

Odpowiedz
Nie no, serio, to się robi nudne, ile można czytać postów o tym, że komuś się nie podoba, że współcześnie kręcony film science fiction wygląda jak... współcześnie kręcony film science-fiction.

Cytat:Nie ma chamskiego kopiowania scen, jak w Predators

czy np Terminatorze 2 :)
Jak dla mnie jednak jest. I widać to już w samym zwiastunie.

Briefing z Theron momentalnie skojarzył mi się z podobną sceną w... nie, nie Aliens... AVP :/

A reszta, cóż, można chwilami odnieść wrażenie że to nie tyle prequel Aliena co jego remake. W kwestii SJ - czy przypadkiem nie zostało już potwierdzone, że to inna planeta niż w Alienie, a tym samym inny statek, inny space jockey? Byłyby to po prostu wydarzenia, nie bezpośrednio nawiązujące do Aliena, ale będące w pewnym stopniu analogiczne do tego co mogło poprzedzać wydarzenia w nim przedstawione, a co za tym idzie rzucające na nie pewne światło?

Odpowiedz
Przesunięcie premiery o 2 miechy jest wkurwiające, a do tego w czasie premiery będę na kompletnym wygwizdowie, więc coś czuję, że dzięki Cinepixowi pójdę do pirata.

Odpowiedz
(30-04-2012, 11:44)Hitch napisał(a): Za to w analizowanym przez nas jakiś czas temu kadrze, dalej zdaje się być głowa xenomorpha :)
Nope. Mam wersję 1080p i wyraźnie w niej widać, że to koleś z irokezem. Nie wnikam czemu poprzednio odnieśliśmy takie wrażenie, ani czemu wcześniej miał takie długie kończyny, a teraz wygląda normalnie :)

Tutaj widać rudego irokeza:
http://img190.imageshack.us/img190/9565/snapshot20120430162721.jpg

A tutaj czemu mogło nam się wydawać, że głowa przypomina Xenomorpha:
http://img11.imageshack.us/img11/66/snapshot20120430162806.jpg

(30-04-2012, 14:26)SonnyCrockett napisał(a): [trolling]
Nie zauważyłeś, że nikogo to już nie interesuje? Że to najmniej ważna kwestia? Odpuść. Tak po prostu.

(30-04-2012, 14:59)Craven napisał(a): coś czuję, że dzięki Cinepixowi pójdę do pirata.
Stracisz resztki szacunku jakim cię darzę. Błagam, nie ;)

Odpowiedz
Dobry film powinien się obronić w słabej jakości :P

http://www.imdb.com/title/tt1446714/releaseinfo - Kazahstan, Serbia, Estonia, Białoruś mają się cieszyć filmem półtora do dwóch miesięcy wcześniej niż ja? Fuck it. W sumie to nie wiem czy w ogóle iść do kina jak już będę mieć możliwość w lipcu/sierpniu. Niech Cinepix zdechnie bez moch 20zł.

Odpowiedz
Ale zobacz ile scen dzieje się po ciemku, albo utrzymanych jest w bardzo ciemnej tonacji kolorystycznej. Uważasz że obejrzysz ten film włączając kinówkę? Wątpię :)

Odpowiedz
Przekonamy się, jak internety spłyną spoilerami i kinówkami. Zresztą - może jakiś TS się pojawi. Jakbym był bardziej nakręcony/pojebany to bym skoczył do pepików do kina.

BTW - robił ktoś kiedyś event/community/cause na fejsie? Nie mam przekonania, czy Cinepix zdaje sobie sprawę z istnienia internetu czy sieci społecznościowych, ale myślę, że marudzenie o przeniesienie premiery mogłoby zgarnąć sporo lajków

Odpowiedz
W głowie mi się nie mieści jak można choćby pomyśleć o oglądaniu tego filmu na kinówce czy TSie. Ba, nie mieści mi się w głowie nawet pomysł oglądania go na DVD :P

Odpowiedz
Będziesz potrzebował psychologa? :)

Odpowiedz
Nie. Wystarczy blu-ray.

Odpowiedz
(30-04-2012, 16:47)Gieferg napisał(a): Ba, nie mieści mi się w głowie nawet pomysł oglądania go na DVD :P
I to jest zdroworozsądkowe podejście :)

Odpowiedz
(30-04-2012, 16:20)Mierzwiak napisał(a): Nope. Mam wersję 1080p

Skąd bierzesz? A konkretniej jest jakaś porządna strona z wszelakimi trailerami danego filmu od kiedy Moviebox zdechł?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W tym nowym klipie kupa CGI, sterylny statek, Theron ktora w kazdym/prawie kazdym momencie wyglada jakby miala kij od szczotki w dupie i przez to wyglada jak postac-tektura, noszacy do tego nieciekawy mundurek.

Fabula zapowiada sie fascynujaco. Znajduja na ziemi "zaproszenie", leca, na miejscu czlonek zalogi zostaje zarazony przez nowy gatunek wygladajacy jak... kosmiczna szczotka do kibla, przeksztalca sie genetycznie w lysego ludzia i chce statkiem obcych poleciec na Ziemie, zaloga go powstrzymuje. The End.

Obcy tez mial prosta fabule, ale mial fascujaca postac obcego i wyglad statku co w sumie czynilo go gotyckim horrorem. Tymczasem w Prometeuszu sterylnosc i nawet pokladowy robot ze swoja idealna fryzurką wyglada jak gay-amant trzymany na pokladzie w celu zaspokojania rzadzy homoseksualnej czesci meskiej zalogi.

Odpowiedz
Gdzie widziałeś film? :)

Odpowiedz
(30-04-2012, 19:24)raven.second napisał(a): Gdzie widziałeś film? :)

A gdzie z mojego postu wynika ze widzialem gluptasie?
Streszczam to co widac na trailerach.

Odpowiedz
No, doskonale streściłeś fabułę, więc musiałeś widzieć film.

Btw, Alien - załoga frachtowca lecącego na Ziemię ląduje na nieznanej planecie, jeden z załogantów zostaje zainfekowany, a potem pojawia się stworek wyglądający jak kupa rur, który morduje wszystkich w czymś, co wygląda jak zamek w kosmosie, gdzie ludzie mają hawajskie koszule, dziwaczne mundurki, czapeczki z daszkiem i fryzury z zeszłego wieku, a komputery to Commodore i Atari.

Odpowiedz
(30-04-2012, 18:27)shamar napisał(a): Skąd bierzesz?
Z YT.

(30-04-2012, 19:41)raven.second napisał(a): jeden z załogantów zostaje zainfekowany
przez stwora z chudymi palcami zamiast nóg który penetruje mu gardło i składa w nim jajo.

Żeby być dokładnym :)

Gwahlur, nie leżałeś dzisiaj za długo na słońcu?

Odpowiedz
(30-04-2012, 19:41)raven.second napisał(a): No, doskonale streściłeś fabułę, więc musiałeś widzieć film
Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Nie strescilem fabuly, tylko strescilem to na co sie fabularnie zapowiada.
(30-04-2012, 19:41)raven.second napisał(a): Btw, Alien - załoga frachtowca lecącego na Ziemię ląduje na nieznanej planecie, jeden z załogantów zostaje zainfekowany, a potem pojawia się stworek wyglądający jak kupa rur, który morduje wszystkich w czymś, co wygląda jak zamek w kosmosie, gdzie ludzie mają hawajskie koszule, dziwaczne mundurki, czapeczki z daszkiem i fryzury z zeszłego wieku, a komputery to Commodore i Atari.
Znowu czytanie ze zrozumieniem sie klania. Przeciez napisalem ze historia w Alienie TEZ byla prosta, ale mial zajebiste elementy, ktore tutaj na zajawkach wygladaja... beznadziejnie.
(30-04-2012, 20:27)Mierzwiak napisał(a): przez stwora z chudymi palcami zamiast nóg który penetruje mu gardło i składa w nim jajo
I ten stwor byl zajebisty. Tymczasem w kolejnym trailarze prometeusza widac jakas... kosmiczna szczotke do kibla.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon