Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
(17-05-2012, 16:22)Mierzwiak napisał(a): W przeciwnym wypadku musieliby raz jeszcze wysłać film do przyznania mu kategorii wiekowej

Może ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy i olał tych debili :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ale tych debili olać niestety nie można :(

Odpowiedz
"O kurwa, ale film się zapowiada, wybuchy bedom. Baśka, zapierdalamy do kina normalnie."

[Obrazek: prometheusver8.jpg]

Odpowiedz
Wiedziałem,, wiedziałem, wiedziałem... jak zwykle musi być jakiś generic poster dla plebsu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To te dwa statki się zderzą? Ale spoiler, niech ich,nie wiedziałem i nie chciałem tego wiedzieć.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence, na trailerach widać zderzenie chyba od samego początku. I miałem właśnie wrzucić ten plakat, ale cholera Mierzwiak był szybszy.

Odpowiedz
(17-05-2012, 16:22)Mierzwiak napisał(a): Bullshit. Część efektów może nie być jeszcze skończona, ale skoro MPAA przyznało już rating, to znaczy że montaż został zamknięty. W przeciwnym wypadku musieliby raz jeszcze wysłać film do przyznania mu kategorii wiekowej.

Ja tam nie mówię, że daję im wiarę - zasady MPAA znam i faktycznie mało prawdopodobne, by miało tak być.
Może dodam, jak wywiązała się ta cała sytuacja - jakiś dziennikarz ze Słowacji zapodał recenzję, w której ocenił film jako nie najlepszy i Fox zaczął na nią polować, zdejmując ze wszelkich stron. Jednocześnie magazyn, który reprezentował twierdzi, że dystrybutor olał embargo Foxa i faktycznie zrobił pokazy. Chyba szybciej jestem skłonny uwierzyć Słowakom.

Ilość bullshitu nt. tego filmu rośnie ostatnio w necie niczym grzyby na deszczu, dawno nie było tyle fake'owych recenzji, opinii, pseudo-spoilerów... Dobrze, że to już końcówka tego szaleństwa.

A plakat z pewnością obrał sobie dość specyficzny target... Nie kumam tej sekwencji, byłem przekonany (domysł), że będzie to punkt kulminacyjny filmu, a zaczynają ją eksponować nawet tak...

Odpowiedz
Spoko ten plakat, tylko nie do tego filmu. Gdyby był do czegoś, czego nie znam pomyślałbym, że fajny film akcji/przygodowy/sci-fi się szykuje :)

Odpowiedz
Fajny plakat. Coś się dzieje, dzieje się coś.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Znowu spoilery ;)
http://www.prometheusnews.net/movie/three-new-clips/

Odpowiedz
A tak się promuje film w paryskim metrze:
[Obrazek: Prometheus-parisSubwayheadfull2.jpg]

http://www.firstshowing.net/2012/spectacular-paris-subway-prometheus-giant-head-marketing-stunt/

Odpowiedz
Ciekawy pomysł. U nas to by się nie sprawdziło, bo ktoś by podszedł i zniszczył/uszkodził/zabrał eksponaty :)
Nawiążę jeszcze do muzyki - właśnie sobie słucham, bo jakaś dobra dusza wrzuciła na youtube całość. Podoba mi się, nie jest może to idealna muzyka do posłuchania ot tak, ale jako ilustracja czy też tło, powinna się sprawdzić idealnie.

Odpowiedz
Plakacik naprawdę fajny. W sumie to chciał bym mieć taką tapetę na moim pulpicie.

Odpowiedz
(18-05-2012, 16:41)raven.second napisał(a): Nawiążę jeszcze do muzyki - właśnie sobie słucham, bo jakaś dobra dusza wrzuciła na youtube całość. Podoba mi się, nie jest może to idealna muzyka do posłuchania ot tak, ale jako ilustracja czy też tło, powinna się sprawdzić idealnie.
Po drugim przesłuchaniu jest jeszcze lepiej. Sporo ciekawych, zróżnicowanych brzmień.

Odpowiedz
Witam wszystkich i wraz z pierwszym postem zamieszczam kolejny telewizyjny klip ze spoilerami (sporymi) i z nowym, podobno ciekawym monstrum. Ja osobiście nawet się tego nie tykam i zastanawiam się, czy przed premierą pojawi się jeszcze jakiś materiał promocyjny bez grama spoilera:

Odpowiedz
spoiler klatkowy z powyższego klipa

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
O ile do pewnego momentu byłem raczej pozytywnie nastawiony do ich marketingowej taktyki (sprytne montowanie, podrzucanie fałszywych tropów), to od pewnego czasu czuję już głównie irytację i dlatego przestaję to śledzić. Nie trzeba analizować tamtego spotu klatka po klatce, by widzieć, że praktycznie

Odpowiedz
(21-05-2012, 11:46)raven.second napisał(a):

(21-05-2012, 11:56)Galadh napisał(a):

Toż to oczywiste w kontekście wypowiedzi Del Toro nt. Prometeusza.

To

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon