15-06-2012, 22:00
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Po cholerę komuś dvd?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-06-2012, 20:30
Mówiłem o upodobaniach Shamara, które ogląda 700-megowe avi, a ty o czym konkretnie mówisz?
17-06-2012, 21:07
O ile 700MB DivX czy Xvid zrobiony z DVD oferuje taką sobie jakość, to już materiał przekonwertowany z BluRay do HD .mkv, .mp4 720/1080 ogląda się przyjemnie. Wiele nowoczesnych TV posiada możliwość odtwarzania tego typu plków wprost z dysku przenośnego USB lub pendrive'a albo dysku sieciowego (DLNA). Nawet nie trzeba sięgać na półkę po pudełko z płytą, po prostu z pilota wybieramy to co nas interesuje, a płyty są w ten sposób nie narażone na porysowanie :)
Niestety z powodu Euro wydawcy w tym kraju powariowali. Nawet premiery książkowe przekładają na sierpień... :| 17-06-2012, 21:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2012, 23:44 przez grimlock.) (17-06-2012, 20:30)Gieferg napisał(a): No właśnie, po co DVD jak można obejrzeć 700-megowego DiviXa, no nie? A zobaczyłes geniuszu co było na tej fotce, którą wywalono bo "no hot linkin"? (17-06-2012, 21:07)Gieferg napisał(a): Mówiłem o upodobaniach Shamara, które ogląda 700-megowe avi, a ty o czym konkretnie mówisz? Zazwyczaj 1,40. I co z tego? Film w rozdziałce 480p jest innym filmem w 720p?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-06-2012, 23:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2012, 23:13 przez shamar.)
Veni, Vidi, Wino...
Wcale nie jest tak źle jak piszecie. W sensie jeśli podchodzi się z nastawieniem obejrzenia czegoś pokroju kina Bayowo-Emmerichowskiego. Tylko, że ponoć to miało być kino najwyższej próby, które miało wstrząsnąć i zahaczyć o kultowa serię. Nie ma sensu szeroko powtarzać tych wszystkich błędów i głupot- * bohaterowie, którzy robią za mięso armatnie (końcowe sceny lub gah głównej bohaterki), są nijacy (ci wszyscy o których nikt nie pamieta, że tam byli) lub są idiotycznie irytujący (2ch zagubionych, wkurzonych naukowców). Na oddzielną uwagę zasluguje David, który tez nie wiem po czlon tam był. Z 1 strony wyglądało, że ma coś tam nakopane pod kopułą i że odpier...li jakiś numer a na końcu okazało się, że będzie cyber przydupasem w planowanym sequelu. * historii też nie zrozumiałem - zasiać Ziemię, żeby później ją dojechać? Co to za motywacja? A w ogóle ja p... końcówka z żenującą próbą kopiowania komunikatów rodem z Aliena w połączeniu z " jadę skopać kilka dupsk w kosmosie więc dzieci przygotujcie się na kolejne emocjonujace przygody Flasha Gord... znaczy Ellie Shaw w kinach na gwiazdkę"... Ręce opadają. A nie chce mi się o tym pisać w sumie bo bym tylko powtarzał to było powiedziane. I ta muzyczka wesołej przygody. Jak pięśc w odbyt kiedy za chwilę mamy scenę "operacji" (w sumie też nieźle zabawną). 6+/10
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-06-2012, 23:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2012, 23:29 przez shamar.)
Nie sądzisz że łatwiej napisać "Mam w dupie jakość obrazu" aniżeli brnąć w bezcelową dyskusję, w której jesteś na z góry przegranej pozycji?
17-06-2012, 23:38
Pozytywna ocena i recenzja, w której nie ma ani jednego pozytywnego słowa na temat czegokolwiek w tym filmie. Kocham cię :)
17-06-2012, 23:40
Jak nie ma. Napisałem o podejściu jak do typowo Bayowo-Emmerichowskiego kina. I tak podszedłem. Nastawiłem się więc na coś bardzo średniego lub bardzo złego i dostałem taką typową blockbusterową tłuczkę. Nie jest to dobre, nie jest tragicznie złe. Można obejrzeć.
Zdjęcia były ładne i film mnie nie nudził. Było kilka fajnych scen, była Czarliza. No i czułem, że uczestniczę w wielkiej pre-przygodzie sprzed dramatów z Nostromo i kolejnych... Dobra sam w to nie wierzę. Ogólnie średniak na poziomie. Oglądało się całkiem przyjemnie. Stąd być może ta zawyżona ocena. Zupełnie zapomniałem o wątku "technologicznym" poruszanym już 3 tryliony razy. Kolejna cegła na twarz w tym filmie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-06-2012, 00:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2012, 00:32 przez shamar.) (17-06-2012, 23:38)Mierzwiak napisał(a): Nie sądzisz że łatwiej napisać "Mam w dupie jakość obrazu" aniżeli brnąć w bezcelową dyskusję, w której jesteś na z góry przegranej pozycji? Na jakiej przegranej pozycji? To, że dziś są BD oznacza, że ludzie oglądający DVD nie widzą tych filmów? Tzn. że jak oglądałem nagrane w Secamie z polskiej TV "Wejście Smoka" za szczyla to nie widziałem "Wejścia Smoka"? Nie sądzisz, że to nie na miejscu dyskusja kiedy w osobnym temacie toczą się dysputy o Prometeuszu oglądanym z dennej ***? Nie mam w dupie jakości obrazu bo poniżej pewnej jakości nie schodzę. Chyba, że jest to niezbędne lub film tego nie wymaga (Tu nie ma błędu).
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-06-2012, 00:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2012, 00:10 przez shamar.) Cytat:* historii też nie zrozumiałem - zasiać Ziemię, żeby później ją dojechać? Co to za motywacja? Bo ludzie zabili Jezusa. Dlatego kosmici chcą nas zniszczyć. Bo Jezus był z kosmosu. Tak przynajmniej wynika z wywiadów z Sir Ridleyem Scottem. 18-06-2012, 06:03
Przecież Scott powiedział że zrezygnowali z tego pomysłu.
Zastanawiał się ktoś dlaczego Jockeye się tak zmniejszyli? Skamieniały gostek w Alienie był OGROMNY. 18-06-2012, 06:39
Zrezygnował ze sceny, tym samym pozbawiając film jakiegokolwiek wyjaśnienia, dlaczego Jockeye tworzą ludzi, a potem chcą ich zniszczyć. Nie zrezygnował z samego pomysłu, bo on był podwaliną całej fabuły. To tak, jakby Cronenberg doszedł do wniosku, że pomysł z teleportacją jest głupi, i w Musze pokazywał kolesia, który zamienia się w owada - bo tak.:)
18-06-2012, 06:41
Scena, pomysł - jedno licho. Scott zapytany o przyczyny niechęci dżokejów do ludzi wspomniał o tym pomyśle, ale stwierdził że jest debilny i dlatego poszli w kierunku niedopowiedzeń. Nie wymyślili innego uzasadnienia - uznali, że po prostu pominą tę kwestię. Co jest głupie, bo to nie jest niedopowiedzenie takiego kalibru, jak wrak statku z pierwszego Aliena, tylko zwykła dziura fabularna. To już nie obraziłbym się za takie wytłumaczenie, jak w Alienie - "to istoty pozbawione sumienia" itp. (Choć kłóciłoby się z mistyczną otoczką pierwszej sceny filmu). Po prostu niech wymyśli JAKIEKOLWIEK uzasadnienie, a nie zostawia tej kwestii otwartej - "chcą nas zabić, bo tak. Nie wiedzieliśmy, jak to logicznie uzasadnić".
18-06-2012, 06:58
Czyli pozostajemy w kręgu radosnej (nad)interpretacji. Jakoś nie bardzo widzi mi się Jezus jako 2,5 metrowy, muskularny albinos. Chyba że nosił charakteryzację :P
18-06-2012, 07:00 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,275 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,885 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |