14-12-2017, 19:42
|
Punisher [Marvel/Netflix]
|
|
Z bliznami u Jigsawa to nie zaszaleli...
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
03-01-2019, 19:31
Kolejny fragment. Jigsaw na terapii... Jeez...
Nie żebym spodziewał się czegoś innego, ale chyba znowu dostaniemy Punishera, który tylko czasami jest Punisherem, a przez resztę czasu siedzi na terapii albo interpretuje poezję. Czy Jigsaw (jeszcze jako nie Jigsaw) w końcówce poprzedniego sezonu nie był niebezpiecznym psycholem, który skasował co najmniej kilkunastu ludzi i chciał zabić kilku kolejnych? Bo tutaj siedzi sobie z lekarką i gada jak gdyby nigdy nic.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
08-01-2019, 10:40
O, fajnie. Tym razem zamiast zrzyny z Homeland dostaniemy... Abre los Ojos? BTW, ponoć w serialu nie będzie się nazywał Jigsaw, jigsaw to będzie Metafora jego stanu umysłowego.
Pfff. I po co mu ta maska, żeby przykryć te 3-4 zadrapania? 08-01-2019, 10:56
Kiedyś czytałem wywiad z twórcą serialu. Było to już po pierwszym sezonie i po głosach, że za mało akcji, za dużo przestojów, że postać Pogromcy (uwielbiam to TMsemicowe tłumaczenie) mało "punisherowata" itd.
Stwierdził, jak rasowy polityk, że wie, iż jednym się podoba, innymi nie. Jest świadom głosów krytycznych, ale nie wpływają one na jego decyzje. Ma swoją wizję tej postaci, niekoniecznie taką jak w materiałach źródłowych i będzie ją konsekwentnie realizował. Hmm... Sądząc po tej wypowiedzi, ktoś mógłby pomyśleć, że Franka trzeba interpretować jak Miłosza. A przecież wydawałoby się, że zrobienie wiernej komiksom ekranizacji to nie powinno być nic trudnego. Czyli znowu dostaniemy przegadane kluchy z kilkoma mocnymi momentami (bo jak się już coś dzieje, to jest naprawdę dobre).
08-01-2019, 11:15
Frank Castle umarł.
W sensie, umarł po drugim sezonie "Daredevila" i nie ma na co czekać. ;) 08-01-2019, 19:58 Zabójca niańczy ściganą przez bandytów gówniarę. O mój Boże, most original kurwa premise ever! I do tego zły chrześcijański fundamentalista. Subtelne. W kontekście tego zwiastuna trudno spierać się ze słowami Crova. 10-01-2019, 18:55
Punisher nie musi być oryginalny. A jeśli ma to być tak świeże podejście do tej postaci, jak w pierwszym sezonie, to biorę odtwórczość bez zastanowienia.
Ma być krwawo i bez trzymanki. Anyway, w tym zwiastunie nie ma ani jednej sceny interpretacji wierszy Herberta. Czuję się zachęcony.
10-01-2019, 22:53 Cytat:Punisher nie musi być oryginalny. A jeśli ma to być tak świeże podejście do tej postaci, jak w pierwszym sezonie, to biorę odtwórczość bez zastanowienia.Dokładnie ;) Wg mnie zapowiada się lepiej niż s01. Jest prosty, oklepany zarys fabuły, nie ma rządowych spisków, jest krwawo, Punisher zabija + fajna dupa na pierwszym planie ;) Może coś z tego sezonu wyjdzie ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
10-01-2019, 23:32
Aha, ale ja nadal wolałbym Franka karzącego przestępcze ścierwo, a nie broniącego lasi przed złymi chrześcijanami. Chciałbym Punishera aktywnego, a nie reaktywnego.
A co do wtórnego schematu fabularnego - bardziej boli mnie to nie dlatego, że był już wielokrotnie używany, ale że był używany znakomicie - Logan, Soldado, Leon jebany Zawodowiec. Porównania same się będą narzucać i nie wydaje mi się, żeby Marvel Netflixa miał w tym zestawieniu jakiekolwiek szanse. Chyba że zestawić go z trzecim Transporterem. Założycie się, że połowa serialu to będą gadki Castle'a z panienką o życiu? 11-01-2019, 01:24 Cytat:broniącego lasi przed złymi chrześcijanami Zobaczymy, jak poprowadzą ten wątek. W pierwszym sezonie też zaczęli od grubego prawaka w czapce z logo NRA, a skończyli bardzo ładną puentą. Cytat:Założycie się, że połowa serialu to będą gadki Castle'a z panienką o życiu? Tutaj tkwi imo główne niebezpieczeństwo - że będzie 10 odcinków, z czego 4 o próbie "nawrócenia" Punishera na drogę prawa i wyrzutów sumienia. Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego i laska zostanie ukamienowana przez złych chrześcijan odpowiednio wcześnie :) 11-01-2019, 02:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2019, 02:46 przez Mental.) (11-01-2019, 02:44)Mental napisał(a): Tutaj tkwi imo główne niebezpieczeństwo - że będzie 10 odcinków, z czego 4 o próbie "nawrócenia" Punishera na drogę prawa i wyrzutów sumienia. Tego akurat możesz być pewien. Skoro w pierwszym sezonie było gdzieś tak dwa razy więcej odcinków niż potrzeba, a za ten odpowiadają ci sami twórcy, którzy twierdzą, że mają swoją koncepcję na Punishera, to nie sądzę, by nagle zmienili coś w sposobie opowiadania historii. Miałem nadzieję, że skoro pierwszy sezon był takim trochę origin story, a teraz ten balast mamy już za sobą, to drugi sezon będzie esencją Pogromcy - symfonią na karabiny i noże. Ale już się nie łudzę.
11-01-2019, 14:44 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: seX3U4j.jpg]](https://i.imgur.com/seX3U4j.jpg)
![[Obrazek: EnTfbHw.jpg]](https://i.imgur.com/EnTfbHw.jpg)
![[Obrazek: 1G9jv9r.jpg]](https://i.imgur.com/1G9jv9r.jpg)
![[Obrazek: Jigsaw1.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/62/Jigsaw1.jpg)
Spoiler