Rambo (1982-2019)
A niby dlaczego nie? Ostatni film z serii. Odejdzie tak jak należy a nie "ze starości"

(11-09-2019, 12:10)Krismeister napisał(a): A nie możesz przyjąć do wiadomości, że takim killerem będzie dopiero w trzecim akcie, jak zostaną przekroczone wszelkie granice?

Więc jak niektórzy przewidują (i jak zapowiadał dawniej Stallone) przez 2/3 filmu będą snuje a na końcu "John Sam na Farmie". Na papierze "Rambo walczy z kartelami meksykańskimi" brzmiało ciekawie, zapowiedzi pokazują, że może wcale nie być.

(10-09-2019, 21:06)Gieferg napisał(a): Shamar, jesteś trollem czy idiotą? :)

Zapytał ktoś wstawiający 100 spoilerów
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Więc jak niektórzy przewidują (i jak zapowiadał dawniej Stallone) przez 2/3 filmu będą snuje a na końcu "John Sam na Farmie". Na papierze "Rambo walczy z kartelami meksykańskimi" brzmiało ciekawie, zapowiedzi pokazują, że może wcale nie być.
Oryginał to przecież John sam w dżungli więc wszystko wraca do korzeni
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Zapraszam do wspólnego jarania się nowym zwiastunem :)

30 sekunda - będzie miazga!

Od jutra jadę z serią Rambo tak, aby zdążyć przed wizytą w kinie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Większej rzeźni od poniższej sceny nie da się zrobić, ale i tak wygląda to dobrze.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Większej może nie, ale za to bardziej różnorodną. Rambo stojący w miejscu i Azjaci rozpadający się na kawałki cokolwiek mnie swego czasu rozczarowali.
Ale ten red band jednak pokazuje za dużo. Odradzam paczenie.

Odpowiedz
Pokazali całą scenę finałową?
żenada

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na ten moment Last Blood ma 47%, ale jakoś mnie to nie rusza, biorąc pod uwagę, że druga najlepsza część czyli John Rambo ma tam 38%...
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Dwie recenzje, negatywna i pozytywna, wyraźnie pokazują gdzie leży pies pogrzebany:
Cytat:In 2019's hypersensitive cultural environment, the depiction of murderous Mexican crime bosses and their cowering sex slaves encountering a literal white savior doesn't go down so easy.
Cytat:Trump-era Rambo is essentially a human border wall keeping America safe from Mexican rapists and murderers. Absolutely deranged, a must-see.
Czyli powinno być dobrze.

Odpowiedz
Bez kitu. Te "negatywne" recenzje bardziej mnie zachęciły do seansu, niż te biedne trailery.

Odpowiedz
Te negatywne recki ogolnie sa mocne:

Cytat:A film that aspires to be Logan, yet lands somewhere closer to The Texas Chain Saw Massacre.

W sobotę jestem w kinie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przecież te teksty z negatywnych recek zapowiadają film dekady. Co najmniej.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wszech czasów od razu.

Odpowiedz
Wszech czasów i alternatywnych rzeczywistości również ;)

Odpowiedz
Fatalny film ale też jest to wspaniały film. Pod koniec sala klaskała. Kierowca autobusu też wstał.

Krótki to film, który bez zbędnego bajdurzenia przechodzi do sedna i nikogo nie oszczędza. Źli ludzie są źli, nie w karykaturalny sposób. Po prostu są źli. Przemoc jest dosadna, ukazana w "paskudny" sposób, ale nie dochodzi do poziomu karykatury z części 4. Ogólnie film mówi bardzo dużo ważnych rzeczy o sytuacji w Meksyku, ale niestety jakościowo to jest Sobota-TV4-Core.

Bawiłem się przednio. 6/10 z serduchem

Odpowiedz
(20-09-2019, 13:16)Corn napisał(a): ale niestety jakościowo to jest Sobota-TV4-Core.

Jest ta okropnie sztuczna CGI-krew jak w Expendables? Właściwie to mnie nie dziwi, gdyż te wszystkie współczesne kręcone przez Stallone'a filmy nie uważam, za jakoś szczególnie dobre. No może jeszcze Rocky Balboa był OK, ale zarówno Rambo 4 czy Expendables w ogóle mi się nie podobały. Choć z drugiej strony ja nigdy wielkim fanem Sly'a nie byłem i wolałem filmy z Ahrnuldem.
Tak też to pewnie nie dla mnie, ale cieszę się, że film się podobał. :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ponoć w USA i UK wyszła wersja, z której wyleciała jakaś 10 minutowa sekwencja (coś z burzą) na początku (stąd zmiana ze 100 na 89 minut), a już np. w Niemczech wersja pełna. A u nas?

Odpowiedz
Jest sekwencja na początku, nie wiem jednak czy jest kompletna. Wydaje mi się, że była krótsza niż 10 minut

Odpowiedz
To może wyleciało coś jeszcze.

Opis tej sceny z początku:

Wszyscy, których opinie czytałem są raczej zgodni że to najsłabszy Rambo, czego się akurat spodziewałem od początku.

Odpowiedz
Yup, to ta sekwencja, więc jeśli trwa 10 minut to tego nie czuć.

No i tak, to najsłabszy Rambo, ale też logiczna kontynuacja wątków, więc nie czuć, że to na siłę

Odpowiedz
Najsłabszy? coż za niespodzianka.
Wcale tego nie wieszczylem

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon