Robocop
10 postów wyżej Red dał namiar ale dla ułatwienia wklejam http://grupa-cfc.pl/projekt/szczegoly/90

Ściąga się, przerabia na zipy i rozpakowuje, to tak gdyby ktoś nie wiedział jak te pliki odtworzyć :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zmiana rozszerzenia to też niewiele roboty, trzy literki ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
a nie lepiej mieć po prostu ComicRacka? :P

Odpowiedz
Nie lepiej w ogóle nie ściągać tego komiksu, nie rozpakowywać go i nie czytać? :)

Odpowiedz
a nie lepiej widmo? :P

Odpowiedz
Też dziś przeszedłem Robo manie i odświeżyłem sobie najpierw dwójkę a potem jedynkę ( Narzeczona obejrzała to pierwszy raz w życiu ). No cóż dwójka zawsze mi się podobała ze względu na zajebistego Robo Caina i jego rozwałki podczas nieudanego Dilu z Burmistrzem. Pamiętam , że za dzieciaka miałem pirackiego VHS'a z napisami PL i ogarniałem tylko sekwencje z rozwałką :) Jedynka to już klasyk, a śmierć Murphy'ego i jego reanimacja to jedne z najmocniejszych sekwencji w historii kina. Motyw na łożu śmierci z machającą rodziną do ojca oddalającego się prawdopodobnie radiowozem, to mistrzostwo świata... Ciary i gęsia skórka na rękach to już standard w takich chwilach.
[Obrazek: rdvx.png]
10/10

P.S. Pierwsza reakcja Narzeczonej , że dziś oglądamy Robocopa , była bardzo podobna do Verhoeven, kiedy to otrzymał scenariusz z tym idiotycznie jakże genialnym tytułem. Po zapoznaniu się ze źródłem podziękowała mi za zajebisty seans ;)

Odpowiedz
ED-209 wychodzi w styczniu, skala 1/6 - jakies $450
http://www.hottoys.com.hk/productDetail.php?productID=180

Caina poki co brak, a przynajmniej w takiej zajebistej wersji. Jak sie nie ma co sie lubi, to sie to robi samemu:
[Obrazek: 1.JPG]

Jestem rozwalony, koles sie postaral:
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/54507-robocain-robocop-2/?hl=robocop
oraz
http://www.ukmonsters.co.uk/robocain/robocain.html

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
jakie to jest pokraczne :P

Odpowiedz
Zajebiste jest :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
To jest bardziej zajebiste:

[Obrazek: War_Beast.jpg]

To również:

[Obrazek: 22_Mark13.jpg]

I to:

[Obrazek: Robot-Jox-11.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: deathmachine10.jpg]

True...

Odpowiedz
Ten mech z Robot Jox (ktorego w filmie ledwo widac, bo jest tak kurewsko zle wykadrowany) jest ok i tyle. Robot z Hardware - wiadomo, dobra rzecz. Death Machine natomiast...Gief, chyba tylko w twoim prywatnym wymiarze ;)

Odpowiedz
Cain na mieniącym się w oczach tle z liści wygląda słabo - jego środowisko naturalne to opuszczone fabryki i korytarze nowoczesnych biurowców.

[Obrazek: 322734844_6d1b62c602_o.jpg]

Odpowiedz
No tak, ale to tylko wlasnorecznie zrobiona zabawka - Gief ogolnie marudzi ;)

Odpowiedz
Robocop (Unrated Director's Cut)

Seans n-ty, po kilku latach od ostatniego. I pierwszy wersji "rozszerzonej", która nie powinna się nazywać DC bo jest rozszerzona jedynie o kilka ujęć. Sam wyłapałem 3,4, resztę dopiero z raportu na stronie MC.

W krótkim skrócie:
* film się nie zestarzał
* film jest ciągle świetny

Wytknąłbym niektóre "wady" scenariuszowe i techniczne
(niektóre już dawniej mnie irytowały):

* elementy, nazwijmy je "super przebłysków świadomości (i zdurnienia) u bohaterów" np.

- Ann, która od razu kojarzy, że robot to Murphy bo... kręci bronią jak Murphy i... telewizyjny glina.
- Emil, który od razu po sławnym zdaniu rozpoznaje, że robot to Murphy
- na przeciwbiegunie - Jones, który zjeżdża Clarence'a o to, że "cyborg nagrywa to co się mówi", żeby za chwilę dać się nagrać (facepalm).
W dodatku to nagranie pięknie wyszło. Roba łamało we wszystkie strony a kadrowanie i stabilizacja obrazu - pierwsza klasa.

- Robo dosyć mocno odczuwający ból i podkreślający to swoją mimiką
- Robo, który w 1. scenie ma "nietykalny" pancerz a w następnej robią z niego sito i jeszcze można go łatwo przebić.
- skamlanie dziecka u EDa było... dziwne.

I to chyba na tyle. Ciągle świetny, klimatyczny film.
9-/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:- Ann, która od razu kojarzy, że robot to Murphy bo... kręci bronią jak Murphy i... telewizyjny glina.

I tak się składa że Murphy zginął, a niedługo potem pojawił się RoboCop. Mówiący głosem Murphy'ego i posiadający jego dolną połowę twarzy.

Cytat:- Emil, który od razu po sławnym zdaniu rozpoznaje, że robot to Murphy

[Obrazek: 3pwhgu.jpg]

Aaa nie chce mi się odpowiadać.:)

Odpowiedz
Nie widziała go nawet 10 sekund a od razu skojarzyła, że "pierwszy w historii policji cyborg (a może i w ogóle)" został zrobiony z jej zabitego, nowego kolegi, którego twarz, głos, zwyczaje znała cały 1 dzień.
Powinna robić w dochodzeniówce.

PS - nie słyszała jego głosu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: pt6v.jpg]

Odpowiedz

Odpowiedz
Najlepszy trailer jaki w życiu widziałem!!! :D

nawet nie wiedziałem, że w oryginale grała lindsay lohan :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon