Robocop
Raczej tak, ale mam do tych gosci wielki sentyment :)

Odpowiedz
"Boddicker" grał ostatnio w tym rimejku "Podpalaczki" i tam jest znacznie starszy ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Auć.

Odpowiedz
CDK?! (lol)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
I w dodatku naprawde dobrze zrobione :D

Odpowiedz
Przecież to ma z 50 lat.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale ja obejrzałem po raz pierwszy wczoraj i hooy mnie to obchodzi ile ma lat.

Odpowiedz
Najwyrazniej jest starsze niz sam film :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(01-12-2022, 23:33)Gieferg napisał(a):

Auć.

Stare, ale wciąż cudowne.

Odpowiedz

Odpowiedz
Z gry Terminator tego studia na każdym kroku z ekranu wylewał się klimat filmów Camerona. Tutaj nie czuć w ogóle ducha Verhoevena. Weller zapomniał jak się gra RoboCopa. A za brak muzyki Poledurisa to już w ogóle powinien być stryczek.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
a serial pamiętają? na Polsacie w niedzielę chyba zawsze pod wieczór leciał

Odpowiedz
Pamiętają zupełny brak przemocy i durne kreskówkowe historyjki.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nawet jak miałem te 13 czy 14 lat, wyglądało to dla mnie jak nędzna podróbka. Ale motyw muzyczny z czołówki był fajny.

Odpowiedz
(10-03-2023, 17:45)Spoilerowo napisał(a): a serial pamiętają? na Polsacie w niedzielę chyba zawsze pod wieczór leciał

W serialu wykorzystano motywy ze niezrealizowanych scenariuszy filmów.
A także pomysł na scenę wycięto z dwójki.

Jeszcze był taki miniserial, odcinki chyba 1,5 godziny.

Odpowiedz
(10-03-2023, 18:21)Hitch napisał(a): Pamiętają zupełny brak przemocy i durne kreskówkowe historyjki.

Jak tak wspominamy telewizyjne durnoty, to w latach 2000s pojawił się ten animowany koszmarek:

Do tej pory pamiętam moje (i starszej siostry) zdziwienie przerodzone w oburzenie, gdy zamiast kolejnego odcinka Pokemon Polsat* puścił to. Nie bedę ukrywał - oglądałem to, głównie z ubogiej oferty animacji jaką oferowały główne kanały nie będące Fox Kidsem czy Cartoon Network. Ale i tak czułem podświadomą żenadę.

* A gniew był większy, bo wtedy sądziliśmy że Polsat po prostu uznał że nie będzie kontynuował Pokemonów. Oczywiście jak kto młodzież z czasów bezinternetowych nie wiedzieliśmy, że zwyczajnie zrobili przerwę w emisji i musieli zdubbingować kolejną partię.

Odpowiedz
(10-03-2023, 17:45)Spoilerowo napisał(a): a serial pamiętają? na Polsacie w niedzielę chyba zawsze pod wieczór leciał

Nie wyswietla sie, ale zakladam, ze chodzi o serial z 1994 roku.

Oryginalnie to chyba jakos w tygodniu, pamietam, ze ogladalem z braku laku, ale szalu nie bylo, zwlaszcza, ze liczylem na filmowa (techniczna) jakosc rodem z dwoch pierwszych czesci. Byl Przystojniak Morgan, masa zapychaczy i ogolna bieda. Przy czym to i tak duzo lepsze od RoboCop: Prime Directives

https://en.m.wikipedia.org/wiki/RoboCop:_Prime_Directives

Odpowiedz
Pamiętam scenkę z jakiejś animacji, może to alpha commando ale nie wiem, robocop robił popcorn w pancerzu:D
Ogólnie był jak Inspektor gadżet, co chwile nowe dziadostwo się z niego wysuwało, to było złe.

Odpowiedz
(10-03-2023, 18:57)OGPUEE napisał(a): Jak tak wspominamy telewizyjne durnoty, to w latach 2000s pojawił się ten animowany koszmarek:

Zwykły był czadowy.

Odpowiedz
Ten też kojarzę z TVP3, choć to mgliste wspomnienia (miałem wówczas z 4-5 lat bodajże). Mój pierwszy kontakt z Robocopem i potem się dziwiłem bóldupieniu matki, że chcę oglądać właściwe filmy. No bo Robocop to miał coś z superbohatera i sprawiał wrażenie czegoś infantylnego w założeniu. Co tu nieodpowiedniego? No OK, duża ilość krwi.

A wracając do w/w animacji raz widziałem potem widziałem urywki z youtube'a i było OK. Co prawda, cenzura telewizyjna dała o sobie znać (słynne laserowe pistolety), ale klimatem było zbliżone do filmów i Robocop chciał zabijać przestępców (i Anne wtedy go powstrzymywała). Nawet ten aktor grający Old Mana powtórzył głosowo swą rolę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon