Robocop (rimejk 2014)
Fan-art dziwnie podobny do tych elementów pokazanych na stronie omnicorp. Generalnie nie jest to złe ale ale jak zwykle w przypadku remaków filmów kultowych nie wygląda zachęcająco :D

Tutaj inne fan lu concept arty:
[Obrazek: 420638_2384463351538_1819227891_n.jpg][Obrazek: 430112_2384466231610_1718696572_n.jpg]

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Największy problem z tymi obrazkami mam w tym, że oryginalny projekt Robocopa wyglądał jak coś UNIKALNEGO, jedynego w swoim rodzaju. Robocop naprawdę przypominał faceta przerobionego na maszynę, i to w mało delikatny sposób. To tutaj wygląda jak kostium do nurkowania. Nie wzbudza grozy, nie mówi od razu: to jest maszyna do zabijania, a nie facet w kostiumie.

W zasadzie nie miałbym nic przeciwko nowemu wyglądowi Robocopa (nowy wiek, nowa technologia, nowy Robocop - czemu nie?), ale niech wygląda groźnie, a nie tak cholernie pedalsko. Niektóre elementy wyglądają jak dodatki od projektanta mody - czyli coś, czego nie znajdzie się na starym kostiumie, który wyglądał totalnie użytkowo.

Szczerze mówiąc, już Iron Man wygląda jak lepszy Robocop, niż te fanarty.

[Obrazek: im_mk2.jpg]

Nie miałbym nic przeciwko takiemu wyglądowi.:)

Odpowiedz
Wystarczy, że połączą powyższą zbroję z tym i dla mnie będzie bomba:
[Obrazek: Crysis_Nanosuit_2_by_BJ_NINJA.jpg]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
...latał? :) Ja tylko mam nadzieję, że nie będzie za bardzo przypominał Iron Mana skrzyżowanego z Dreddem.

Odpowiedz
Ekranizacja Crysisa to byłoby coś zajebistego. Mogliby od razu zacząć od rozpierdolu Nowego Jorku + kosmici + rozpierdol + epa. To byłby film roku ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(09-07-2012, 17:03)nawrocki napisał(a): ...latał? :) Ja tylko mam nadzieję, że nie będzie za bardzo przypominał Iron Mana skrzyżowanego z Dreddem.

Heh, uśmieję się, jak się okaże, że trafiłeś w 10 :)

Odpowiedz
Też bym się uśmiechnął, ale z politowaniem raczej :)

Odpowiedz
Cytat:że nie będzie za bardzo przypominał Iron Mana skrzyżowanego z Dreddem

Tyle, że RoboCop zawsze to przypominał (ponoć nawet pierwszy film powstał w wyniku przymiarek do ekranizacji Dredda)

Odpowiedz
Umknęło mi najważniejsze pytanie. Odpowiedź na nie może zadecydować, czy nowo Robo będzie cokolwiek wart. Kto zagra Anne Lewis?

[Obrazek: 2zrqs1l.jpg]

Odpowiedz
Chyba nie wierzysz, że może być tak prosto? Że kobieta?
Anne Lewis to będzie teraz czarny-gej transwestyta. W końcu XXI wiek mamy.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jak tak będzie, to nie oglądam.

Odpowiedz
Szkoda.

Odpowiedz
(10-07-2012, 00:11)Mental napisał(a): Umknęło mi najważniejsze pytanie. Odpowiedź na nie może zadecydować, czy nowo Robo będzie cokolwiek wart. Kto zagra Anne Lewis?

[Obrazek: 2zrqs1l.jpg]
W obsadzie niby jest Abbie Cornish, ale większość źródeł mówi, że zagra raczej żonę Murphy'ego.

Szczerze mówiąc, nie widzę odpowiedniej aktorki do tej roli. A jeśli już dadzą mu partnerkę, to pewnie będzie to Michelle Rodriguez :)

Odpowiedz
Ciekawe, czy wplotą do filmu wręcz obowiązkowy dziś z punktu widzenia statystyczno-fiskalnego wątek miłosny :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W Robo2 to było fajne.
"Alex, to ty?"
"I co myślisz, że możesz jej dać? Miłość mężczyzny?"
"Twój mąż nie żyje. Stworzyli mnie by uhonorować jego. Nie znam cię."

O i jeszcze:
"Dotknij mnie" - "Zimne".

Cholera... zawsze mnie rozczulał ten moment. Dobry to był film.

Szkoda,że spartolili ten wątek. Najpierw jeździł za rodzinką, żeby odpuścić po 1 "rozmowie" z szefem. No ale fajnie, że to było.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Właśnie nie spartolili, tylko ukazali idealnie ludzką stronę Murphy'ego. Choć miał mózg wspomagany komputerem nie popełniającym błędów logicznych, zrozumiał dopiero, że nie jest już ojcem ani mężem jak dostał ochrzan od nadętego krzykacza. Świetna scena.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Robo 2 da się niby oglądać, ale to żaden dobry film, a już na pewno nie jest to dobra kontynuacja, bo posyła w diabły cały rozwój postaci zaprezentowany w jedynce, ze szczególnym naciskiem na to co widzieliśmy w samej końcówce. Wątek żony zmarnowano koncertowo i mam nadzieję, że remake to zrobi jak należy.

Odpowiedz
(10-07-2012, 13:16)Hitch napisał(a): Właśnie nie spartolili, ...

Trochę mi tego za mało było. Po prostu, po tym całym śledzeniu, oczekiwałem, że wątek się pociągnie głębiej a zaraz go urwali.
Może rimejk to nadrobi?

(10-07-2012, 13:41)Gieferg napisał(a): Robo 2 da się niby oglądać, ale to żaden dobry film, a już na pewno nie jest to dobra kontynuacja...

Blablabla. Żaden dobry to jest Robo 3.
Kontynuacja udana.

Odpowiedz
Nieudana. Film sam w sobie jest ok, ale już w zestawieniu z R1 - bida z nędzą.

W Robo 1 mamy pokazaną przemianę bohatera, który najpierw zostaje nieświadomą tego czym/kim jest maszyną, a pod koniec odzyskuje swoją tożsamość, tylko po to by w sequelu na powrót cofnąć cię w rozwoju do poziomu maszynki, a dodatkowo na pewien czas zostać klownem. Zero rozwoju, zero kontynuacji tego co w jedynce było najciekawsze. Ot "goniom się i szczelajom" z tym, że w przeciwieństwie do R3 udało się zachować w pewnym stopniu klimat (choć gówniana muzyczka skutecznie go rozwala). Pod żadnym względem R2 nawet nie zbliża się do poziomu R1, a to warunek niezbędny by kontynuacja była udana i nie, Robo Cain do EDa 209 też nie ma startu, w ogóle efekty w R2 wyglądają jakby film kręcono 5 lat przed, a nie 3 lata po R1.

Odpowiedz
Ale biednie to wygląda:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=89722

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon