Rocky / Creed
W pierwszym Creedzie fajny był tylko wątek Rocky'ego, problemy i ambicje Adonisa były nieangażujące, a jego dziewczyna nudna jak flaki z olejem, cały ich związek był bezemocjonalny szczególnie w porównaniu do tego co widzieliśmy w oryginalnym filmie który jest jednym z moich ulubionych.

Creeda 2 nie widziałem, tylko fragmenty z Dolphem i nie żałuje, tym bardziej nie będę oglądał trzeciej części.

Odpowiedz
Wyjście akcji w dwójce jest jeszcze bardziej kiczowate i głupsze niż w Jedynce.

No i ten syn, który nie przypomina żadnego z rodziców. Mogli mu chociaż włosy przefarbować
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:problemy i ambicje Adonisa były nieangażujące, a jego dziewczyna nudna jak flaki z olejem, cały ich związek był bezemocjonalny
Tak jest i nie chce być inaczej.

Ale Creed II jest znacznie lepszy od jedynki pod niemal każdym względem (w tym zwłaszcza jeśli chodzi o przeciwnika i dramaturgię walk) i sprawił, że po nim i jedynkę mi się ogląda znacznie lepiej, bo za sprawą dwójki w końcu polubiłem postacie. Jedynkę traktuję jedynie jako wstęp do znacznie lepszego i bardziej angazującego sequela, ale sensu robienia trójki nie widzę.

Odpowiedz
Dwójkę dyskwalifikuje bieda realizacja walk... Niemal całkowicie zrezygnowali z prawdziwej publiczności i  areny, tylko wszystko nagrali na zielonym tle. Oglądając to w ruchu CGI tło wokół bokserów wkurwia niemiłosiernie i rozprasza do tego stopnia że traci się kompletnie połączenie emocjonalne z tym co się dzieje na ekranie. Jedynka jest przez to o lata świetlne lepsza i nagrana z pomysłem np. długie nieprzerwalne ujęcie z pierwszej walki Adonisa. Gdyby nie udział Slaja i Dolpha nie postawiłbym tego nigdy na półce a w trójce podobno nie ma być jednego i drugiego, więc moje zainteresowanie tym filmem spada do zera.

Odpowiedz
Cytat:Dwójkę dyskwalifikuje bieda realizacja walk... Niemal całkowicie zrezygnowali z prawdziwej publiczności i areny, tylko wszystko nagrali na zielonym tle.
Oglądałem trzy razy i nie zauważyłem, więc mi to wisi.

Walki są lepsze bo w przeciwieństwie do tych z jedynki generują jakieś emocje, co jest dla mnie znacznie istotniejsze niż kwestie techniczne. W jedynce był bohater, którego miałem w dupie i jeszcze bardziej nijaki przeciwnik (chyba najgorszy w całej serii). W ogóle jedynka to "film o synu słynnego boksera, który tylko dzięki nazwisku dostaje szansę walki o tytuł, ale przegrywa" <lolz>.

Aktualnie Creeda II, obok I, IV i VI Rocky'ego zaliczam do tej bardziej lubianej przeze mnie części serii. Pierwszy Creed gdzieś na szarym końcu w okolicach Rocky'ego V.

Odpowiedz
(30-12-2020, 18:12)Gieferg napisał(a): Oglądałem trzy razy i nie zauważyłem, więc mi to wisi.

Pogadamy jak w końcu zmienisz TV na coś z przekątną większą niż 32 cale :P

Odpowiedz
Jeszcze może dodaj, że jestem nauczycielem, to będziemy mieć komplet historycznych informacji z dawnych lat (aktualnie 42, w przyszłym roku będzie więcej). Przy okazji - oglądałem to także w kinie.

Odpowiedz
Tak czy inaczej CGI podczas walk w Creed II to masakra. 

Odpowiedz
https://deadline.com/2021/03/michael-b-jordan-director-creed-3-film-mgm-1234711695/

Cytat:MGM Dates Film For Thanksgiving 2022

Odpowiedz
Michael B. Jordan to ucieleśnienie amerykańskiego snu.

Postrzelony w głowę przez ziomala z getta...

... wydostał się stamtąd i teraz zabiera role białym ludziom i reżyseruje filmy w Holly. Niesamowite, jak można odmienić swoje życie nie o 360 stopni, ale o 180 ;)

Odpowiedz
https://movieweb.com/rocky-prequel-series-sylvester-stallone

Slajowi się nudzi na starość :)

Odpowiedz
Niech się zajmie w końcu tym Expendables a nie takie pierdoły
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gdyby Sly miał odrobinę większe jaja, biorąc pod uwagę, że jest ustawiony i nie będzie żył wiecznie, to by nakręcił Człowieka Demolkę 2 na pełnych obrotach, tak żeby na twitterze wszyscy dostali wścieklizny ze względu na to jak obraźliwy jest.

Za marzenia nie karają.

[Obrazek: zbLS5bt.gif]

Odpowiedz
Wygląda na to, że Sly będzie tłukł dwie franczyzy do usranej śmierci. Po prequelu Rockyego przyjdzie prequel Rambo.

W między czasie Sly będzie zaliczał cameosy w filmach typu SS ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ewentualny serialowy prequel mnie niewiele obchodzi, ale czekam na moment gdy w Hollywood uznają, że już można robić prequel z cyfrowo odmładzonym gwiazdorem - wtedy bym oglądał. Jeśli coś takiego wyjdzie, to zaleje nas prawdziwe tsunami prequeli i sequeli: od młodości Luke'a Skywalkera, poprzez początek szaleństwa Jacka z Lśnienia, czwartą część sagi Dolarowej z Eastwoodem do angielskich przygód Jacka przed dostaniem się na Titanica i tak dalej :)

Odpowiedz
(31-03-2021, 09:42)Pelivaron napisał(a): Wygląda na to, że Sly będzie tłukł dwie franczyzy do usranej śmierci. Po prequelu Rockyego przyjdzie prequel Rambo.
Bo to jedyne filmy, na które producenci dadzą mu jakieś pieniądze.

Nie licząc jakichś wysrywów straight-to-torrent.

Odpowiedz
(31-03-2021, 09:40)marsgrey21 napisał(a): Gdyby Sly miał odrobinę większe jaja, biorąc pod uwagę, że jest ustawiony i nie będzie żył wiecznie, to by nakręcił Człowieka Demolkę 2 na pełnych obrotach, tak żeby na twitterze wszyscy dostali wścieklizny ze względu na to jak obraźliwy jest.

Za marzenia nie karają.

[Obrazek: zbLS5bt.gif]
Pewnie przegapiłeś tę informację ;)
https://screenrant.com/demolition-man-2-release-date-cast-story/
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Z kronikarskiego obowiązku. Sly za pośrednictwem social mediów poinformował, że w Creedzie 3 go nie zobaczymy ;)

Odpowiedz
Dobrze, że go nie będzie, bo Creed II dał Rocky'emu odpowiednie pożegnanie, ale bez Sly'a odpada główny powód, żeby to oglądać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon