Stały bywalec
Liczba postów: 9,108
Liczba wątków: 26
tu już tylko jakieś drobne są dorzucane co tydzień więc trzecia część na całym świecie zarobiła $1,487,576,332
oczywiście 1.5B pęknie przy kolejnym wejściu do kin za ileś tam lat aby podbić ego
31-03-2026, 20:57
Stały bywalec
Liczba postów: 18,515
Liczba wątków: 148
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-04-2026, 15:06
Stały bywalec
Liczba postów: 5,904
Liczba wątków: 6
Szukają ludzi więc chyba przesadzone, że tak:
https://www.reddit.com/r/Avatar/comments/1s9migq/theyre_definitely_cooking_something/
Jak na moje 4 i 5 to też miały być ponad3h behemothy, ale że metraż tych filmów kompletnie nie działa na ich korzyść, to siedzą teraz i główkują jak to przyciąć...
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-04-2026, 16:00
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,085
Liczba wątków: 4
Zaciagna AI, zmniejsza koszty, wrzuca na Netflixa, bedzie pieknie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-04-2026, 16:36
Stały bywalec
Liczba postów: 5,904
Liczba wątków: 6
*na Disney+
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-04-2026, 16:48
Stały bywalec
Liczba postów: 13,337
Liczba wątków: 77
Jak chcą zmniejszyć koszty to niech wrócą ze zdjęciami na Ziemię. Lub już niech nie kombinują z technologią, bo ogarnęli sobie mocap w wodzie, co im więc jeszcze zostało?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-04-2026, 17:55
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,497
Liczba wątków: 5
Heh, czyli kanadyjski hochsztapler postanowił zakończyć karierę "z przytupem"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
03-04-2026, 18:33
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,233
Liczba wątków: 72
Snappik napisał(a):ogarnęli sobie mocap w wodzie, co im więc jeszcze zostało?
Sądząc po poziomie ostatniej części przydałby im się jeszcze mocap parującej kupy gówna
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-04-2026, 18:37
Stały bywalec
Liczba postów: 1,168
Liczba wątków: 1
Disney chce, aby kolejne "Avatary" były krótsze i tańsze w celu zmniejszenia ryzyka porażki finansowej. Nie wiem jak Cameron zniesie taki cios.
Źródło: https://www.worldofreel.com/blog/2026/4/8/disney-wants-cheaper-and-shorter-avatar-sequels-after-fire-and-ash
09-04-2026, 18:22
.
Liczba postów: 27,700
Liczba wątków: 62
No nie zniesie, bo nie będzie ich reżyserował
09-04-2026, 18:57
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,337
Liczba wątków: 29
Koszmarnie animkowato wygląda to w tym zwiastunie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
09-04-2026, 20:40
Stały bywalec
Liczba postów: 12,512
Liczba wątków: 29
(05-12-2025, 14:43)Albertino napisał(a): Ja to nawet nie byłem pewien czy oni to jeszcze wyświetlają w ten sposób.
Nie wyświetlają. Ostatnie 3D na jakim byłem to niedawne wznowienie Titanica, bo tylko Dżejms ma hyzia na punkcie czyde.
20-04-2026, 17:27
Stały bywalec
trójkę obejrzałem godzinę z kawałkiem, nie wiem, może wieczorem reszta pójdzie lepiej
24-04-2026, 13:03
Stały bywalec
Liczba postów: 3,054
Liczba wątków: 28
Po blisko 17 latach (!) wychodzi na to, że nadal jesteśmy w punkcie wyjścia. Niby bitwy są, ale na małą skalę, zmieniła się też nieco motywacja (ludzie chcą koolonizować Pandorę, a nie tylko ją eksploatować; Jake ma rodzinę, unobtanium zastąpioną wyciągiem z wieloryba itp.), ale brakuje jakiegoś pierdolnięcia. Narastania napięcia między ludźmi a niebieskimi kotami, pokazania co tam RDA robi na Ziemi.
Ba, Cameron dałby jakiś zdesperowanych ludzi, dla których Pandora jest jedyną opcją i którzy są niejako skazani na konflikt z tubylcami by w finale po epickiej bitwie zatańczyli sobie cumbaya, bo Eywa potrafi uleczyć Ziemię czy jakieś tam inne mambodżambo. A tak to zaczęły się studyjne zakulisowe gierki (na franczyzę Disney nie ma pomysłu) a Cameron chce chyba odwalić Martina z GoT i zrobić nara.
24-04-2026, 13:23
Stały bywalec
zamiast czegoś odważnego i nowego, dostajemy bezpieczną kontynuację opartą na sprawdzonych schematach, wygląda to bardziej jak próba przedłużenia serii niż realna potrzeba opowiedzenia kolejnej historii więc zgadzam się, że to wygląda jak Avatar 2.5, dodatek, niewykorzystane kilka scen z dwójki (polowanie na wieloryby), bo ta musiała by potrwać z 4 godziny
całość jest bardzo przewidywalna i oparta na tych samych schematach co wcześniej, brakuje zaskoczeń, a wiele wątków wydaje się copy-past z poprzednich części, historia jest rozwleczona, a jednocześnie nie wnosi nic naprawdę nowego do uniwersum
stare postacie nie przechodzą realnego rozwoju, a nowe są słabo zarysowane i łatwo o nich zapomnieć, relacje rodzinne, które miały być emocjonalnym pierdolnięciem filmu, wypadają sztucznie i powtarzalnie
poza tym trójka mogła by się skończyć jak Lo’ak mógł odpalić od razu na początku jebniętą szamankę ale się obsrał i wolał uciekać w dżunglę
świat Pandory nie ma sensu jak na końcu Ejwa się wkurwi i wszystko sprząta, bo sobie Avatary dać rady z łukami nie mogą
Kamerun nie nakręci już nic dobrego
25-04-2026, 10:43
.
Liczba postów: 27,700
Liczba wątków: 62
https://theplaylist.net/avatar-4-5-james-cameron-cheaper-faster-20260514/
Cytat:“You know, I’ll be doing some writing. I’ve got a number of projects that I’m cooking,” Cameron said. “And ‘Avatar 4’ and ‘5’ are still floating out there. We’re going to be looking at some new technologies to try to do them more efficiently. Because they’re hideously expensive and take a long time. I want to do them in half the time for two-thirds of the cost. That’s my metric. And so it’s going to take us a year or so to figure out how to do that.”
Dla mnie to wciąż brzmi bardziej jakby Cameron chciał się z tego jakoś wycofać. James - najlepszą metodą na obniżkę kosztów jest zostawienie tego do wyreżyserowania jakiemuś rzemieślnikowi, a ty się zajmij czym innym w tym czasie. Albo emeryturą jak prognozuję od dawna
15-05-2026, 13:50
Stały bywalec
Liczba postów: 873
Liczba wątków: 0
Ten film o Hiroszimie i Nagasaki brzmiał ciekawie. I uświadamia jak bardzo marnuje się tymi Avatarami. Średni film, średniejsze sequele i ludzie mają już powoli dość. I pomyśleć ile być może straciliśmy.
15-05-2026, 19:32
|