A to ja podobno ciągle narzekam...
20-05-2009, 22:18
|
Seria Sherlock Holmes (2009-2020)
|
Solo napisał(a):Naczy się - chcesz Holmesa, jakiego wyobrażasz sobie tylko Ty.Czy moje posty są niewidzialne? Cytat:Zresztą: myśl o pozytywach - Downey, słodka Rachel - to już coś, prawda?Ja się na Holmesie wychowałam, mi takie bajki łamią serce, niech sobie Richie filmy o detektywach siłaczach supermanach kręci, ale po co mu ten Conan Doyle? A, dla kasy. No. Zdarza się. Zdarza się i tak.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
20-05-2009, 22:19
Argument ostateczny - nie dyskutuj na forum, nie marudź, że ci się coś nie podoba, nie oglądaj i już! I myśleć przestań, bo to boli.
20-05-2009, 22:23
Solo, zluzuj troche...
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-05-2009, 22:24 Artemis napisał(a):Argument ostateczny - nie dyskutuj na forum, nie marudź, że ci się coś nie podoba Moja droga, jeśli masz ochotę ze mną poważnie dyskutować, to dyskustuj, a nie - przepraszam za język - dosrywaj mi tekstami typu "Solo czyta tylko posty jednozdaniowe". Wyraziłem się jasno? Szanuj mnie - ja będę szanował Ciebie. Będzie fajniej? Sądzę że tak. 20-05-2009, 22:25 Mental, kilka postów wcześniej napisał(a):holmes to mózgowiec, ale wcale nie był najlepszy, kiedy rozumował (indukował). przeciwnie: najlepszy był wówczas, gdy robił rzeczy niezwiązane ze swoim fachem, gdy odrywał się od dusznej atmosfery wiktoriańskiej anglii i rezygnował z dobrodziejstw elektronowej precyzji swojego mózgu(...) az dziw bierze, że watson tak długo znosił towarzystwo swego ekscentrycznego protektora. Solo, potem napisał(a):To ja powtórzę pytanie: skoro nie podoba Ci się Holmes klasyczny, ani "młodzieżowy", to jaki by Ci się podobał? (...) co byś chciał zobaczyć u Richiego, znając jego możliwości i gusta, a co by Twoim zdaniem było akceptowalne? Ja tylko w tej sprawie się odezwałam: Mental bardzo sugestywnie nakreślił to, co chciałby zobaczyć, a ty to zwyczajnie zignorowałeś. Kilka razy. I potem ja piszę, że postać Holmesa nie jest mi obojętna, że popieram Bartka i że chciałabym zobaczyć w kinie Holmesa dla dorosłych (według tej mentalowej definicji właśnie), a ty, że mam nie jęczeć. Piszesz: nie jęcz, tak właśnie - to ma być dyskusja?
20-05-2009, 22:31 Artemis napisał(a):Piszesz: nie jęcz, tak właśnie - to ma być dyskusja? Chcesz dyskusji? Wystarczy skinąć. Ale nie licz - i tu przepraszam wszystkich za publiczne ciągnięcie tematu - na moją dobra wolę i merytoryczną dyskusję, jeśli nie potrafisz potraktować mnie poważnie i z jakimś elementarnym szacunkiem. Jeśli go dla mnie nie masz, to znaczy że nie chcesz dyskutować i sprawa zamknięta. Jeśli się mylę, to wiesz co robić. Artemis napisał(a):I potem ja piszę, że postać Holmesa nie jest mi obojętna, że popieram Bartka i że chciałabym zobaczyć w kinie Holmesa dla dorosłych (według tej mentalowej definicji właśnie), a ty, że mam nie jęczeć. Wybacz, ale wychodzi na to że ja wiem lepiej co Ty piszesz. Moje "nie jęcz" dotyczyło listy narzekań na film Richiego, a nie tego co chciałabyś obejrzeć. Przyznaję, koncepcja Mentala jest interesująca, choć moim zdaniem raczej nie do zrealizowania. Ale to inna sprawa i inny temat. Na pewno nie temat filmu Richiego. 20-05-2009, 22:35 Mental napisał(a):To dlaczego 20 lat temu nie powstał?Cytat:Ok, ale to pobożne życzenia jak sądzę.20 lat temu inaczej byś gadał.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
20-05-2009, 22:40
[/quote]holmes to mózgowiec, ale wcale nie był najlepszy, kiedy rozumował (indukował). przeciwnie: najlepszy był wówczas, gdy robił rzeczy niezwiązane ze swoim fachem, gdy odrywał się od dusznej atmosfery wiktoriańskiej anglii i rezygnował z dobrodziejstw elektronowej precyzji swojego mózgu. w tych symbolicznych, krótkich momentach, będących uzupełnieniem właściwej fabuły utworów conan doyle'a, przestawał być myślącą maszyną i stawał się dziwnym, tajemniczym człowiekiem. w jego wychłodzonym wnętrzu płonęły namiętności, arystokratyzm uwierał, dręczyła go melancholia, która dławił grą na skrzypcach, a w chwilach ciężkiej depresji sięgał po twarde dragi: kokainę i morfinę. holmes nigdy nie zdradzał szczegółów swojego dzieciństwa, jego przeszłość pogrążona była we mgle domysłów i anegdot. w zasadzie do wszystkich odnosił się z jednakowo pobłażliwym lekceważeniem, jego pogarda dla kobiet była wręcz przysłowiowa, nawet wspólnika traktował opryskliwie. az dziw bierze, że watson tak długo znosił towarzystwo swego ekscentrycznego protektora.
[quote] Innymi słowy chcesz by przygody Sherlocka wziął na warsztat Michael Mann? Nie powiem, chętnie bym zobaczył :smile: 22-05-2009, 22:21 Phlogiston2 napisał(a):[ pierwsze przymiarki już były :mrgreen: scena w barze, rozmowa Ala z Robertem, przypomina mi scene rozmowy Sherlocka z Profesorem Moriarty w jednym z odcinków serialu z lat 80 tych ,,Przygody Sherlocka Holmesa. 23-05-2009, 00:36 Phlogiston2 napisał(a):Innymi słowy chcesz by przygody Sherlocka wziął na warsztat Michael Mann?Oj, czemu do razu Michael Mann? To znaczy ja nie wiem co na to Mental, ale dla mnie Mann, jako nie-Brytyjczyk - odpada, bo ja widzę na reżyserskim stołku tylko Brytyjczyka. Z resztą jedno porównanie już padło - i był to Stephen Frears... Ja widzę tam ponury Londyn i czysto brytyjską obsadę.
23-05-2009, 09:02
Wygląda na to, że sherlocka holmesa chcą umiescić w filmie akcji i zrobić z niego indiane jonesa. Dla mnie to zbrodnia na jednej z moich ulubionych postaci książkowych z dzieciństwa. I tak, to będzie film dla nastolatków.
25-05-2009, 15:42
Artemis, "czysto brytyjską obsadę" to znaczy kogo? a z friersem świetny pomysł. ewentualnie nadawałby się neil jordan.
Why are you firing wallnuts at me?
25-05-2009, 15:59 Artemis napisał(a):Walić brytyjską ekpię moim zdaniem. Fincher myślący o "Seven" + Downey Jr. + ktoś tam w roli reszty i mogę oglądać.Phlogiston2 napisał(a):Innymi słowy chcesz by przygody Sherlocka wziął na warsztat Michael Mann?Oj, czemu do razu Michael Mann? To znaczy ja nie wiem co na to Mental, ale dla mnie Mann, jako nie-Brytyjczyk - odpada, bo ja widzę na reżyserskim stołku tylko Brytyjczyka. Z resztą jedno porównanie już padło - i był to Stephen Frears... Ja widzę tam ponury Londyn i czysto brytyjską obsadę. 25-05-2009, 20:04 Cytat:Walić brytyjską ekpię moim zdaniem. walić downeya jr, jego głupie miny i gwiazdorskie pozy. niedawno obejrzałem po raz drugi w życiu zodiaka i normalnie za każdym razem, jak ten koleś pojawiał się na ekranie, film się sypał - miałem wrażenie, że oglądam przygodówkę o ekscentrycznym dziennikarzu na tropie złoczyńcy. brytyjska obsada (alien 3 był w 80% obsadzony Brytyjczykami) + Daniel Day-Lewis jako sherlock + hardcore R-rated anal rape sex + stylistyka z marry reily + logo looking glass studio na początek i jechane! 25-05-2009, 22:24 Mental napisał(a):anal rape sex Ale jak: Sherlock Watsona, czy odwrotnie? Musisz to uściślić, bo to ważny motyw. 25-05-2009, 22:25
ani tak, ani tak. sprawa dotyczyłaby gwałtów na męskich prostytutkach. scenariusz juz czeka gotowy, ale po 9.11 trudno o wsparcie finansowe.
25-05-2009, 22:28 Mental napisał(a):Nie opowiadaj głupot. :) Nie ma powodu, żeby grał tak jak u Ritchiego.Cytat:Walić brytyjską ekpię moim zdaniem. Cytat:brytyjska obsada (alien 3 był w 80% obsadzony Brytyjczykami)Walić brytyjską obsadę - Alien 3 mógłby sobie byc obsadzony nawet w 80% Mongołami. Ważne, żeby odpowiedni ludzie się za to zabrali, a nie ma specjalnej potrzeby, żeby to byli Brytole. Ja chce Finchera z czasów "Seven". 26-05-2009, 04:23 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski | Wolfman | 990 | 108,686 |
21-04-2026, 22:19 Ostatni post: Snappik |
|
| Ghostbusters (1984-2020) | Juby | 729 | 131,352 |
18-03-2026, 14:54 Ostatni post: slepy51 |
|
| Seria Bourne (2002-2016) | Anonymous | 428 | 101,246 |
05-03-2026, 11:18 Ostatni post: Jan_Władeczek |