Sherlock [BBC]
(25-03-2012, 14:02)Anielski_Pyl napisał(a): Nie histeryzuj jak zawsze (vide Prometeusz), tylko zważ na to, że TAKI Sherlock za ch. wafla nie pasuje do TAKIEGO świata przedstawionego, jaki tutaj mamy. A wówczas wszystkie te jego "relacje" z innymi są gówno warte. Zostaje więc kryminał, który jest przeraźliwie przeciętny. Dlatego wyżej niż 5 być nie może.
Rozwiń myśl, bo póki co jest nieprzyswajalna. Napisałeś dwa posty krytykujące serial, nie pisząc przy tym niczego konkretnego. Zmień to, bo inaczej będą brzmialy głupio.

Taki Szerlok pasuje do takiego świata, jak najbardziej. Des ma racje. A same zagadki chyba nigdy nie były sednem opowieści o Holmesie.

Odpowiedz
Cytat:Zmień to, bo inaczej będą brzmialy głupio.

To ty przeczytaj raz jeszcze mój poprzedni post ze zrozumieniem, a nie będzie problemu.

Odpowiedz
Narzekasz, że sprawy kryminalne są do dupy w serialu, w którym sprawy kryminalne nie są najważniejsze. Narzekasz, że Sherlock nie ma racji bytu we współczesnym świecie bo jest śmieszny, oraz że Watson jest do niczego bo jest odpychający.
To ja powiem tak - Sherlock jest rewelacyjny, bo jest ekscentrycznym facetem który żyje w swoim własnym świecie (jak House, czy Monk). Razem z Watsonem - który jest o niebo lepiej prowadzony niż w pierwszym sezonie - bardzo dobrze pasują do współczesnego świata.

Odpowiedz
W serialu Sherlock twierdzi, że jest funckonującym socjopatą, ale jego symptomy bardziej wskazuja na syndrom Aspergera:

http://www.cracked.com/article_19336_6-beloved-characters-that-had-undiagnosed-mental-illnesses.html

Odpowiedz
Z czego zresztą zażartowano w odcinku z psem Baskervillów.

Odpowiedz
Państwo twórcy najwyraźniej bardzo lubią trollować własnych fanów. Wiem, terminy zdjęć pewnie znowu się kłócą z terminarzem odtwórców głównych ról - ale irytacja pozostaje, tym bardziej wziąwszy pod uwagę finał sezonu poprzedniego.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
I teraz wyobraź sobie, że lekarz rano mówi ci, że masz raka i zostało ci kilka miesięcy życia, w związku z czym nie obejrzysz już Sherlocka ;) ja bym się wkurzył
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
mam wrażenie, że chodzi także o Moffata, który kieruje jednocześnie Doktorem. usiądzie do pisania Sherlocka, jak 7 sezon Doktora będzie już gotowy, czyli pewnie jesienią...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
A jak myślicie, które opowiadania zostaną wzięte na tapetę w 3 sezonie? Głosuję na "znak czterech", bo z pewnych powodów to może zainicjować zwrot akcji w wątku obyczajowym :)
Born to die.

Odpowiedz
Byłam sceptycznie nastawiona jak usłyszałam o tym serialu (ile to już razem coś o Sherlocku próbowano zrobić...) Ale pierwszy odcinek wywarł na mnie duże wrażenie i chętnie obejrzę następne. :)

Odpowiedz
Dalej będzie lepiej, czasem tylko małe spadki się pojawią. Za to w drugim sezonie jest najlepszy odcinek, a chemia między Sherlockiem a Adler jest olbrzymia. Wielka szkoda, że trzeba czekać tyle czasu na kolejny sezon.

Odpowiedz
Cytat:...and Martin Freeman (who is appearing in the 57 films that are being adapted from the 300-odd pages of "The Hobbit")
heh :)
"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

Odpowiedz
W przyszłym tygodniu ruszają zdjęcia do trzeciej serii, premiera w UK prawdopodobnie zimą tego roku.

http://www.slashfilm.com/sherlock-season-three-starts-filming-next-week-will-likely-air-winter-2013/

Swoją drogą czy ktoś oglądał konkurencyjne "Elementary" z Lucy Liu w roli Watsona? Widziałem kilkanaście minut na AXN i byłem tym czymś mocno zniesmaczony. Sherlock beznadziejny, Watson tylko ciągle stała/siedziała i gapiła się, powiedziała może przez ten czas ze dwa słowa, meh. Obejrzałbym więcej żeby wyciągnąć z tego jakieś sensowniejsze wnioski, ale nie dało się.

Odpowiedz
Niby fajnie, ale mam nadzieję że się nie wyprztykają z pomysłów. Po Moriartym trudno będzie o spoiwo łączące fabularnie sezony w całość - podejrzewam że w trzeciej serii będzie Moran i niedobitki po Moriartym, ale w czwartej?

Odpowiedz
Od dzieciaka kolekcjonowałem książeczki z Holmesem. Koniec końców zebrałem je wszystkie i przeczytałem po dobre kilka razy, więc mogę uznać się za fana literackiego pierwowzoru. Przeniesienie akcji na współczesne (nudne) realia początkowo mnie zniechęcało, przez co serial usunął się na dalszy plan, ale nadeszła odpowiednia chwila i odpaliłem pierwszy odcinek. Szczerze powiedziawszy lepszego serialu nie widziałem, ale patrzę na niego nie jako wyrachowany kinoman, który doszukuje się potknięć w montażu, a miłośnik Sherlocka, co za tym idzie, ekscentryzmu, dedukcji, i innych elementów okraszonych szczyptą opium. Z tymże trzeba zauważyć, że w serialu to wszystko jest naturalne, brytyjskie, subtelne, w przeciwieństwie do (h)amerykańskiej wersji (Elementary) - ode mnie dyszka.
Co do Moriarty'ego - co prawda książkowy Jimbo z pewnością bardziej przypominał charyzmatycznego, acz zrównoważonego Holmesa, to ten serialowy także mi się podoba. Jest szalonym geniuszem zła, więc musi się dziwnie zachowywać; nie podobało mi się z kolei to, że twórcy nie pokazali na czym geniusz jego polega.
Nie rozumiem też porównań do ritchiewskiego Holmesa, czy House'a. Ten pierwszy niczym wersji BBC nie przypomina, House może nieco bardziej, ale nie wiązałbym tego ze zrzynaniem. Po prostu teraz na czasie są cyniczni, chamscy bohaterowie, którzy sikają na postronne osoby.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.

Odpowiedz
Wg IMDb trzeci sezon wystartuje najprawdopodobniej 15 września. Spoko.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Na trumblu (milion baaardzo drobiazgowych fanów) swojego czasu pojawiła się informacja o 22/23/24 listopada (nie pamiętam dokładnie), więc albo umkmęła mi wiadomość o przesunięciu premiery, albo mamy dwie wersje :).
Bea, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2012.

Odpowiedz
Co jest, nikt nie zauważył że pojawiła się pierwsza zajawka?

Odpowiedz
25 sekund dali, JAKA ŁASKA :) Jaram się oczywiście, czekam zwłaszcza na pierwszy epik, ciekawe jak też arcytroll Moffat rozwiąże kwestię "samobójstwa ". O poziom całości się nie boję, Moriarty'ego już nie ma także ostatni potencjalnie żenujący element odpadł.

Odpowiedz
Trzeci sezon od 19 stycznia.

Lepiej późno niż wcale...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości