Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
(16-12-2017, 19:29)Phil napisał(a): Tylko, że Kylo pozbył się wszystkich ludzi, którzy go - przynajmniej w jego mniemaniu - tłamsili. Solo, Snoke, Skylwalker (wszyscy na S!). Wydaje mi się, że to idealny punkt, żeby zrobić z niego motherfuckera.

No i co z tego? Przecież dobro musi zwyciężyć, więc Kylo musi przegrać ostatecznie, albo się nawrócić.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ja się powoli przyzwyczajam do poziomu tej nowej trylogii więc absolutnie zaskoczony nie będę.

Odpowiedz
W tym momencie jego status jako motherfuckera będzie już mocno dyskysyjny. Dlatego byłoby świetnie, gdyby Rey ostatecznie przegrała, a Kylo został pokonany inaczej.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(16-12-2017, 19:43)Dr Strangelove napisał(a): Przecież to finałowa część sagi. Musi być epicko i niesamowicie.

Widziałem w tym roku już jedno zwięczenie filmowej trylogii które przeczyło schematowi w dość mocny sposób Uśmiech

Odpowiedz
Też od Disneya? Oczko

Odpowiedz
Nie, ale nigdy nie mów nigdy Język
A z tego co słysze TLJ już jest dość odważne, jeden spoiler jaki znam też jest złamaniem pewnego schematu.

Odpowiedz
Kylo ma przeciwko sobie... Rey (przepotężna adeptka Jedi), generał Leię (siostra Luke'a i córka Vadera), Poe, Finna, całą Rebelię... no i tak, można sobie mówić jak to Kylo ma łatwo, bo Rebelia słaba...

A teraz on ma na barkach całe IMPERIUM, gdzie zapewne ciąg do władzy ma wielu - a Rebelia też jest ruchem, który może się w każdej chwili rozpalić. Czyli w gruncie rzeczy Kylo ma przeciwko sobie cała Galaktykę. Poza tym nie jestem pewny co do Luke'a, a w dodatku mistrzowie Jedi lubią się pojawiać jako doradcy-duchy.

I jeszcze co do całej dyskusji, to przypominam, że Darth Vader był najpierw nim:

[Obrazek: anakin.jpg]

I nim:

[Obrazek: star-wars-episode-ii-anakin-skywalker.png]

Odpowiedz
Przepowiadam jedną rzecz:

Akcja EIX będzie się toczyć kilka lat po TLJ.

Odpowiedz
(17-12-2017, 01:57)Mierzwiak napisał(a): Przepowiadam jedną rzecz:

Akcja EIX będzie się toczyć kilka lat po TLJ.

Odpowiedz
Nie zdziwię się jak Epizod IX zacznie się...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ja się nie zdziwię, jeśli zrobią CGI plastusia Leię tylko po to, by ją ukatrupić na początku filmu Język
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
A ja się BARDZO zdziwię, jeśli tak zrobią.

Odpowiedz
Leia dostanie bohaterską śmierć poza kadrem, jakiekolwiek inne wyjaśnienie np. ucieczka przed Kylo i zaszycie się gdzieś w galaktyce byłoby idiotyczne i niezbyt spójne z tym jak została przedstawiona nie tylko w OT, ale i w TFA i TLJ.

Odpowiedz
Scena pogrzebu to świetny punkt wyjścia dla IX. 

Oprócz przeskoku czasowego w fabule obstawiam także powrót w miejscówki znane z PT/OT.
Uśmiech
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Mam lepszy pomysł, Abrams pewnie by się zgodził - Leia zdruzgotana przemianą Kylo ucieknie na jakąś nieznaną planetę, pozostawiając jedynie dwie części mapy ze wskazówkami Uśmiech

Odpowiedz
Każdy kawałek będzie miał inny, znowu wzięty z kapelusza dziadek Uśmiech

Odpowiedz
Dla mnie raczej oczywiste jest, że będą robili coś CGI z Leią.
Od czasu jej śmierci do czasu premiery mieli prawie rok, żeby tak przerobić i przemontować film, żeby ją uśmiercić w EVIII.
Skoro tego nie zrobili i historia potoczyła się tak jak potoczyła to...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie znacie się. 
CGI plastuś Leia dowie się na koniec filmu o przemianie Kylo na good guy'a, odwróci się w stronę widowni i ze łzami w CGI oczkach wyszepnie "Hope..."
Po czym wszyscy razem przylecą do Dinseylandu do nowego, tematycznego parku rozrywki.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Temat z sucharami w innym dziale.

Odpowiedz
Wracając już na poważne tory, obstawiam że cokolwiek nie wymyślą z Leią, to pewnie znowu wyjaśnią to w książce albo komiksie. To dość popularny trend i wygodny dla Disneya z tego co widzę, a obrońcy dziur fabularnych znowu będę mieli pole do popisu Uśmiech Skoro tak zacna i ważna postać jak Phasma doczekała się własnego komiksu...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon