Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
@Craven czekam z niecierpliwością  Przy czym z drugiej strony jeżeli chodzi o Gwiezdne wojny, które sam George Lucas nazywał Space Fantasy zawsze z przymrużeniem oka patrzyłem na (nie)przestrzegania prawa fizyki, jak dźwięk w kosmosie, manewry, miecze świetlne itd. Chociaż jednak jakąś logikę ten świat miał, w tym i poczucie tego kosmosu było odczuwalne. Jednak nigdy nie było tam aż takich przegięć jak chociażby "słynne" bombowce w The Last Jed, czy teraz jazda końmi po Gwiezdnym Niszczycielu. Ale z tą Gwiazdą Śmierci i salą tronową to staram się jakoś myśleć. OK, niby sala była w wierzy, a więc może ona jakoś odpadła.
Ale z drugiej strony ma ciągle przed oczyma tę pamiętną scenę:
Jedno wielkie BUM! Jak niby miały się z tego ostać jakieś części? Wątpię, że to wytłumaczą. Ba, ciekawe czy w ogóle wytłumaczą jak nagle Imperator powstał z martwych?
25-10-2019, 13:03
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,899
Liczba wątków: 11
Nikt mi nie wmówi, że powrót Palpiego był planowany od początku. Najpierw: "Let the past die", nowi bohaterowie, wycinanie starych itp.
A teraz, jak Dżonson wysrał się na SW, jak żałosne są próby wyjaśniania że to był masterplan Imperatora... Ponadto, jakby silny Mocą nie był, to przeżycie małego wybuchu nuklearnego to już chyba lekka przesada?
Nie wspominając o tym, że cały wysiłek Luke'a oraz to co zrobił Anakin idzie w zapomnienie.
Jednak pojawiają się przecieki, że Christensen ma się pojawić w filmie i ma pomóc Rey w ubiciu dziada...
I tak w ogóle to pieprzyć Rey. Beznadziejna postać od samego początku.
@Lawrence - ona nie tylko się ostała, ale szyby w oknach dalej są, rury się nie stopiły, a tron Palpiego się tylko lekko przechylił
25-10-2019, 13:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 13:12 przez Doppelganger.)
Fanboy Nolana
Jak pisałem powrót Palpatine'a w ostatniej części jest problematyczny z wielu powodów:
1. Widzieliśmy wszyscy jak zginął.
2. A nawet jak za sprawą Mocy zmartwychwstał, to tak naprawdę powrócił, aby go znowu zabić.
3. Jeżeli Palpatine przeżył/powrócił itd. i jeżeli to jeszcze Rey ma go ubić, to w takim razie cała przepowiednia, cały motyw z The Chosen One, wszystkie części od 1 do 6 Epizodu, cała historia Anakina/Vadera jest właściwie do wyrzucenia!
25-10-2019, 13:08
.
Liczba postów: 27,708
Liczba wątków: 62
(25-10-2019, 13:03)Lawrence napisał(a): Ba, ciekawe czy w ogóle wytłumaczą jak nagle Imperator powstał z martwych?
Znając Disneya, to pewnie nie, Imperator się po prostu pojawi. Jak w Solo pojawił się Maul, to też zero wyjaśnień: przeżył i tyle, po co drążyć temat?
25-10-2019, 13:11
Do the crane, Danny-boy!
Palpi nigdy nie miał wracać. Tam miał być Snoke jako nowy wielki Zły, ale Dżonson go przeciął w pół i narobił problemów Disneyowi
A może The Chosen one to nie Anakin tylko Rey?
Nie zdziwiłbym się jakby zaczęli promować taką narrację.
25-10-2019, 13:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 13:14 przez Doppelganger.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Z tego co się orientuje, to Palpatine miał powrócić i nawet Dżordż tego chciał, dlatego w EU powrócił, tyle, że tam to był przygotowany grunt pod to, a w Disney Wars pojawia się od czapy tak jak wszystko z resztą.
Według przecieków które podałem i które potwierdza trailer, to Anakin się nie pojawi, pojawią się tylko Luke i Leia jako duchy
Co jest oczywiście głupie, bo to przecież główny bohater sagi.
A tak w Battlefront II wyglądała przestrzeń po wybuchu Death Star II:
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 13:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 13:18 przez marsgrey21.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Też uważam SW za space fantasy, więc nie traktuje tego jakoś super serio. Uważam że zawieszenie niewiary mam na stosunkowo wysokim poziomie, ale np. wspomniane przez ciebie bombowce, totalnie je przebiły. brrrrr....
Ja już nie wiem czy Johnson jest bardziej winny, czy ten kto pozwolił mu się tak wysrać na gwiezdne wojny.
25-10-2019, 13:22
PapaBoomer
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 13:28
Stały bywalec
Liczba postów: 12,521
Liczba wątków: 29
(25-10-2019, 11:13)Capt. Nascimento napisał(a): Czarny gra... czarnego (jego wątek skończył się na samym początku 1 części).
A co?! Ma grać białego?!
Z Palpatine'em najlogiczniej byłoby, gdyby był force ghostem i nikt by się nie drapał w głowę "jak kto kurła możliwe, że Imperator przeżył wybuch Gwiazdy Śmierci?!". Eh...
25-10-2019, 13:46
Stały bywalec
Liczba postów: 3,266
Przywracanie Palpatine'a do żywych to najgłupsze, co można było zrobić w nowej trylogii Gwiezdnych Wojen. Pierwotnie myślałem, że to bait i Palp pojawi się jako jakaś forma ducha bądź jako retrospekcja, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że włodarze Disneya wybrali najbardziej idiotyczne rozwiązanie jakie mogli...
25-10-2019, 14:20
Do the crane, Danny-boy!
Ostatnie przecieki pokrywaja sie z trailerem: https://boundingintocomics.com/2019/10/22/alleged-star-wars-the-rise-of-skywalker-leaks-detail-changes-made-in-reshoots/
Luke'a nie ma w ogóle, nawet jako Force Ghost'a. Zemsta za komentarze o TLJ?
What a mess
25-10-2019, 14:27
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
OGPUEE napisał(a):A co?! Ma grać białego?!
Chodzi o to że to jego jedyna cecha, bo charakteru/cech osobowości to on nie ma...
25-10-2019, 14:28
PapaBoomer
Już tyle pozmieniali?
Jestem ciekaw jak ten film będzie wyglądał do czasu premiery.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 14:36
Do the crane, Danny-boy!
Mają 6 zakonczen i 12 plotow to maja z czego wybierac.
Ten film bedzie tylko o "Leia in Space aka Mary Fuckin' Poppins Yo" lepszy od wysrywu Dżonsona. Zobaczycie.
25-10-2019, 14:38
PapaBoomer
Abrams srał na lore gwiezdnych wojen już przy The Force Awakens, był w tym tylko troche subtelniejszy od Johnsona, więc łatwo wywnioskować jak będzie pod tym względem wyglądał nowy epizod.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 14:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 14:44 przez marsgrey21.)
Fanboy Nolana
(25-10-2019, 13:22)Craven napisał(a): Ja już nie wiem czy Johnson jest bardziej winny, czy ten kto pozwolił mu się tak wysrać na gwiezdne wojny.
Od takich spraw jest chyba to The Lucasfilm Story Group. Oni chyba mają czuwać nad spójnością tego Uniwersum. Ale patrząc po bombowcach , a co dopiero manewru Holdo to chyba nie do końca dobrze robią to co do nich należy. A krąży w sieci przekonanie, że to Lucas otoczony był "Yesmanami" i nikt nie miał na niego wpływu.
@Doppelganger No właśnie nie wiem na ile prawdziwe są te plotki, że mają po kilkanaście zakończeń tego filmu? Ale ten trailer jakiejś konkretnej fabuły nie zdradza poza tym, że będziemy mieli wielką kosmiczną bitwę jak w... Powrocie Jedi.
25-10-2019, 14:47
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,524
Liczba wątków: 5
"Lando also details his hunch that the First Order were attempting to turn children of Rebellion heroes into Stormtroopers as an act of revenge for the fall of the Empire."
Czyli przerabiają elfy na orki, jak Morgoth. Ambitny crossover.
(25-10-2019, 14:47)Lawrence napisał(a): Od takich spraw jest chyba to The Lucasfilm Story Group. Oni chyba mają czuwać nad spójnością tego Uniwersum.
Obawiam się, że ta grupa nie ma żadnych wielkich uprawnień i jedyne co mogą robić to gasić kolejne pożary, które wybuchają tu i tam na zasadzie:
- Weźcie coś z tym zróbcie, żeby miało ręce i nogi.
- Ale jak, przecież mówiliśmy...
- Na wczoraj! Koniec rozmowy i do roboty.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
25-10-2019, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 14:50 przez Dr Strangelove.)
PapaBoomer
(25-10-2019, 14:47)Lawrence napisał(a): (25-10-2019, 13:22)Craven napisał(a): Ja już nie wiem czy Johnson jest bardziej winny, czy ten kto pozwolił mu się tak wysrać na gwiezdne wojny.
Od takich spraw jest chyba to The Lucasfilm Story Group. Oni chyba mają czuwać nad spójnością tego Uniwersum. Ale patrząc po bombowcach , a co dopiero manewru Holdo to chyba nie do końca dobrze robią to co do nich należy. A krąży w sieci przekonanie, że to Lucas otoczony był "Yesmanami" i nikt nie miał na niego wpływu.
@Doppelganger No właśnie nie wiem na ile prawdziwe są te plotki, że mają po kilkanaście zakończeń tego filmu? Ale ten trailer jakiejś konkretnej fabuły nie zdradza poza tym, że będziemy mieli wielką kosmiczną bitwę jak w... Powrocie Jedi.
Sam trailer niewiele zdradza, ale potwierdza wycieki, np. Rey w jednej ze scen trzyma sztylet, czyli jeden z mcguffinów wokół którego toczy się spora część filmu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 14:52 przez marsgrey21.)
Do the crane, Danny-boy!
Na Twitterze czytałem od jakiegoś podobno byłego pracownika Disneya jaki pierdolnik tam panował i dopiero teraz ten Bob Iger zaczyna zauważać co zrobiła Kennedy wraz z całą swoją bandą (tylko że jest już za późno i moim zdaniem nie dadzą rady już zmazać tej plamy nigdy). Nikogo nie interesowała podobno historia, miała być promowana tylko ideologia "Force is female" i inne takie SJW atrakcje. Nawet kosztem jakości filmu.
Doskonale to widać po kierunku w jakim idą SW.
25-10-2019, 14:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 14:56 przez Doppelganger.)
PapaBoomer
Dlatego Kennedy zwolniła tą szefową Story Group, bo ona miała gdzieś Gwiezdne Wojny i była tylko zainteresowana promowaniem tej ideologii, co było o ironio nawet za dużo dla samej Kathleen.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-10-2019, 14:54
|