Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
Przy całej mojej niechęci do SW od Disneya, też nie widzę tam na razie nic więcej poza nawiązaniem. Oczywiście, jeśli ma to być zwiastun jakiejś rewolucji, to bida z nędzą.

Ale próba wyjaśniania, że Yoda w TESB miał na myśli Rey nie trzyma się kupy, bo Rey jeszcze wtedy się nie urodziła, a Yoda powiedział "There is another", a nie "There will be another".
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
https://www.express.co.uk/entertainment/films/1199288/Star-Wars-9-Rise-Skywalker-C3PO-Anthony-Daniels-backlash-fans-film-release-date

Cytat:The actor says: "Well, yes. I do understand why the fans are unhappy... It speaks to a devotion that they care so much that they mind if someone messes with it. I understand people being critical of the films."

He has remained fairly silent until now, while stars like Mark Hamill have dropped loaded comments online and in interviews.

Daniels says: "I know it has been particularly difficult for him (Hamill) lately because the new movies haven’t given him much to do. I certainly recognise that and can relate to it.

"In these new movies, I have felt like a table decoration. And that is difficult because I recognise this character (C-3PO) is worth so much more. But I understand it is a whole film, not a feature about C-3PO.

"That is just my personal disappointment. I get paid whether or not he does anything but it would be nice for him to have a purpose."

EDIT:

I jeszcze to. Kilka informacji od kogoś kto czytał niedawną książkę Anthony'ego Danielsa:

Cytat:He mainly says that he was disappointed he wasn’t in them much, and he didn’t like the red arm, but later enjoyed the comic story about how 3p0 got it. The scripts made him feel like “a Christmas decoration being bought out for nostalgia’s sake”.

Just stuff about how childlike and enthusiastic JJ was and nothing really about KK except a brief mention of her asking him if he wanted to return. A few gentle complaints that Rian was uninterested in “listening to his suggestions” compared to Lucas, but calls him “respectful and kind”. A lot of emotional stuff about Carrie, he uses their last scene in TLJ to go on a long detour about their friendship and what she was like. Not really much about the new cast other than they were friendly and youthful.

(he also says Rian was so self contained and quiet that the cast heard from the assistant director Jamie Christopher more than Rian himself)

(other cast in general – he hints that Ford has always felt derision for him and his character and this comes through in his performance being annoyed with 3p0. His friendship with Mark sounds really sweet from the ANH days Mark let him use his bathtub. He spends one paragraph in the whole book on Kenny Baker, and mentions Baker wanted them to do theater tours together and AD didn’t, and regrets they never got on.)

https://twitter.com/Dataracer117/status/1191196671142612992
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Kiedy już myślisz, że to ostatni chujowy news na temat nowych Gwiezdnych Wojen
Disney:
[Obrazek: kQ5ttb05xXNE0c6trY_9jfqyuzaQyc09z-cAVzy6...062e229552]
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Oficjalne potwierdzenie, że wspólna wycieczka Finna i Rose i ich pocałunek nie miały żadnego sensu i prowadziły do niczego.

Tekst z najnowszej książki "Resistance Reborn".

[Obrazek: k36i5ihv3sw31.jpg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To znak naszych czasów. Jedynym celem jest teraz zarobienie kasy i absolutnie nic poza tym. Dlatego istnieją takie potworki scenariuszowe, które potem trzeba odkręcać w książkach, komiksach i telewizji śniadaniowej. Co w sumie się wszystkim opłaca.

Rose zrujnowała Finnowi jedyny moment za który mógł być zapamiętany jako postać bo gościu jest nieprawdopodobnie nijaki. Jedynie co go odróżnia to kolor. No i to że dyszy co 15 minut.

Odpowiedz
[Obrazek: So%20Sue%20Me%20-%20Imgur.gif]

Odpowiedz
Trochę uaktualnione zakończenie:
Czyli jednak potrzebuje pomocy i nie jest żadną Mary Sue! I jak Wam teraz, hejterzy?!

Odpowiedz
To jest serio...?
W sensie jaja sobie robisz? Powiedz, że tak.

Odpowiedz
To jest stare info, dodawałem je razem z opisem całego filmu dobrych kilka tygodni temu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie czytam raczej spoilerów bo mi się nie chce ale.., gdzieś już wyjaśniono jak to jest, że Palpi będzie żył?
tzn co? Ukrywał się przez 30 lat? był w śpiączce? what a fuck?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(06-11-2019, 19:31)Arahan napisał(a): To jest serio...?
W sensie jaja sobie robisz? Powiedz, że tak.

Nie robię sobie jaj. 
Czasami sobie myślę, że oni robią taki market research i wszystko będzie inne, lepsze, w tej ostatecznej wersji.
A potem patrzę na to co już zjebali i wiem że jest to wszystko bardzo prawdopodobne, albo nawet pewne.

(06-11-2019, 20:14)shamar napisał(a): Nie czytam raczej spoilerów bo mi się nie chce ale.., gdzieś już wyjaśniono jak to jest, że Palpi będzie żył?
tzn co? Ukrywał się przez 30 lat? był w śpiączce? what a fuck?

Wuj wie, podobno jakoś "przeżył" mimo termo-nuklearnego wybuchu i uciekł na wygnanie by zbierać siły. Będzie jakiś McGuffin który ma do niego doprowadzić. 

Najpiękniejsze jest to, że we wraku Death Star II pozostały szyby w oknach. Przecież to jest wręcz cudowne Duży uśmiech .
Mnie rozwala też to, że Snoke ma kompletnie być jakimś kompletnie anonimowym typem, w żaden sposób niezwiązanym z wcześniejszym Imperium, nie wspominając o Palpim który nikogo takiego jak Snoke przez lata nie wyczuł (a Snoke ma mieć chyba tyle lat co Yoda).

Odpowiedz
Aż zacząłem dopuszczać myśl, że to flopnie... To znaczy flopnie na standardy Star Wars, czyli nie zarobi dwóch miliardów, bo tyle z palcem w tyłku powinien zarabiać w dzisiejszych czasach finał sagi.

Odpowiedz
Sądzę, że nie flopnie. Chociaż chciałbym. I to nie dlatego, że pałam jakąś ślepą nienawiścią do Disney's SW, ale klęska finansowa to chyba jedyny argument, który mógłby przemówić producentom do rozsądku. I albo przemyśleliby sprawę i wyciągnęli wnioski, dając w przyszłości coś lepszego, albo zakopaliby markę. Obie opcje są do zaakceptowania.

Co nie zmienia faktu, że strasznie szkoda zmarnowanego potencjału oraz zarżnięcia jednej z najwspanialszych sag w historii kina...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Solo zaliczył flopa. Wiadomo, że to nie saga, ale jednak. No i TLJ też banku nie rozbił. Myślę, że 1,2 mld dla "epickiego" finału sagi i NT będzie idealne. Tym bardziej, że chyba dalej to kręcą, więc koszty po stronie gryzonia.

Aż mi się przypomina South Park i ten śmiech Myszko Mickey Oczko chciwy, mały skurwiel.

Odpowiedz
Jak tak to się rozwiąże, to dla mnie to kanon nie będzie Duży uśmiech
Nastąpi dalszy podział fandomu, ale myślę że fani OT i PT połączą siły przeciwko nowemu Imperium Myszki Miki i ich Zakonowi SJW.

Odpowiedz
To wróżenie z fusów, ale uważam, że w życiu to 2 miliardów nie zarobi. Mój typ - 1,5 maks.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
https://www.yahoo.com/entertainment/details-of-carrie-fishers-rise-of-skywalker-role-revealed-210514180.html?guccounter=1

Cytat:“They had eight minutes of footage,” Fisher tells us. “They grabbed every frame and analyzed it... and then reverse-engineered it and [got] it into the story the right way. It’s kind of magical.”
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Tym sposobem mogli ją powycinac z innych scen i powklejac gdzie popadnie
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:They grabbed every frame and analyzed it... and then reverse-engineered it and [got] it into the story the right way.

Powinni to zrobić w stylu Dana Fordena Język

Odpowiedz

Plotki w skrócie: podczas pokazów testowych parę miesięcy temu pierwotna wersja Kennedy i Jar Jara została wręcz zmiażdżona (Rey masakruje wręcz Imperatora i tańczy na jego zwłokach, co wywołało wręcz salwy śmiechu wśród widowni). Bob Iger się wkurwił i zasugerował swoją wersję gdzie wracają Anakin z Lukiem (jako głosy) i pomagają Rey pokonać Palpiego. Tutaj już było lepiej z reakcją widowni, ale Iger chciał więcej więc poszedł po pomoc Lucasa, który w trzecim akcie.... wproadzana jakiegoś nowego Skywalkera (?!?!?!). Kogoś zupełnie nowego albo kogoś kto nie wiedział, że jest Skywalkerem. Ta wersja zyskała w końcu dobre reakcje od widzów.

Jeśli to prawda, to oczekujcie twista w trzecim akcie Duży uśmiech

Kto tylko ma niby być tym "secret Skywalkerem"?

Może

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon