Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
Oczywiście, że większośc tych przecieków jest prawdą. Porzućcie nadzieje, że dużo się tutaj spina i idealnie pasuje do Disneya.

Odpowiedz
Embargo na recenzje schodzi... 18 grudnia.

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
No właśnie, czego? FA to kandydat do miana najbardziej bezwartościowego filmu wszech czasów, a LJ to bajzel jakich mało, a oba zebrały entuzjastyczne recenzje.

Odpowiedz
Trudno by recenzje nie były entuzjastyczne od ludzi którzy siedzą w kieszeni u Disneya albo boją się trafić na czarną listę.
Ja Wam pierwszy zasadzę bo mam bilet na 18go a najchętniej to chciałbym go kuhwa sprzedać bo wtedy leci Gran Derbi.

Odpowiedz
Operator filmu wrzucił to zdjęcie na Instagram, gdy ludzie zaczęli pisać, że to Tatooine usunął zdjęcie.

It's true...

[Obrazek: han-all-of-itgif.gif]

[Obrazek: 1lffojza3h341.jpg]

EDIT:

https://hypebeast.com/2019/12/john-boyega-star-wars-rise-of-skywalker-interview-cover

[Obrazek: c3e72gbm7n341.jpg]

EDIT:

Wreszcie plakat któremu nie można nic zarzucić, szkoda, że to tylko exclusive poster.

[Obrazek: x7xm4ts7yr341.jpg]

Odpowiedz
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
(09-12-2019, 21:05)marsgrey21 napisał(a): EDIT:

Wreszcie plakat któremu nie można nic zarzucić, szkoda, że to tylko exclusive poster.

Świetny plakat. Nie rozumiem, dlaczego wszystkie tak nie wyglądają. Przecież koszt zapłacenia jakiemuś artyście za namalowanie takiego plakatu, to nawet nie jest ułamek promila budżetu filmu. A wrażenia estetyczne o niebo lepsze od kolejnej photoshopowej sklejki.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
To wyżej to sarkazm, prawda?

Odpowiedz
https://www.starwars.com/news/marvel-star-wars-the-rise-of-kylo-ren-interview

Czyli w wielkim skrócie, wszystko to co powinniśmy zobaczyć w filmach, znajdzie się w tym komiksie który będzie pisany przez człowieka który stworzył jedną z najlepszych rzeczy z Disney Wars czyli serię komiksową "Darth Vader" opowiadającą o tym co się działo zaraz po tym jak Vader został uratowany przez Palpatine'a. Gorąco polecam, bo widać, że autor wie co mówi i co robi, chce nadać głębi wszystkiemu co tak płytko przedstawili Abrams i Johnson.

Tyle, że od pokazania relacji pomiędzy Lukiem i Benem, później Kylo a Snokiem, oraz mitologii związanej z Rycerzami Ren i ukazania perspektywy na to co się stało z punktu widzenia innych uczniów Luke'a powinny być filmy...

Bo to przecież był punkt wyjściowy całego Disney Wars.

I jeszcze to:

https://screenrant.com/star-wars-the-force-awakens-is-worse-than-phantom-menace/

Już nie mogę się doczekać shitstormu po premierze TRoS Uśmiech

EDIT:

Nowe informacje, od tej samej osoby która opublikowała streszczenie filmu:

Tutaj w oryginale dla wygodniejszego czytania:

https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/e8tl0v/the_rise_of_skywalker_last_minute_details/

Odpowiedz
Jeśli to prawda, to praktycznie wszystko się potwierdza. Mały hollywodzki melodramatyczny pocałunek i poświęcenie na końcu? Duży uśmiech
Strasznie wszystko chaotyczne i głupie.

Odpowiedz
To zakończenie jest okropne... Po prostu okropne i już oczyma wyobraźni widzę jak ludzie roznoszą ten film na strzępy chociażby tylko z tego powodu, bo większość ludzi jeśli interesuje się Disney Wars to tylko że względu na Kylo, nie Rey, a tutaj szykuje się dalsze konsekwentne gnojenie ostatniego Skywalkera na rzecz Disneyowskiej księżniczki.

Kylo Ren to postać zmarnowana, ale jednocześnie najbardziej interesująca, nie jest to jakieś wielki osiągnięcie, ale polubiłem go głównie ze względu na to jak Driver stara się swoją grą tą postać ożywić pomimo słabego materiału jaki dostarczyli mu Abrams i Johnson, to w zasadzie jedyna postać która wywołuje we mnie jakiekolwiek zainteresowanie.

Po tym co przeczytałem, czuję się jakby Palpatine wyssał że mnie życie.

Nic tylko czekać na angry rants na YouTube by osłodziły tą marność nad marnościami.

[Obrazek: tumblr_inline_o5cky3FRI41sufcc2_500.gif]

Jeszcze jedno... Abrams kręci "ostatni" film sagi i nie czuje potrzeby by pojawił się w nim

EDIT:

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Komiczne są te opisy.

Oczywiście marketingowy bełkot o finale Sagi ignoruję, nikt przy zdrowych zmysłach nie bierze tego na poważnie, ale najzabawniejszy jest obraz Trylogii jaki się z tego wyłania - bezcelowy, fabularnie zagubiony, pozbawiony jakiegokolwiek pomysłu na siebie.

Dwa filmy o tym że jakieś dziewczę myśli że jest nikim i trzeci w którym okazuje się być kimś ale woli być kimś innym więc przywłaszcza sobie cudze nazwisko.

LOL

Odpowiedz
Nie czytam już tych spoilerów. Będę miał minimum frajdy. Frajdy?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
20 grudnia, piątek, 18:30 - bilety zamówione Oczko

Nie mogę się doczekać!

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jeszcze tylko 176 godzin Uśmiech
Najlepsze, że mail z biletami mi gdzieś wcięło, a przeszukałem całą pocztę i wszystkie foldery. Może to znak?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(11-12-2019, 11:06)Dr Strangelove napisał(a): Jeszcze tylko 176 godzin Uśmiech
Najlepsze, że mail z biletami mi gdzieś wcięło, a przeszukałem całą pocztę i wszystkie foldery. Może to znak?

[Obrazek: ierzdxW.gif]

Odpowiedz
Nie mam biletów. W zasadzie to nie wiem czy iść czy nie. Zobaczę po świętach i waszych opiniach.

Odpowiedz
Wyciekła ścieżka dźwiękowa, która brzmi wiarygodnie, ale o tym czy tak jest przekonamy się niebawem, a w Japonii trwa specjalna prezentacja, głównie scena z Poe i "skakaniem" z miejsca na miejsce używając hipernapędu co widzieliśmy w jednym ze spotów i na twitterze pojawiają się informacje potwierdzające wycieki, zaś Dżej Dżej określił film słowem "romantyczny".

Odpowiedz
(11-12-2019, 12:27)marsgrey21 napisał(a): Wyciekła ścieżka dźwiękowa, która brzmi wiarygodnie
W sensie, że jest tak samo bezpłciowa i wtórna jak muzyka do TFA i TLJ? Uśmiech 

Odpowiedz
Dokładnie. Przesłuchałem wczoraj, pojawiają się fragmenty z Prequel Trilogy, ale nawet one nie robią wrażenia, najwięcej razy użyto tematu Palpatine'a, ale generalnie strasznie miałki soundtrack.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon