Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
It makes Attack of the Clones look like Citizen Kane
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
Czemu się oszukujesz? Język
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Już minęło sporo czasu i jakoś nikt nie cytuje tego żartu (wybornie szczery i prawdziwy) jako prawdziwych słów Lucasa, ale jego opinie na temat sequeli cytują wszyscy, do tego stopnia, że ostatnio Abrams musiał się do nich odnosić.

Odpowiedz
(17-12-2019, 14:29)Szaman napisał(a): No dla mnie marny żart w dobie deep fake'ów. Pojawi się jeden kretyn i jego pięciu kumpli kretynów którym trzeba to będzie odkręcać, bo tak teraz działają fora. Zniesienie anonimowości miało podwyższyć poziom, a jedynie przewróciło go na twarz, bo jeden debil ma zwykle kilku takich samych debili pomagierów, prywatnych znajomych.

Dla mnie wręcz przeciwnie. Zrobione bardzo dobrze i pokazuje to co większość fanów myśli. Pewnie sam Lucas też.

Odpowiedz
Oszukuje nie oszukuje. TFA uwielbiam, TLJ w dniu premiery tez mocno mi podeszlo. Dzisiaj po kilku seansach juz bym tej opinii nie powtórzył. Ale po prpstu jestem ciekaw co tam JJ na koniec wysmazyl. Jestem zbyt wielkim fanem SW, zeby to po prostu zlac.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dla mnie te fejkowe reakcje Lucasa do trailerów IX epizodu i Mandaloriana były wyborne Uśmiech

Odpowiedz
O, jaka ładna ankieta Duży uśmiech
Kusicie tą 1-nką, ale poczekam co najmniej do jutra.

Scott Mendelson na Twitterze:

Cytat:At worst, I expected #TheRiseOfSkywalker to be a well made movie that I didn't like or whose story choices I disagreed with. I was not expecting a genuinely bad movie with video game plotting, thin characters, weak action and endless exposition of no consequence. Heartbreaking...

Odpowiedz
Wow, ile tu hejtu! Chciałem tradycyjnie po prasówce coś wtrącić, ale wyraźnie wszystko już sami wiecie Uśmiech

Odpowiedz
To nie hejt, to oczekiwanie na najgorsze. 

Dawaj opinię! Oczko

Odpowiedz
Kilka drewnianych tekstów i niektóre plot twisty rozeszły się po sali drwiącym rechotem, ale mnie ze dwa razy zeszkliły się oczy i tyko tyle się dla mnie liczy.

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:16)zombie_sidekick napisał(a): Wow, ile tu hejtu! Chciałem tradycyjnie po prasówce coś wtrącić, ale wyraźnie wszystko już sami wiecie Uśmiech

Nie ma tu żadnego hejtu i nic nie wiemy. A teraz opisz szczegółowo finał, jak wyjaśnili powrót Imperatora, itd., bo nie wiem czy wystawiać 1/10 na Filmwebie, czy nie. Oczko

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:42)Juby napisał(a):
(17-12-2019, 16:16)zombie_sidekick napisał(a): Wow, ile tu hejtu! Chciałem tradycyjnie po prasówce coś wtrącić, ale wyraźnie wszystko już sami wiecie Uśmiech

Nie ma tu żadnego hejtu i nic nie wiemy. A teraz opisz szczegółowo finał, jak wyjaśnili powrót Imperatora, itd., bo nie wiem czy wystawiać 1/10 na Filmwebie, czy nie. Oczko

Imperator podczas swojego niby śmiertelnego upadku wpadł do pustego myśliwca klasy TIE i uciekł na Kamino, gdzie stworzył Kylo Rena. Rey, córka Hana i Lei, dowiaduje się o tym czytając prastary manuskrypt Yody. W finale Imperator pokonuje Rey, zabija Kylo (odwrotnie - teraz mistrz zabija ucznia!) i wprowadza rządy Sithów. 

Coś czuję, że kolejne filmy będą dziać się już "dawno temu", a nie "dawno, dawno temu" i pokażą, jak od nowa rodzi się potęga jasnej strony Mocy w świecie od tysięcy lat opanowanym przez zło. Coś tak czuję, no.

Odpowiedz
@zombie_sidekick

Wpadłeś tu tylko po to by narzekać na hejt i samemu trollować?

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:23)zombie_sidekick napisał(a): ale mnie ze dwa razy zeszkliły się oczy i tyko tyle się dla mnie liczy.

Obejrzyj Niewolnicę Isaurę. Może też się zaszklą, skoro tylko to się w SW liczy.

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:49)Mierzwiak napisał(a): @zombie_sidekick

Wpadłeś tu tylko po to by narzekać na hejt i samemu trollować?

Hej, napisałem wyżej, że uroniłem łzę, a drwiące chichoty niosące się co jakiś czas po sali zignorowałem. To już jakaś opinia, prawda? Dodam więcej - film mi się podobał. Nie jest wybitny, nie jest tragiczny. W miarę sensowny sposób spaja wszystkie "starłorsy" powstałe od 1977 roku. To jakiś wyczyn.

Co do trollowania: wpadam tu tak rzadko, że pozwoliłem sobie na ten promyczek humoru pośród wpisów wszystkowiedzących specjalistów z forum.film.org.pl, którzy bez oglądania filmu potrafią go ocenić.

Odpowiedz
No ale jak już wpadłeś i jednak coś napisałeś, to weź napisz coś więcej.
Myślisz, że cała ta falanga hejterów Cię zabije bo film Ci się podobał Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:53)zombie_sidekick napisał(a): Co do trollowania: wpadam tu tak rzadko, że pozwoliłem sobie na ten promyczek humoru pośród wpisów wszystkowiedzących specjalistów z forum.film.org.pl, którzy bez oglądania filmu potrafią go ocenić.

Ale ja serio pytam. Opisz w spoilerze jak odpowiedzieli na największe pytania, bo bez tego właśnie nie oceniam.

1. Jak wyjaśnili powrót Imperatora? Jaki był jego plan?
2. Kim był starzec, który posiadał fragment mapy prowadzącej do Luke'a Skywalkera i skąd znał Kylo Rena?
3. Skąd u Maz Kanaty miecz świetlny Anakina?
4. Kim był Snoke? Jak i czemu stworzył Nowy porządek?
5. Co z republiką? Czy naprawdę odrodziła się po upadku Imperium, by w TFA zostać zniszczona w jednym, krótkim montażu i więcej nie ma o niej słowa?
6. Jak wygląda ostateczne starcie z Imperatorem?
7. Skąd Rey i Poe rozumieją mowę droidów (pierwsi w historii tej serii)?
8. Jakim cudem Gwiazda śmierci, która wybuchła na miliony drobnych kawałków, leży ledwie tknięta gdzięś na jakiejś planecie?

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:55)Dr Strangelove napisał(a): No ale jak już wpadłeś i jednak coś napisałeś, to weź napisz coś więcej.
Myślisz, że cała ta falanga hejterów Cię zabije bo film Ci się podobał Uśmiech

Bałem się, że JJ całkowicie zignoruje to całe szaleństwo Riana. Uwielbiam TLJ właśnie głównie za to, że mnie, starego byka wychowanego na "Gwiezdnych..." od kołyski, potrafił wielokrotnie zaskoczyć. A przecież JJ zrobił dość bezpieczne TFA, które jest w sumie remiksem poprzednich części i coś czułem, że teraz dostanę taki "Powrót Jedi", tylko że nowoczesny. Nic z tych rzeczy. Są niespodzianki, jest trochę dekonstrukcji. Nie jest to poziom TLJ, ale nie jest to także zrzynka (choć miła) rodem z TFA. Najmniej podoba mi się wątek Palpatine'owy. Tak, jest trochę z dupy i tak, powinni wprowadzić jakieś przecieki wcześniej. Zgaduję, że nagła śmierć Snoke'a sporo namieszała w planach JJ. 

Cała reszta - miodek. Emocje, humor, miecze świetlne, blastery. Świetne przekomarzania między bohaterami, najlepsze od "Powrotu...". Zaskakująco dużo ran postrzałowych, poziom brutalności rodem z "Rogue One". No i nie uwierzycie, znowu na wysokich stanowiskach czyny są nie te, można rozpierdolić nawet całą...

Odpowiedz
(17-12-2019, 16:47)zombie_sidekick napisał(a): Imperator podczas swojego niby śmiertelnego upadku wpadł do pustego myśliwca klasy TIE i uciekł na Kamino, gdzie stworzył Kylo Rena. Rey,

Ok, fajny sarkazm taki ale na wszelki wypadek dalej nie czytam. Bo to takie żarty, nie?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamar, pełny opis fabuły lata już chyba od tygodnia w sieci.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
No to jaka ocena @zombie_sidekick?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon