(17-08-2017, 23:16)srebrnik napisał(a): Trzeci aktor w roli Kenobiego? Tego by nie wytrzymali nawet najwięksi fan boye.
Łykną bez popity i jeszcze kupią figurkę ;]
18-08-2017, 15:34
|
Star Wars (temat ogólny)
|
(18-08-2017, 11:10)Phil napisał(a): Swoją drogą - Old Man Logan, Old Ape Ceasar, Old Jedi Ben. Nowy trend? : ) Chyba się jednak bym jarał. Chciałbym film o starszym, zgorzkniałym i złamanym Kenobim. Jak pokazło RO, SW nie potrzebuje R-ki do zrobienia mroczniejszego kina. Do tego jakieś urywki z polowania Vadera na Jedi. To mogłoby byc genialne zamknięcie tego rozdziału filmowej historii SW (w sensie od Widma do IX Epizodu, wszystkie dziury wypełnione) 18-08-2017, 16:32 (18-08-2017, 16:32)Kuba napisał(a): Jak pokazło RO, SW nie potrzebuje R-ki do zrobienia mroczniejszego kina.Nie no, Rogue One był tak tyci, tyci mroczniejszy, zabicie jednej postaci strzałem w plecy nie robi od razu z tej części poważnego kina. To Zemście Sithów najbliżej do bycia mrocznym, tam rzeczywiście Rki nie brakuje, nawet bez niej pokazano wszystko jak trzeba. 18-08-2017, 18:30
Moim zdaniem to jest dość mroczne i poważne kino. Chociażby z uwagi na tematykę, brak humoru (okazjonalny czarny humor), stylistykę. Oczywiscie Zemsta też ma fajne pod tym względem momenty.
Na pewno się da zrobić taki film bez R-ki 18-08-2017, 18:32
Tytuł roboczy spin-offu o Obi-Wanie to "Joshua Tree". Ma to być potwierdzeniem tego, że akcja będzie na Tatooine.
Cytat:The theory is that this is a nod to the Joshua Tree National Park in Southern California and while Tunisia is often used as a substitute for the desert, past films have shot here too.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
25-08-2017, 13:34
I do tego ścieżka dźwiękowa od U2.
Idę
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
25-08-2017, 13:42
A gdzie się ma toczyć akcja jak nie na Tatooine? Ktokolwiek się spodziewał, że Obi-Wan będzie śmigał po całej Galaktyce?
25-08-2017, 13:58 (25-08-2017, 13:58)simek napisał(a): A gdzie się ma toczyć akcja jak nie na Tatooine? Ktokolwiek się spodziewał, że Obi-Wan będzie śmigał po całej Galaktyce?Zakład, że będzie śmigał? Co on na tym Tatooinie będzie robił przez 2 godziny? Medytował na pustyni?
25-08-2017, 14:18 Cytat:Co on na tym Tatooinie będzie robił przez 2 godziny? Medytował na pustyni? Bo ja wiem... na przykład: ![]()
25-08-2017, 14:21
Ale panowie. Ja wiem i wy wiecie i tak dalej, tylko, że...
Pytanie - jakie są szanse na to, że księgowi z Disneya kręcąc kolejny film z uniwersum SW dla rodzin z dziećmi ograniczą się do takiego Tatooinie? No moim zdaniem zupełnie iluzoryczne. Ale odszczekam jak zobaczę
25-08-2017, 14:25
Dostanie o połowę mniejszy budżet i po problemie. Z czego pewnie połowa będzie dla McGregora.
25-08-2017, 14:29
Cholera wie co mają zamiar pokazać w tym filmie, ale obawiam się, że Disney może wpaść na pomysł, że zamiast siedzieć na dupie i pilnować Luke'a, to przecież musiał odwiedzić Yodę na Dagobah, Chewiego na Kashyyyk, wpaść z krótką wizytą do Cloud City i robić interesy z Bailem Organą na Alderaanie, w między czasie jeszcze troszkę powojował przeciwko Imperium.
25-08-2017, 14:36
I poznał matkę Rey! Nie zapominajmy, że prędzej czy później przy każdym spin-offie muszą się pojawić ploty o matce Rey!
25-08-2017, 14:41
W sumie to i tak wszystko zależy od tego ile zarobią "TLJ" i ten "Han Solo". Może jak dostaną jakoś solidniej po tyłku (czytaj zarobią nie 2 miliardy tylko 1,2 mld) to wrócą do poprzednich koncepcji oryginalniejszych filmów w ciekawszych konwencjach z których każdy nie kosztuje zaraz 150-200 melonów.
Taki "Han Solo" mógłby się jakoś solidnie wyłożyć bo mnie nie interesuje
25-08-2017, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2017, 14:51 przez Dr Strangelove.)
Bo to Lucas wprowadził do tego uniwersum myk z gatunku "galaktyka to mała pipidówa, gdzie wszyscy są powiązani ze wszystkimi, a historia cełej sagi to telenowela kilku, konkretnych osób".
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
27-08-2017, 17:14
To wiadomo, Lusac sam mówił, że to soap opera, ale to dalej nie tłumaczy dlaczego Obi-Wan miałby zwiedzać Galaktykę. ,kiedy powinien być przybity po upadku Anakina i pilnować Luke'a?
@Phil I oczywiście, że Chewbacca w EIII można podpiąć pod fanservice, ale jak się mieszka w szklanym domu, lepiej nie rzucać kamieni
27-08-2017, 17:19
Czyżby aż tak szefostwu podobał się "The Last Jedi"?
Obecną trylogie można chyba nazwać trylogią Abramsa, aż troche żałuje ze nie zrobił też VIII Epizodu. Zobaczymy jak LucasFilm i Disenyowi to wszystko wyjdzie. Ja w odróżnieniu od większosci w pełni zgadzam się z tekstem "możliwości są nieograniczone". Mam nadzieje, że kolejna trylogia zafunduje nam naprawdę duży przeskok czasowy. 10-11-2017, 00:25 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |