Star Wars (temat ogólny)
(17-08-2017, 23:16)srebrnik napisał(a): Trzeci aktor w roli Kenobiego? Tego by nie wytrzymali nawet najwięksi fan boye.

Łykną bez popity i jeszcze kupią figurkę ;]
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(18-08-2017, 11:10)Phil napisał(a): Swoją drogą - Old Man Logan, Old Ape Ceasar, Old Jedi Ben. Nowy trend? : )

Chyba się jednak bym jarał.
Chciałbym film o starszym, zgorzkniałym i złamanym Kenobim. Jak pokazło RO, SW nie potrzebuje R-ki do zrobienia mroczniejszego kina.

Do tego jakieś urywki z polowania Vadera na Jedi.

To mogłoby byc genialne zamknięcie tego rozdziału filmowej historii SW (w sensie od Widma do IX Epizodu, wszystkie dziury wypełnione)

Odpowiedz
(18-08-2017, 16:32)Kuba napisał(a): Jak pokazło RO, SW nie potrzebuje R-ki do zrobienia mroczniejszego kina.
Nie no, Rogue One był tak tyci, tyci mroczniejszy, zabicie jednej postaci strzałem w plecy nie robi od razu z tej części poważnego kina. To Zemście Sithów najbliżej do bycia mrocznym, tam rzeczywiście Rki nie brakuje, nawet bez niej pokazano wszystko jak trzeba.

Odpowiedz
Moim zdaniem to jest dość mroczne i poważne kino. Chociażby z uwagi na tematykę, brak humoru (okazjonalny czarny humor), stylistykę. Oczywiscie Zemsta też ma fajne pod tym względem momenty.

Na pewno się da zrobić taki film bez R-ki

Odpowiedz
Tytuł roboczy spin-offu o Obi-Wanie to "Joshua Tree". Ma to być potwierdzeniem tego, że akcja będzie na Tatooine.

Cytat:The theory is that this is a nod to the Joshua Tree National Park in Southern California and while Tunisia is often used as a substitute for the desert, past films have shot here too.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
I do tego ścieżka dźwiękowa od U2.
Idę Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
A gdzie się ma toczyć akcja jak nie na Tatooine? Ktokolwiek się spodziewał, że Obi-Wan będzie śmigał po całej Galaktyce?

Odpowiedz
(25-08-2017, 13:58)simek napisał(a): A gdzie się ma toczyć akcja jak nie na Tatooine? Ktokolwiek się spodziewał, że Obi-Wan będzie śmigał po całej Galaktyce?
Zakład, że będzie śmigał?
Co on na tym Tatooinie będzie robił przez 2 godziny? Medytował na pustyni?

Odpowiedz
Cytat:Co on na tym Tatooinie będzie robił przez 2 godziny? Medytował na pustyni?

Bo ja wiem... na przykład:
[Obrazek: 6WFjtDB.gif]

Oczko

Odpowiedz
Ale panowie. Ja wiem i wy wiecie i tak dalej, tylko, że...
Pytanie - jakie są szanse na to, że księgowi z Disneya kręcąc kolejny film z uniwersum SW dla rodzin z dziećmi ograniczą się do takiego Tatooinie? No moim zdaniem zupełnie iluzoryczne.
Ale odszczekam jak zobaczę Uśmiech

Odpowiedz
Dostanie o połowę mniejszy budżet i po problemie. Z czego pewnie połowa będzie dla McGregora. Uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Oryginalnym pomysłem na spin offy były właśnie takie średnio budżetowe filmy, ale podczas preprodukcji "Rogue One", odwidziało im się i postanowili robić prequele bez numerka.

Odpowiedz
Cholera wie co mają zamiar pokazać w tym filmie, ale obawiam się, że Disney może wpaść na pomysł, że zamiast siedzieć na dupie i pilnować Luke'a, to przecież musiał odwiedzić Yodę na Dagobah, Chewiego na Kashyyyk, wpaść z krótką wizytą do Cloud City i robić interesy z Bailem Organą na Alderaanie, w między czasie jeszcze troszkę powojował przeciwko Imperium.

Odpowiedz
I poznał matkę Rey! Nie zapominajmy, że prędzej czy później przy każdym spin-offie muszą się pojawić ploty o matce Rey!

Odpowiedz
W sumie to i tak wszystko zależy od tego ile zarobią "TLJ" i ten "Han Solo". Może jak dostaną jakoś solidniej po tyłku (czytaj zarobią nie 2 miliardy tylko 1,2 mld) to wrócą do poprzednich koncepcji oryginalniejszych filmów w ciekawszych konwencjach z których każdy nie kosztuje zaraz 150-200 melonów.
Taki "Han Solo" mógłby się jakoś solidnie wyłożyć bo mnie nie interesuje Duży uśmiech

Odpowiedz
Dlaczego tak mogłoby być, gdyby Lucas robił ten film?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bo to Lucas wprowadził do tego uniwersum myk z gatunku "galaktyka to mała pipidówa, gdzie wszyscy są powiązani ze wszystkimi, a historia cełej sagi to telenowela kilku, konkretnych osób".
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
To wiadomo, Lusac sam mówił, że to soap opera, ale to dalej nie tłumaczy dlaczego Obi-Wan miałby zwiedzać Galaktykę. ,kiedy powinien być przybity po upadku Anakina i pilnować Luke'a?

@Phil I oczywiście, że Chewbacca w EIII można podpiąć pod fanservice, ale jak się mieszka w szklanym domu, lepiej nie rzucać kamieni Oczko
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: comment_KiTUCbQNgwuq4ekesPR34ZyS7RHeznQA.jpg]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Czyżby aż tak szefostwu podobał się "The Last Jedi"?
Obecną trylogie można chyba nazwać trylogią Abramsa, aż troche żałuje ze nie zrobił też VIII Epizodu.

Zobaczymy jak LucasFilm i Disenyowi to wszystko wyjdzie. Ja w odróżnieniu od większosci w pełni zgadzam się z tekstem "możliwości są nieograniczone". Mam nadzieje, że kolejna trylogia zafunduje nam naprawdę duży przeskok czasowy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon