Star Wars (temat ogólny)
@simek
Za dużo strażników ? ;o Przypominam Ci,że walczyli przeciwko dwóm zawodnikom, którzy są bardzo potężni w Moc. Taki Windu, Yoda czy Skywalker by sie z nimi rozprawił bez spocenia się.
Poza tym dla nich ta walka wcale nie była taka łatwa.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(25-05-2018, 15:58)simek napisał(a): jeszcze więcej głupot

Odśwież sobie recenzje Plinkera. Ja rozumiem, że można nie lubić nowych SW, ale scenariuszowo Lucas, popełniał w prequelach dużo więcej baboli. To ogólna historia go ratowała.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
I fakt że walczyli z potężnymi zawodnikami usprawiedliwia to, że zachowują się jak idioci, biegając w kółko bez sensu?
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Strażnicy bijący się w imię zaciukanego na ich oczach szefa? 

Ich jedyna sensowna reakcja jaka powinna mieć tam miejsce to WTF (podobne trochę do szturmowców z wyciętej sceny napieprzanki Finna i Phasmy), a nie rzucanie się jak debile na potencjalnego nowego pracodawcę Duży uśmiech
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Ale w którym momencie biegali w kółko?

Nawet na samym początku rzucali się na nich grupą, nikt nie chodził sobie w kółko. Nie było nawet tego "czekania" o którym pisalicie, bo jak do nich szli to byli tak ustawieni, że nie mogli się od razu w dziewięciu, rzucić na raz. Oczywiście było w tym widać pewną opieszałość w ruchach i ciosach, ale to widać prakytcznie w każdej walce z więcej niż jednym przeciwnikiem. Chociaż to też można tłumaczyć ostrożnością wynikającą z tego z kim walczyli, bo gadanie "im silniejszy przeciwnik, tym bardziej należy się rzucić grupą", to gdybanie kogoś kto siedzi na krześle i nie jest jednym z potencjalnych biedaków w grupie, którzy dostaną mieczem świetlnym po brzuchu. Jak dla mnie choreografia było ok, jak na to co miała przedstawiać.

Jakby podejść do prequelowych scen walki z takim samym, śmiesznym czepialstwem, to by dopiero był cyrk. Zresztą już to przeciez zrobiono. Na jutubie jest niejedna analiza oryginalnej walki Quigona/Obiwana/Maula, która pokazywała, ze jakby się przyjrzeć, to ich poszczególne ruchy mieczami nie miały absolutnie żadnego sensu i że gdyby to naprawdę była walka "dwóch agresywnie rzuca się na jednego", to by zupełnie inaczej wyglądała.

Cytat:Strażnicy bijący się w imię zaciukanego na ich oczach szefa?

Absurdalny zarzut.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Bo? 

Kylo tam raczej paziem nie był, wiadomo, że to pierwszy przydupas Snoke'a, więc wychodzę z założenia, że strażnicy nie powinni rzucać się na niego jak bezmózgie debile po odstrzeleniu plastusia. No chyba, że ślubowali mu wierność aż po grób* czy coś tam, ale tego nie wiem...bo nie wiem nawet kim jest ten pieprzony plastuś!

*W starym EU gwardziści zostali przynajmniej przedstawieni jako tacy fanatycy...no ale to stary kanon. A o tych kolesiach z TLJ nic nie wiem (albo dowiem się jak kupię jakiś nowy recykling Karmazynowego Imperium).

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Rany koguta, ale tutaj też z łatwością można założyć, że to byli lojalni fanatycy. To nie byli jacyś chujiwaci szturmowcy z poboru, tylko Snoke'owi pretorianie. Zresztą już sam fakt, że postanowili o niego walczyć dobrze to pokazuje. Zwłaszcza, że stylistycznie wyraznie odwoływali się do Palpatine'owych strażników z poprzedniej trylogii. Przeciez to jest język filmowy, łatwy do odczytania jak konstrukcja cepa, naprawdę potrzebowałeś pełnej biografii Snoke'a by się domyśleć, że ci goście w czerwonym, to nie jest firma ochroniarska z wynajmu? Sorry, ale ta filozofia "wytłumaczcie mi WSZYSTKO na tacy, jak trzy letniemu dziecku" zaczyna już wchodzić w rejony absurdu

A potem się marudzi, ze dzisiejsze filmy są zbyt łopatologiczne...
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
(25-05-2018, 15:40)srebrnik napisał(a): Równie dobrze możesz pisać, jak fenomenalna jest scena walki na miecze świetlne w TLJ. Chociaż czekaj, nie możesz :-)

Ja mogę napisać to o cenie z TFA. To zajebista wizualnie scena i chyba jedna z niewielu do której mam ochotę wracać
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: v4CJvKR.png]]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Kurde, za takiego Bobę zrobiłbym karną pielgrzymkę do Disneylandu.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Ploteczka, która pewnie zostanie tylko ploteczką a fajnie gdyby została zrealizowana.

https://movieweb.com/star-wars-knights-old-republic-game-of-thrones-creators/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
O niczym innym (realistycznym) nie marzę jak o Old Republic, nie wiem jak bardzo musieliby się postarać, żeby to spieprzyć.

Odpowiedz
Do not underestimate the stupidity of Rian Johnson and Kathleen Kennedy.
Czy jakoś tak.

Odpowiedz
Uśmiech

Odpowiedz
Nadal nie obejrzałem Solo, ale to gnojenie powoli zaczyna nużyć Oczko

Jednak to rozwiązanie...kurde, jakie to jest zajebiste (przerażające?), bo autentycznie znam takich ludzi ;D

Profil Letterboxd

Odpowiedz
http://collider.com/star-wars-spinoffs-on-hold/

Będą myśleć co zrobić dalej tylko po to, by to i tak schrzanić Język

Ehhhhhh, mogliby zamiast tego dać sobie na wstrzymanie z tą Trylogią Johnsona.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
[Obrazek: VNUoxmi.jpg]

Cytat:In addition to Episode IX, Lucasfilm has officially announced development on a new Star Wars trilogy focused on new characters from The Last Jedi writer/director Rian Johnson, as well as a new series of films written by Game of Thrones showrunners David Benioff and D.B. Weiss. 

Whaaaaat? No to nara SW!

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Cytat:In addition to Episode IX, Lucasfilm has officially announced development on a new Star Wars trilogy focused on new characters from The Last Jedi writer/director Rian Johnson, as well as a new series of films written by Game of Thrones showrunners David Benioff and D.B. Weiss. 

Z nowych to była Rose, Holdo... te zakonnice...?

Disney, go home, you drunk... 

Odpowiedz
Nie chce mi się wierzyć, że to potwierdzone info. Nie można być aż tak durnym.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Co wy ludziska? Jak wy to czytacie?

To będzie trylogia z nowymi postaciami, od autora Last Jedi - Raiana Johnsona.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon