@simek
Za dużo strażników ? ;o Przypominam Ci,że walczyli przeciwko dwóm zawodnikom, którzy są bardzo potężni w Moc. Taki Windu, Yoda czy Skywalker by sie z nimi rozprawił bez spocenia się.
Poza tym dla nich ta walka wcale nie była taka łatwa.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
(25-05-2018, 15:58)simek napisał(a): jeszcze więcej głupot
Odśwież sobie recenzje Plinkera. Ja rozumiem, że można nie lubić nowych SW, ale scenariuszowo Lucas, popełniał w prequelach dużo więcej baboli. To ogólna historia go ratowała.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-05-2018, 16:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2018, 16:06 przez Proteus.)
Strażnicy bijący się w imię zaciukanego na ich oczach szefa?
Ich jedyna sensowna reakcja jaka powinna mieć tam miejsce to WTF (podobne trochę do szturmowców z wyciętej sceny napieprzanki Finna i Phasmy), a nie rzucanie się jak debile na potencjalnego nowego pracodawcę
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."
Nawet na samym początku rzucali się na nich grupą, nikt nie chodził sobie w kółko. Nie było nawet tego "czekania" o którym pisalicie, bo jak do nich szli to byli tak ustawieni, że nie mogli się od razu w dziewięciu, rzucić na raz. Oczywiście było w tym widać pewną opieszałość w ruchach i ciosach, ale to widać prakytcznie w każdej walce z więcej niż jednym przeciwnikiem. Chociaż to też można tłumaczyć ostrożnością wynikającą z tego z kim walczyli, bo gadanie "im silniejszy przeciwnik, tym bardziej należy się rzucić grupą", to gdybanie kogoś kto siedzi na krześle i nie jest jednym z potencjalnych biedaków w grupie, którzy dostaną mieczem świetlnym po brzuchu. Jak dla mnie choreografia było ok, jak na to co miała przedstawiać.
Jakby podejść do prequelowych scen walki z takim samym, śmiesznym czepialstwem, to by dopiero był cyrk. Zresztą już to przeciez zrobiono. Na jutubie jest niejedna analiza oryginalnej walki Quigona/Obiwana/Maula, która pokazywała, ze jakby się przyjrzeć, to ich poszczególne ruchy mieczami nie miały absolutnie żadnego sensu i że gdyby to naprawdę była walka "dwóch agresywnie rzuca się na jednego", to by zupełnie inaczej wyglądała.
Cytat:Strażnicy bijący się w imię zaciukanego na ich oczach szefa?
Absurdalny zarzut.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon
Kylo tam raczej paziem nie był, wiadomo, że to pierwszy przydupas Snoke'a, więc wychodzę z założenia, że strażnicy nie powinni rzucać się na niego jak bezmózgie debile po odstrzeleniu plastusia. No chyba, że ślubowali mu wierność aż po grób* czy coś tam, ale tego nie wiem...bo nie wiem nawet kim jest ten pieprzony plastuś!
*W starym EU gwardziści zostali przynajmniej przedstawieni jako tacy fanatycy...no ale to stary kanon. A o tych kolesiach z TLJ nic nie wiem (albo dowiem się jak kupię jakiś nowy recykling Karmazynowego Imperium).
Rany koguta, ale tutaj też z łatwością można założyć, że to byli lojalni fanatycy. To nie byli jacyś chujiwaci szturmowcy z poboru, tylko Snoke'owi pretorianie. Zresztą już sam fakt, że postanowili o niego walczyć dobrze to pokazuje. Zwłaszcza, że stylistycznie wyraznie odwoływali się do Palpatine'owych strażników z poprzedniej trylogii. Przeciez to jest język filmowy, łatwy do odczytania jak konstrukcja cepa, naprawdę potrzebowałeś pełnej biografii Snoke'a by się domyśleć, że ci goście w czerwonym, to nie jest firma ochroniarska z wynajmu? Sorry, ale ta filozofia "wytłumaczcie mi WSZYSTKO na tacy, jak trzy letniemu dziecku" zaczyna już wchodzić w rejony absurdu
A potem się marudzi, ze dzisiejsze filmy są zbyt łopatologiczne...
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon
(25-05-2018, 15:40)srebrnik napisał(a): Równie dobrze możesz pisać, jak fenomenalna jest scena walki na miecze świetlne w TLJ. Chociaż czekaj, nie możesz :-)
Ja mogę napisać to o cenie z TFA. To zajebista wizualnie scena i chyba jedna z niewielu do której mam ochotę wracać
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
25-05-2018, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2018, 20:52 przez shamar.)
Cytat:In addition to Episode IX, Lucasfilm has officially announced development on a new Star Wars trilogy focused on new characters from The Last Jedi writer/director Rian Johnson, as well as a new series of films written by Game of Thrones showrunners David Benioff and D.B. Weiss.
Whaaaaat? No to nara SW!
Cytat:In addition to Episode IX, Lucasfilm has officially announced development on a new Star Wars trilogy focused on new characters from The Last Jedi writer/director Rian Johnson, as well as a new series of films written by Game of Thrones showrunners David Benioff and D.B. Weiss.
Z nowych to była Rose, Holdo... te zakonnice...?
Disney, go home, you drunk...
20-06-2018, 22:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2018, 22:14 przez OGPUEE.)