PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
13-01-2020, 21:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2020, 21:14 przez marsgrey21.)
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Niech Rian kręci sequel "Knives Out". Pierwsza część mu świetnie wyszła, a od starwarsów niech się trzyma z daleka.
Tymczasem, KOTOR filmowo-serialowy (być może) coraz bliżej:
https://movieweb.com/knights-old-republic-movie-tv-show-star-wars-development/
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
15-01-2020, 11:35
Stały bywalec
Liczba postów: 1,637
Liczba wątków: 0
Nie widzę wątku serii, więc wklejam tutaj. Ostatni sezon "Wojen Klonów" od 21 lutego...
22-01-2020, 16:29
PapaBoomer
Star Wars... At last.
EDIT:
https://deadline.com/2020/01/star-wars-obi-wan-kenobi-revival-lost-in-space-1202839841/
Klasyka gatunku.
Jeszcze w sierpniu, Kejtlin twierdziła, że gotowe są skrypty do wszystkich odcinków Kenobiego, a teraz okazuje się, że gotowe były tylko dwa, oraz, że zamierzają zmniejszyć ilość odcinków z sześciu do czterech oraz przepisać to co do tej pory przygotowano.
24-01-2020, 07:52
NUMA Director
Hmmm.... to już kolejna produkcja ze świata SW, której producentem jest KK i która ma problemy na etapie scenariusza.
Zaczynam podejrzewać, że to nie przypadek...
Pewnie w serialu nie ma jeszcze wystarczającej liczby kobiet, więc trzeba to koniecznie zmienić, bo właśnie tego potrzebuje serial o kolesiu na pustyni.
24-01-2020, 10:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2020, 10:17 przez Dirk.)
PapaBoomer
Być może po sukcesie Mandalorianina i porażce dziewiątki chcą przepisać skrypt tak by przypominał możliwie jak najbardziej Mando, czyli po raz kolejny zamiast tworzyć coś nowego, będą próbować odtworzyć sukces czegoś co juz powstało.
Kejtlin nie ma jakiegokolwiek instynktu samozachowawczego, zmienia wszystko wtedy gdy jest to niepotrzebne, a gdy trzeba reagować, nie robi tego.
24-01-2020, 10:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2020, 10:30 przez marsgrey21.)
NUMA Director
Tu piszą, że może być wręcz odwrotnie - Kenobi za bardzo przypomina Mando i chcą to zmienić.
https://naekranie.pl/aktualnosci/obi-wan-kenobi-serial-star-wars-opoznienie-disney-plus-1579851161
BTW. W starym kanonie była powieść o Kenobim na Tatootine, dziejąca się między III, a IV. Zdaje się, że w konwencji westernu (jeszcze nie czytałem). Może mogliby to wykorzystać...
A nie, czekaj, przecież nie mają materiału źródłowego...
24-01-2020, 10:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2020, 10:33 przez Dirk.)
PapaBoomer
Ja jestem ciekaw czy zretconują własny kanon by wepchnąć Maula do serialu, bo zgodnie z tym co ustanowiono w Star Wars Rebels, Obi-Wan nie spotkał Maula od czasów Wojen Klonów, czyli tego co zobaczymy w siódmym sezonie animacji.
Jeśli chodzi o przepisywanie Kenobiego, to choć jestem w stanie uwierzyć, że Kejtlin i cała reszta nie zwróciłaby uwagi na to, że tworzą dwa seriale zbyt podobne do siebie, tak nie kupuję tego, że zmienialiby scenariusz, dlatego, że jest zbyt podobny do tego który odniósł sukces, przecież od samego początku aż do premiery dziewiątego epizodu, wszystko co robią to kalkowanie tego co ludzie lubili w Star Wars.
24-01-2020, 10:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2020, 10:45 przez marsgrey21.)
Widzieliście?
31-01-2020, 23:52
PapaBoomer
https://variety.com/2020/film/news/star-wars-mandalorian-spinoff-shows-1203493030/
Cytat:“The priority in the next few years is television,” Iger told investors.
Hey Rian, jak tam ta twoja trylogia?
Oczywiście Iger argumentuje tą decyzję wyimaginowanym przesytem filmami, a nie ich beznadziejną jakością.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
05-02-2020, 04:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2020, 04:53 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Jeszcze jedna zapowiedź ostatniego sezonu...
14-02-2020, 08:52
Stały bywalec
Przygotujcie się na "Star Wars: The High Republic" z akcją osadzoną jakieś 200 lat przed "Mrocznym widmem". Na razie książki i komiksy...
25-02-2020, 08:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2020, 08:52 przez Trailery Srailery.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,025
Zorientowali się, że "Star Wars" już nie ma przyszłości, więc jedyne, co pozostaje, to sięgnąć głębiej w przeszłość.
25-02-2020, 09:55
Netrunner Junkie
Liczba postów: 3,000
Tyle dobrego, że nie spierdolą tym timelinem KotORów. Z drugiej strony po cichu liczyłem na bardziej odjechane SW w klimatach scence fantasy.
Whatever.
26-02-2020, 18:44
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(08-01-2020, 09:08)Mierzwiak napisał(a): ![[Obrazek: a3ANezF.jpg]](https://i.imgur.com/a3ANezF.jpg)
Jestem po zaledwie czterech rozdziałach i już na tym etapie trylogia Disneya została znokautowana.
Po skończeniu 99% satysfakcji. Czemu nie 100%? Bo chociaż to bardzo dobra kontynuacja OT której udało się uchwycić klimat filmów, godnie i ciekawie kontynuująca tamte wydarzenia i losy / charaktery Lei, Luke'a i Hana, to brakuje jej jakiejś konkretnej konkluzji i widać że Zahn zrobił swoje i zostawił innym twórcom (przede wszystkim sobie :] ) furtkę do kontynuacji. Czy to źle? Jasne, że nie, ale nie pozwala mi to do końca traktować tej Trylogii jako alternatywy dla filmów w tym sensie, że gdyby chcieć te książki zekranizować, to nie byłyby one "finałową" trylogią SW, ale zaledwie przystankiem na drodze do kolejnych części.
Sam Thrawn nie zrobił na mnie zbytniego wrażenia, powiedziałbym że sposób w jaki maksymalnie dwie strony po tym jak bohaterowie coś postanawiają on natychmiast go przewiduje po którymś tam razie zrobił się już nudny a nawet irytujący, a on sam przez trzy powieści albo siedzi / stoi na mostku, albo podziwia hologramy z dziełami sztuki. Przynajmniej skończył (to żaden spoiler) w satysfakcjonujący sposób.
---
Przeczytałem też komiks Dark Empire (dwa albumy: Mroczne Imperium i Mroczne Imperium II + Kres Imperium) który wrył mi się w pamięć jeszcze za czasów podstawówki ciekawym, mrocznym klimatem i świetną kreską. (Czytałem dwa wyrwane z kontekstu zeszyty wchodzące w skład drugiej części)
Fabularnie? Meh. No, nie do końca bo jest tu trochę fajnych pomysłów (część z nich zerżnęła trylogia Disneya, zwłaszcza TROS), ale całóść pędzi na złamanie karku, okazuje się że Imperator żyje, chwilę po tym Luke przechodzi na Ciemną Stronę, ale zaraz okazuje się że tylko udawał, oczywiście Imperium ma nową śmiercionośną broń która ledwo się pojawia a dość szybko (dzięki sabotażowi Luke'a) udaje się ją zniszczyć, bla bla bla. Historia nie ma czasu odetchnąć i jest potwornie pobieżna.
Druga część trzyma podobny, taki sobie poziom (totalnie zmarnowany motyw starożytnej planety Jedi i jej mieszkańców), wprowadza nową broń Imperium... zdolną niszczyć planety, a duch pokonanego w poerwszej części Imperatora wszedł w swojego młodego klona.
Trzecia część to, szukam właściwego określenia, coś między odchodami Banthy a śliną Jabby. Straszny syf z okropnymi rysunkami tym razem innego rysownika.
Jeśli ktoś uważa za fatalny sposób w jaki rozegrano finał TROS, to niech koniecznie zapozna się z tym komiksem, gdzie finał rozgrywa się w pokoju (!) domu na jakimś zadupiu gdzie ukrywa się Leia z dziećmi (bliźniakami Jacenemi i Jainą oraz najmłodszym Anakinem). Imperator, którego klon okazał się za słaby i na przestrzeni kilkudziesięciu stron na powrót stał się starym dziadem, udaje szukającego odpoczynku dziadka i wpieprza się Lei na chatę po czym ma miejce kuriozalna szarpanina rodem z jakiejś telenoweli w której ledwo stojący na nogach Imperator (musi go trzymać dwóch pomagierów) próbuje zabrać małego Anakina bo wybrał go sobie na nowe ciało. Duch Palpatine'a zostaje heroicznie przejęty przez jednego z bohaterów Jedi ktory zatrzymuje go w sobie i umiera, a wraz z nim Imperator. Good stuff.
16-03-2020, 23:02
Stały bywalec
Liczba postów: 12,670
Liczba wątków: 30
Na youtube wrzucony został całkiem fajny dokument opisujący fenomen SW za czasów PRL-u. Można się sporo dowiedzieć i jest dobry wgląd jak to kiedyś fani na całym świecie (bo PRL nie odbiegał pewnie od reszty) musieli radzić:
04-04-2020, 18:39
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
@Mierzwiak,
Mogłeś sobie obczaić adaptacje Dark empire w postaci słuchowiska radiowego. Taki film bez obrazu, fajna sprawa
Co do postaci Thrawna, to fakt, może sama w sobie antagonista jest przereklamowany, ale fajnie że to genialny taktyk, żołnierz a nie kolejny sith. Wgl fajnie że nie było żadnych sith ów. Joruusa nie liczę, to był raptem szalony mroczny Jedi.
Swoją drogą, gdyby parę szczegółów poprzestawiac w trylogii Thrawna czy Dark Empire, to nieźle by się wpasowaly w nowy filmowy kanon.
A co do braku konkluzji, prawdziwego finału, to polecam Ci kontynuację Zahna, dwuczęściowy cykl pt Reka Thrawna. Historia jest w skrócie takim ostatecznym zakończeniem wojny Nowej Republiki - resztek Imperium, rozgrywa się 10 lat później i generalnie dobrze to funkcjonuje jako zamknięcie całego cyklu.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
04-04-2020, 19:52
Stały bywalec
Ktoś się nudził podczas kwarantanny
04-04-2020, 22:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2020, 22:24 przez Trailery Srailery.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
A, The Palpatine Saga!  Chociaż jeżeli chodzi o taką kompilacyjną reklamę, to moim faworytem pozostaje ta od "Sky Movies", którą pewnie już tutaj wielokrotnie wklejałem. Ale z drugiej strony nie zaszkodzi jeszcze raz ją tutaj wrzucić
07-04-2020, 20:08
Stały bywalec
Liczba postów: 1,490
W zwiazku z tym, ze tematy swiatopogladowe nie sa przegladane przez wszystkich:
Female-led ‘Star Wars’ series in the works at Disney+
https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a32241723/star-wars-female-driven-series-disney-plus/
Nie mam z tym kompletnie zadnego problemu, nie wiem natomiast, co wysmazy z tego osoba, ktora wyraznie jest na misji:
https://forumkmf.pl/Thread-Co-jeszcze-opr%C3%B3cz-Holi%C5%82ud-ze%C5%BCre-politykal-korektnes--1529?pid=628974#pid628974
24-04-2020, 12:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2020, 12:37 przez Wyatt Earp.)
|