Stranger Things (Netflix, 2016-)
Nie jest to jedynie nawiązanie, o czym pisałem w felietonie. Dufferowie genialnie tym zabiegiem zacierają ślady, co może się wydarzyć oraz jak może być poprowadzona fabula. Choć trzeba być znerdziałym pewnie jak ja i dalej Phoenix Saga nosić w sercu. Super to myk.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Cytat:Dufferowie genialnie tym zabiegiem zacierają ślady
Zacierają? Przecież z opisu fabuły tego komiksu wynika, że moce i historie Jedenastki i Jean Grey są dosyć podobne, więc jeśli znało się komiks, to można pewnie się domyśleć, że El będzie swoimi supermocami walczyć z jakimiś złymi i odda za to życie (najprawdopodobniej).

Odpowiedz
Przeczytałem wczoraj cztery pierwsze posty z tego tematu i już jestem po pierwszym odcinku. Kapitalne... Realizacyjnie wszystko tu gra jak w filharmonii. Klimacik pierwsza klasa, a jak zobaczyłem wejście planszy tytułowej to spłynąłem na podłogę. Długi weekend zapowiada się deszczowy, więc prawdopodobnie poleci cały sezon.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
(06-08-2016, 12:44)slepy51 napisał(a): Demogorgon to jak najbardziej połączenie animatroniki z CGI; z tego co czytałem początkowo miał być zrobiony w pełni tradycyjnymi metodami, czemu od tego odeszli, pojęcia nie mam. Najwięcej CGI oczywiście jest w ostatnim epie, wcześniej to w większości gościu w kostiumie.

W 40 sekundzie tego filmiku dokładnie widać, jakim kostiumem dysponowali twórcy, możliwe, że po prostu zabrakło pieniędzy na bardziej zaawansowany animatroniczny model głowy potwora i dlatego wspomagano się cyfrowymi efektami, ale to tylko moje gdybanie.

Kurde, dobry materiał, ale efekty bardzo nierówne. Demogorgon wyglądał słabo, szkoda, że tak mało tej animatroniki ostatecznie, no i scena z wyłażeniem ze ściany wygląda GORZEJ niż scena analogiczna w Koszmarze z 1984 roku... wtf? Przecież to jest tak banalne do zrobienia praktycznymi metodami, że bania mała, a w post produkcji wystarczy wrzucić teksturę na rozciągane płótno i byłoby genialnie. No ale jestem w stanie zrozumieć, że manna z nieba nie spada.

Tutaj świeże Half in the Bag na temat serialu:
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing

Odpowiedz
Simek, to przeczytaj po prostu komiks, a nie opis fabuły oraz kim był Dark Phoenix dla X-Menów. Historia Jean oraz przemiana rzucały mi cień na wątek Eleven (tytuł Feniks jest tu znaczacy). Ja spodziewałem się z powodu tego zabiegu innego poprowadzenia wątku dziewczynki. Przecież fakt że posiada zdolności to jasny jest od pierwszego odcinka.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Duet kompozytorów wystąpi na krakowskim Unsound Festival i zagra muzykę z serialu. Poza tym będzie jeszcze Death Grips :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Szacun analiza.

Odpowiedz
Kosmicznie dokładne omówienie zdecydowanej większości nawiązań jakie pojawiają się w "Stranger Things":
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Dygresja: zauważyliście w ostatnich miesiącach tę plagę filmików, tylko czasem faktycznie jakichś analiz, które na obrazku muszą obowiązkowo mieć czerwoną strzałkę (rzadziej kółko) wskazującą jakiś element kadtu, czadami bez większego uzasadnienia?

Odpowiedz
:)

[Obrazek: 2qcii68.jpg]

Odpowiedz

Młody rozwala :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ale mam nadzieję, że te zęby mu nie wyrosną i do końca życia będzie seplenił. Part of the deal.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Odpowiedz
Artykulik:
http://linkis.com/www.dwutygodnik.com/0KMm4
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

potwierdzone

Odpowiedz
Piekna wiadomosc .
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dobrze, że w 2017, bo miałem wątpliwości, czy się wyrobią.

Odpowiedz
Wczoraj byli u Fallona, jakby kogoś to interesowało.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Jak skojarzenia z "Dark Phoenix Saga" to na całego :) 
[Obrazek: 14224675_1054794831306323_28337410560846...e=584B52AB]

A jak jesteśmy w tematach komiksowych, to skoro sezon 2 dziać się będzie w 1984 r., to czy tym razem nawiążą do "New Teen Titans: The Judas Contract" od DC...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon