Stranger Things (Netflix, 2016-)
Mnie reakcja shamara nie dziwi. Tzn dziwi, ale nie dziwi to, że akurat on tak zareagował. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Sprawdź czy nie ma cię w kuchni, czy gdzieś...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: lBYwEDm.gif]

Dobra, starczy, wracać do serialu :)

Odpowiedz
Ostatnio wrzucalem plakat z The Running Man -- celowy zabieg twórców.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
wiem to będzie okropne, ale terraformowanie to przekształcanie planety na wzór ziemi.
jak można przekształcać ziemię, by była ziemią? :P

w temacie: czekam na 2 sezon!
tak że o.

Odpowiedz
to było kryptoformowanie ziemi :)
tak że o.

Odpowiedz
Nie podoba mi się to. W sumie... zaczynam się obawiać nawet o jakość 2.

http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99dzie+5.+sezon+%22Stranger+Things%22+Plus+nowe+zdj%C4%99cia+z+sezonu+2.-125143

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Musze sobie przypomnieć pierwszą część, mam nadzieję, że ta tez będzie taka wciągająca. Fotki takie sobie ale zwiastun był fajny

Odpowiedz
(29-09-2017, 12:17)shamar napisał(a): Nie podoba mi się to.  W sumie... zaczynam się obawiać nawet o jakość 2.

http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99dzie+5.+sezon+%22Stranger+Things%22+Plus+nowe+zdj%C4%99cia+z+sezonu+2.-125143

Konkretnie co się nie podoba? O tym, że historię planują na 4-5 sezonów wspominali już nieraz. Zwłaszcza że w wywiadzie jest jedynie mowa o "szansach" na piąty, co i na obecnym etapie niczego nie przesądza.

Odpowiedz
Właśnie to, że kolejne będą już "na siłę". To, że planowali nie oznacza, że nie będą ;)

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Mnie te wszystkie smaczki i osadzenie w popkulturze bardzo odpowiadają. Dzięki temu serial jest jeszcze bardziej eklektyczny (a wcale przez to nie traci na spójności!). Jak usłyszałam o połączeniu kina familijnego i science fiction pomyślałam: ale słabo. A tu zaskoczenie. Jak się jeszcze ten serial obejrzy ,,z dystansu", ze zwróceniem uwagi na formę, a nie na tropienie szczegółów fabularnych, widzi się to wszystko nieco inaczej.

Odpowiedz

Całe szczęście, że to prawie już :) 

Odpowiedz
Super ten zwiastun, bardzo dobry montaż pod koniec

Odpowiedz

Coś pięknego. Ten sezon pozamiata.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To się okaże.

Odpowiedz
Jak przed pierwszym sezonem nie widziałem żadnego zwiastuna, tak tu obejrzałem ten teaser sprzed kilku miesięcy i... starczy. Tym bardziej nie będę słuchał muzy.

Odpowiedz
Ja przesłuchałem na szybko ten soundtrack i... w jedynce był lepszy. Klimatu nie odmówię, ale nie powalił mnie.

A czy dwójka będzie równie dobra, co jedynka (albo lepsza) - jestem sceptyczny. Na moje będzie po prostu przyzwoicie, ale twórcy za bardzo popłyną ze wszystkimi wątkami, a magia Eleven nie będzie już aż taka jak w jedynce. I mogą przegiąć z wrzucaniem tych odniesień do lat 80tych.

Odpowiedz
(21-10-2017, 16:41)Capt. Nascimento napisał(a): A czy dwójka będzie równie dobra, co jedynka (albo lepsza) - jestem sceptyczny.

Nie będzie. W 1 dobre było to (jak w wielu filmach), że do pewnego momentu karty nie były wyłożone na stole. Kiedy wszystko zaczęło powoli się wyjasniać - wiemy

Odpowiedz
Kiedyś jak na plakatach było sporo postaci, udawało się to zniwelować odpowiednią kompozycją i różnym ich rozmiarem, ostatnio coraz częściej jest po prostu tłoczno, bez ładu i składu. Patrząc na ten plakat mam wrażenie że widzę dwa razy więcej postaci niż jest w rzeczywistości.

[Obrazek: DMvnjIKUMAAR0_B.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon