Stranger Things (Netflix, 2016-)
Ta Eleven wygląda koorva na stłamszoną życiem 35latkę.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Millie Vanilli to poor man's Natalie Portman, gra jedno i to samo, ale to wystarczy by ustawić się do końca życia.

Odpowiedz
Wygląda strasznie. Nikogo już tam nie obchodzi historia i oddanie nostalgicznego klimatu 80s. Pamiętacie 2016, kiedy wydawało się, że Netflix to będzie nowa jakość w rozrywce? XD

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ja tam jeszcze lubię drugi sezon, co prawda widać brak pomysłów, ale przynajmniej podtrzymują ten sam klimat, a nie jak w trzecim gdzie dostajemy przeromantyzowane lata 80 i odniesienia do każdego znanego elementu tego okresu.

Z resztą już widać jpo tych zdjęciach, że zapomnieli o pierwszym sezonie gdzie ciężko nawet było rozpoznać, że akcja dzieje się w latach 80, bo nikt nie próbował na siłę wyolbrzymiać stylistyki i wszystko wyglądało naturalnie, teraz to po prostu parodia, nic więcej.

Odpowiedz
Will z tym garnuszkiem na głowie wygląda jakby się ze średniowiecza urwał.

Odpowiedz
(24-03-2022, 01:02)OGPUEE napisał(a): Przy okazji mam wrażenie, że to kwestia czasu, gdy Finn Wolfhard dokona korekty płci.

Mam dokładnie takie same odczucia. I pewnie w serialu będzie tez taki wątek, Netflix już o to zadba.

Odpowiedz
Wiadomo, nie ma serialu bez wątku lgbt, nieważne czy to radzieckie kopalnie czy amerykańskie zadupie lat 80tych :)

Odpowiedz
W tym serialu już było LGBT. Chociaż dość subtelne, jak na standardy Netfliksa.
.

Odpowiedz
No to teraz będzie tak subtelnie, żebyś zapamiętał na pewno ;)

Odpowiedz
(24-03-2022, 12:00)srebrnik napisał(a): W tym serialu już było LGBT. Chociaż dość subtelne, jak na standardy Netfliksa.

Jakie subtelne. Przecież to był główny twist końca sezonu.
Żenujący jak uj.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To tam nie chodziło o to, że jedna z dziewczyn była zakochana w dziewczynie i tyle? Nie pamiętam zbyt dokładnie, bo serial jest mi obojętny. Była jakaś większa waga związana z tym?
.

Odpowiedz
Nie było większej wagi, było wspomniane między wierszami. Teraz zrobią tak, żeby nie było niedomówień ;)

Odpowiedz
Mam nadzieję, że w finale ostatniego odcinka odbędzie się orgia (hołd dla Kinga), w której nikt nie będzie przejmował się płcią kogokolwiek. To będzie piękny hymn dla równości. Transfoby będą wyć, a dobro wygra
.

Odpowiedz
(24-03-2022, 14:05)srebrnik napisał(a): Mam nadzieję, że w finale ostatniego odcinka  odbędzie się orgia (hołd dla Kinga), w której nikt nie będzie przejmował się płcią kogokolwiek. To będzie piękny hymn dla równości. Transfoby będą wyć, a dobro wygra

Właśnie sobie to wyobraziłem, jak kamera kręci się w kółko prezentując nam dwie orgie - w wymiarze Upside Down i normalnym :D 

Niesamowity zabieg reżyserski, wielka odwaga.

Odpowiedz

Odpowiedz
Ale to po mnie spłynęło...War is coming!

Wincyj postaci, wincyj CGI, wincyj nostalgii, wincyj easter eggów, wincyj wszystkiego!

ps. ta odmłodzona jedenastka, o kurva xD

Odpowiedz
Zwiastun zaczyna się metakomentarzem na temat poziomu serii :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ten główny męski (chyba) bohater wyglada coraz bardziej transowo.
Spłynęło po mnie jak śnieg.

Odpowiedz
Zawsze można ograniczyć się do pierwszego, znakomitego sezonu. I wtedy wszystko stanie się takie piękne i klarowne. Boję się nawet zerknąć na powyższy zwiastun, żeby nie dopadła mnie horda transów, przedstawicieli wszystkich ras naraz i ponad 60 płci plus potwory na dokładkę.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Nie dotrwałem nawet do połowy tego zwiastuna i mam nadzieję, że żona nie będzie mnie namawiać na oglądanie, na wszelki wypadek przemilczę premierę sezonu, może nie zauważy :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon