Stranger Things (Netflix, 2016-)
(12-04-2022, 19:28)Tomkiewicz napisał(a): Zawsze można ograniczyć się do pierwszego, znakomitego sezonu. I wtedy wszystko stanie się takie piękne i klarowne. Boję się nawet zerknąć na powyższy zwiastun, żeby nie dopadła mnie horda transów, przedstawicieli wszystkich ras naraz i ponad 60 płci plus potwory na dokładkę.

Akurat po 1 sezonie przestałem oglądać. Nie miałem mu nic do zarzucenia, to nie był jeden z tych seriali Netflixa które po dobrej pierwszej serii stoczyły się na dno (13 powodów). Poczułem jednak że jestem tym światem nasycony i nie miałem potrzeby wracać. Dlatego potem się zdziwiłem widząc Millie w Godzilii, w mojej podświadomości pozostała łysym dzieckiem.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(18-05-2022, 20:03)slepy51 napisał(a): Ponoć niektóre odcinki mają być dłuższe od filmów Levy'ego, taki "Free Guy" trwał 115 minut np.

[Obrazek: d585e52ce98f264af589d9108b5f7280.jpg]
Niech lepiej napiszą ile z nich będzie całkowicie wybijających z rytmu jak osławiony odcinek 8 z drugiego sezonu (ten z wyprwą łysej do Chickago).
Mój osobisty ranking: 1sezon, 3 sezon - dlugo nic - 2 sezon.

Odpowiedz
To ile łącznie czwarty sezon bedzie miał odcinków skoro go podzielili na dwa?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Vol.1 to 5 odcinków a Vol.2 - 4.

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jednak pierwsza część sezonu ma mieć 7 odcinków a druga tylko 2 - i pewnie te dwa ostatnie będą dłuższe. Dali też 8 minut pierwszego odcinka.

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dziwny ten podział. I dłuższe są 7 i 9 czyli finały podsezonów. Mówili o tym w wywiadach i tak się wtedy zastanawiałem, czemu akurat 7 i 9, a nie 8 i 9. No i się wyjaśniło.
9 to podobno ponad 2h.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ta cyfrowa jedenastka to kolejne w tym tygodniu uncanny valley, creepy jak cholera.

Odpowiedz
Taki czas trwania trzech ostatnich odcinków dali:

[Obrazek: 0431654efaf234a0183fc4ad2b017e5e.jpg]

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
I to zaplanowane jest jako koniec serialu?
.

Odpowiedz
Będzie jeszcze piąty.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Absilutnie dali chyba zbyt dużo czasu, rozbuchali się bez miary o traktują ten serial jako flagowiec. Oby tylko nie poszedł na dno jak 8 sezon GOT.

Odpowiedz
(21-05-2022, 18:28)Scheckley napisał(a): Oby tylko nie poszedł na dn...

Pójdzie :).

Odpowiedz
Dla mnie popłynęli już w trzecim sezonie, drugi już był słabszy, chociaż miał momenty, ale widać było brak pomysłów i próbowali to zszywać hitami z lat 80 i formułą z poprzedniego sezonu, gdzie każda grupa ludzi miała tam coś do zrobienia, a na końcu wszyscy się spotkali, to było męczące, ale poszczególne momenty, postacie ratowały to, szczególnie, że serial się traktował wciąż poważnie, ale już w trzecim wszedł im w żyły Marvel i dostaliśmy Stranger Things w wersji POP, gdzie wszystko musi być samoświadome i traktowane jak mrugnięcie do widza.

Fakt, że wcześniej widzieliśmy jak Steve obrywał po gębie i powoli opadała jego maska "macho", tylko po to by w trzecim razem z grupką dzieciaków wbić na tajną bazę ruskich pod supermarketem gdzie sprał zawodowego żołnierza co pokazuje kabaretowość tego sezonu.

Jak w drugim udało im się stworzyć coś fajnego jak relacja Steve (chad) i Dustin (nerd), to ju w trzecim musieli to podkręcić do tego stopnia, że ich relacja zaczęła być nieszczera i pisana pod publiczność, to już było widać w teaserze jak zacżęli udawać, że walczą na miecze świetlne, w nowym trailerze wszystko tak wygląda, szkoda, na szczęścia zawsze można traktować pierwsze dwa sezony poważnie, olać trzeci i mieć w głowie ten cliffhanger z potworem który obserwuje szkołę po drugiej stronie... Bo już w trzecim wiemy, że potwór był bezmózgim Yeti goniącym głównym bohaterów w rytm "Neverending Story"... a szkoda gadać. Rant over.

Odpowiedz
Pierwszy sezon był spoko, poza badziewnymi efektami specjalnymi, fajny klimat Goonies. Drugi sezon to brak pomysłów i zjadanie własnego ogona, trzeci to dno totalne i zwrócenie oraz zaserwowanie tego, co wcześniej zostało zjedzone. Typowy Shitflix rzekłbym, coś im wyszło na początku, to zarzynają, wskrzeszają i zarzynają ponownie tę samą kurę. Jeżeli to jest projekt flagowy Shitflixa, to ja się nie dziwię, że Shitflix idzie na dno.
Powyższy fragment z 4 sezonu jest nieooglądalny, dziwię się, że kogokolwiek ten projekt jeszcze interesuje.

Odpowiedz
Większość obejrzy z ciekawości albo nudy, mało kto poza hardcore'owymi fanami obejrzy to na poważnie.

Odpowiedz
(21-05-2022, 07:54)Krismeister napisał(a): Będzie jeszcze piąty.

Jaki piąty jak ten ma być ostatni.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A widziałeś gdziekolwiek, żeby go tak promowano??

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja pierdole... xD

Odpowiedz
Trzymam kciuki, żeby żona nie zauważyła że to wypuścili i żeby jej nikt nie przypomniał :>

Odpowiedz
Podobno[Obrazek: f68ee5c6f934c75d722d0488f3be69b7.jpg]

Plus nie jestem jakimś hardkorowym fanem ale obejrzę z przyjemnością, nawet wolne wziąłem sobie w robocie żeby na spokojnie sobie to zarzucić. Mnie się wydaje, że ten serial dostaje teraz od gikow takie cięgi tylko i wyłącznie za to, że Netflix jest obecnie postrzegany tak a nie inaczej. I wiadomo, lepsze "Stranger Things" niz jakikolwiek Batman czy inne komiksowe badziewie:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon