Stranger Things (Netflix, 2016-)
Lubiłem big milki gdy były po złotówce, od czasu gdy ganiałem z roteiro za blokiem sporo się zmieniło.

Odpowiedz
Ja odpadłem na razie po 5u odcinkach i pewnie jeszcze spróbuję podejść do reszty za jakiś czas. 

Z mojego punktu widzenia

- z wyjątkiem zdarzeń w miasteczku i Vecny - wszystkie postacie i wątki WON 
- dodać więcej śmierci
- zmienić nazwanie Vecny Vecną - bo tak jak to zrobiono to trochę bez sensu
- wydłużyć czas "klątwy" aby

Zakończyć sezon tą sceną:

Zakończyć na 3.24 - oddech (czy jak to nazwać :), dłuższa chwila ciemności - i napisy końcowe.

Byłoby dużo krócej ale moim zdaniem absolutnie zajebiście ;)

Odpowiedz
Ciekawostka, w scenie gdy Will spada z roweru z pierwszego odcinka serialu, słychać w tle bicie zegara jak u Vecny.

Odpowiedz
David Harbour Picks Jacob Elordi to Play Young Hopper in Potential ...

;)

https://variety.com/2022/tv/news/david-harbour-jacob-elordi-hopper-stranger-things-prequel-1235309455/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
“He could pull off being as handsome as I was at 20,” Harbour quipped to GQ.

Well….

[Obrazek: ac2a3683d969d5f598820e776edd655a.png]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wlasnie obejrzalem to:

Dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial? Przeciez to jest miazga. A ten Eddie wyglada jak młody Kirk Hammett.

Teraz bede sie musial przeprosic z 4tym sezonem.

Odpowiedz
(04-07-2022, 18:28)Pelivaron napisał(a): Co jak co, ale Dufferowie mają jakiś dar do wyboru piosenek.

W poprzednim sezonie "The Never Ending Story", które również na nowo odżyło.

Ee? Myślałem, że "The Never Ending Story" zawsze było i jest na topie. Ale w sumie może to takie moje wrażenie przez to, że w Cinema City, gdzie chodziłem przez długie lata, puszczali to z głośników na sali praktycznie przed każdym seansem.

Zresztą, kurde, na czym ma polegać "dar do wyboru piosenek"? To nie jest żadna filozofia - każdy z nas umiałby wybrać dobrą piosenkę. Czym się tu zachwycać? Że twórcy wzięli jakąś istniejącą piosenkę i wkleili do swojego serialu? Jakby skomponowali jakąś własną, to co innego.

Odpowiedz
(07-07-2022, 13:34)Doppelganger napisał(a): Wlasnie obejrzalem to:

Dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial? Przeciez to jest miazga. A ten Eddie wyglada jak młody Kirk Hammett.

Teraz bede sie musial przeprosic z 4tym sezonem.

Ta scena była nawet w pierwszym trailerze.

Odpowiedz
(07-07-2022, 13:42)al_jarid napisał(a): Zresztą, kurde, na czym ma polegać "dar do wyboru piosenek"? To nie jest żadna filozofia - każdy z nas umiałby wybrać dobrą piosenkę. Czym się tu zachwycać? Że twórcy wzięli jakąś istniejącą piosenkę i wkleili do swojego serialu? Jakby skomponowali jakąś własną, to co innego.

No według mnie jest to jakaś umiejętność. Wybrać zawsze można, ale trzeba wybrać tak, żeby to wszystko ze sobą pasowało. A w przypadku "Stranger Things" wszystko pasuje i do klimatu, i do postaci, i do historii. Inny przykład tak na szybko to "Drive" - bankowo by ten film na mnie tak nie działał, gdyby nie dobór piosenek.

Weź np. takie zwiastuny, które są jebane na potęgę przez fatalnie dobrane piosenki.

Odpowiedz
W ogóle odnośnie Eddiego

Odpowiedz
Nie wiem jakie tam było uzasadnienie fabularne, żeby chronić Dustina? Że mogły przejść na drugą stronę i nie daliby rady ich zablokować, więc się wrócił? Nie wiem.

Odpowiedz
Nie wiem czy my tutaj otwarcie spojlerujemy czy nie, wiec sie jeszcze ograniczę

Odpowiedz
Można tłumaczyć to w ten sposób, że Eddie:

Odpowiedz
(07-07-2022, 13:44)marsgrey21 napisał(a): Ta scena była nawet w pierwszym trailerze.

Po żenującym 3cim sezonie kompletnie miałem wyjebane na ten serial, wiec dla mnie to nowość.

Odpowiedz
(07-07-2022, 14:23)Pelivaron napisał(a): Można tłumaczyć to w ten sposób, że Eddie:

No tak, ale on walczył już wcześniej i zdecydował się nie uciekać z upside down, więc ta wolta mogłaby wydarzyć się 2 sceny wcześniej i wyszłoby na to samo. Dalej obstaje przy swoim ;)

Odpowiedz
(07-07-2022, 14:38)Corn napisał(a):
(07-07-2022, 14:23)Pelivaron napisał(a): Można tłumaczyć to w ten sposób, że Eddie:

No tak, ale on walczył już wcześniej i zdecydował się nie uciekać z upside down, więc ta wolta mogłaby wydarzyć się 2 sceny wcześniej i wyszłoby na to samo. Dalej obstaje przy swoim ;)

Nie chcę mi się sprawdzać, ale czy on czasem nie spadł z roweru i został od razu otoczony?

Odpowiedz
(07-07-2022, 14:43)marsgrey21 napisał(a):
(07-07-2022, 14:38)Corn napisał(a):

Nie chcę mi się sprawdzać, ale czy on czasem nie spadł z roweru i został od razu otoczony?

Spadł z roweru, zaczął uciekać ,ale w pewnym momencie się zatrzymał i PRZESZEDŁ WEWNĘTRZNĄ PRZEMIANĘ, KTÓRA JEST KLUCZOWA A CORN I TAK PRZYSTAJE PRZY SWOIM. I nie jest wg mnie taka sama jak poprzednie sceny walki, ponieważ tutaj WALCZYŁ SAM, A NIE Z GRUPĄ PRZYJACIÓŁ!!11111

Odpowiedz
No mógł też z nimi pograć razem na plaży, co byłoby fajne, ale on nie chciał. Wewnętrzna przemiana my ass. Żeby wewnętrzna przemiana miała sens, to musi być po coś. Kogoś musiałby uratować. Typ padł za nic i dla nikogo.

Odpowiedz
Znaczy... Jedna rzecz ma sens, przynajmniej w głowie 19 letniego gówniarza, czyli, że

Missed opportunity.

Odpowiedz
Tam jest masa dziwnych wyborów scenopisarskich. Dlaczego Eleven nie zdradza nikomu co się stało z Max po drugiej stronie, kiedy już wszyscy się spotykają? Dlaczego nikt nie reaguje zaskoczeniem na widok żywego Hoppera tylko "o fajnie, że wróciłeś" XD

Ten serial to jest taka nędza, że naprawdę fascynują mnie pozytywne opinie. Rozumiem, że część widzów może żreć serial sercem, ale że niemal wszyscy tak to łykają? Kurde, to jest najtańsze ruchanie nostalgii jakie widziałem od czasu Force Awakens. Jak się pojawił miecz Conana wyciągnięty z dupy to naprawdę zaliczłem facepalma. Czekam na pojawienie się DeLoreana w kolejnym sezonie. Nie odpuszczą tego chyba, co nie? Pewnie będą jechać nim do Upside Down, bo to jedyny samochoód z bryłą ze stali nierdzewnej i tym to wytłumaczą ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon