Stranger Things (Netflix, 2016-)
Przymykam na to oko, dlatego nie rusza mnie wątek ruskiego więzienia, bo zleciał szybko, a skupiałem się na Vecnie i Hawkins.

Odpowiedz
Aha, czyli świadomie ignorujesz cienkie jak psi dyd momenty, bo podobają Ci się inne. No spoko, można i tak. Co ja tam wiem ¯\_(ツ)_/¯

:)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie, po prostu nie jestem pedantyczny pod tym względem żeby akceptować tylko perfekcje, jeśli szalę przeważają rzeczy które mi się bardzo podobały to jestem w stanie pogodzić się z tym co mi się podobało mniej lub wcale.

Gdybym podchodził do fikcji w taki sposób to mało co by mi się podobało, wszystko by byłe be.

Odpowiedz
Vekna Srekna
Finał tak kiepski jak cały sezon. Nużące i wysilone, podlane tymi "życiowymi mądrościami" od których uszy bolą.
I jeszcze coś, z serialu grozy już na pełnej fantasy z elementami (żenującej) komedii. A Eleven zostanie za kilka sezonów prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Scena z Metalicą nad którą wszyscy się spuszczają: żenada.
Kolejne razy Bush w tle: do wyrzygania.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kolejny post shamara, żenada, do wyrzygania.

Odpowiedz
Oczywiście pominąłem mnóstwo rzeczy.
Jak FATALNA Ryder: proponuję skupiać się tylko na jej "grze" twarzą. Albo cyrków typu: miecz. Ale miecz już był wspominany więc moim ulubionym genialnym pomysłem jest chyba super -hiper-duper ukryta baza na pustyni Do której prowadzi tak skurwysyńsko widoczne cool-wejście, żeby każdy zobaczył je z odległości 2ch kilometrów.

Boszeeee.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wynona Ryder byla fatalna od pierwszej sceny 1go sezonu, wiec tutaj nic sie nie zmienilo.

Odpowiedz
Zgoda w 100%. Ryder zawsze była słabą aktorką, ale to co odwala w ST, przebija poziomy żenady. Czy ona nie boi się, że gałki oczne wystrzelą jej kiedyś z oczodołów, a szerszeń wleci do ust? Warsztat aktorski: poziom telenowela.

W tym filmie już nic się nie broni, może poza muzyką (czołówka, Bush, Metallica, CCR itd) i kształtem czaszki Milly (piękny, Predator polowałby). I żeby nie było, przebrnąłem do końca.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
A tam, w pierwszym sezonie Ryder wstrzeliła się idealnie. Po prostu jej postać przestała się rozwijać przez co gra aktorska zaczyna przypominać parodię.

Scena rozmowy z Hopperem z pierwszego sezonu - autentycznie czuje tutaj cierpnie matki. Nic później nie dobiło do tego poziomu, a kolejne zagrożenia są w zasadzie odhaczane jak poziomy w grze. Z samotnej matki stała się tajną agentką. Kurde, obejrzałem zwiastun pierwszego sezonu. No inny serial po prostu.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Eee tam, ona zawsze chuiowo grała, żygać mi się chce, szenada.

Odpowiedz
(07-07-2022, 16:05)Doppelganger napisał(a): Wynona Ryder byla fatalna od pierwszej sceny 1go sezonu, wiec tutaj nic sie nie zmienilo.

Tyle, że tam to uchodziło przy "zrozpaczonej matce". I nie pamiętam, żeby była aż tak przerysowana. No ale trza by przypomnieć. Tu kobita robi takie miny jakby była na planie innego filmu.
Ale w sumie, czego oczekuję po serialu, gdzie obok są przygłup pilot i klaun karateka.

Odpowiedz

Te spin offy to mam gdzieś, ale Death Note mnie interesuje, to już nie robią sequela do tego dziadowskiego filmu sprzed paru lat?

Odpowiedz

Lepsze niż cały nowy sezon. Dali też tytuły odcinków:

:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ten krypto gej z garnkiem na łbie już nie jest krypto. No kto by się spodziewał?!

https://filmomaniak.pl/news-amp.asp?ID=140705

Odpowiedz
Już od trzeciego sezonu nie był, dla mnie jego wątek jest jednym z najbardziej interesujących, bo jego "inność" już była teasowana w pierwszym odcinku serialu gdy Hobbs sugeruje, że jest homo i może uciekł dlatego, że inni wyśmiewają, więc do tego absolutnie się nie przypierdolę.

Z resztą najlepszym przykładem takiego bezsensownego panderningu jest ta blondyna lesbijka, ni z gruchy ni z pietruchy oświadcza w finale trzeceigo sezonu, że jest lesbą i... Tyle, nic z tego nie wynika, wzięło się znikąd i w czwartym sezonie jest kontynuowane pomimo tego, że historia sama w sobie jest absolutnie mierna.

Odpowiedz
No niestety podobno to był pomysł aktorki, by z Robin zrobić lesbijkę i Dufferowie na to poszli, bo rzekomo miało to z niej zrobić ciekawszą bohaterkę a nie zastępstwo dla Steve'a za Nancy. Tylko, że... no kurczę pieczone nie spykło, bo sama bohaterka okazała się zupełnie inną postacią od szkieletora Nancy i miała zajebistą chemię ze Stevem, tylko po to żeby to wszystko spuścić w kiblu w trakcie sceny - no właśnie - w kiblu w finale trzeciego sezonu. Kurczę może to głupie, ale myślę, że z Robina i Steve'a bylaby zajebista para, która przyćmiła by te melodramaty Nancy i tego brata ćpunka Willa.

Odpowiedz
Ich chemia w pierwszym sezonie była fajna, to dogryzanie było na pewno ciekawsze niż maślane oczy pomiędzy nim i Nancy (niech ją ktoś zabije, jest równie nudna jak Jonathan), ten element był męczący w czwartym sezonie, już po pierwszej uwadze Dustina zrozumiałem gdzie to zmierza, a po kilkunastu kolejnych rozmowach kończąc na scenie w lesie i dialogu pomiędzy Stevem, a Eddiem już po prostu mi się ulewało...

Odpowiedz
[Obrazek: 1Sx_Z_PkULyN1mJqN6Pd-eNxI2kS5Vgjih7373Wr...1fc479170d]

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No więc wymęczyłem bo kobita chciała to oglądać. Czy jest to lepsze niż 3 sezon? Jest.
Czy jest to dobre w ogólnym tego słowa znaczeniu? Nie.

Gdyby obciąć 60% tego co się dzieje, wywalić idiotyczne dialogi i wątki, memicznie głupie postaci (ten ćpun pizzerman, bieda karateka, Rusek pilot, denerwująca lesbijka) to byloby to ogolnie może niezłe.
A tak mamy naćpanych debili + androgenicznego typa + krypto geja w garnku na głowie którzy nie robią nic ciekawego tylko się snują (to jest dobre określenie dla tego sezonu - on się "snuje").
Wątek 11tki nudny przez 80% czasu (gdzie się podziało to wojsko na końcu i dlaczego tak nagle przestali ją ścigać?)
Wątek Hoppera żenada: biada karateka śmieszek, kojejny śmieszkujący Rusek i Winona "Wytrzeszcz" Ryder oraz magiczny miecz Thora... (co to za żenada w ogóle była?!)

Na plus: postać Eddiego, Max i w sumie cala ekipa z Hawkins poza tą czarną 10-latką która wyglada na 48 lat. Wątek Vecny kupuję, aktor też grał ok. Muzyka dobra.

Gdyby obciąć nostalgię i muzykę, to co by zostało? Niewiele.

Serial na chwilę obecną oceniam na 6/10, sezon 4ty na 4/10.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon