Stranger Things (Netflix, 2016-)

Odpowiedz
Czekam, ale męczy mnie wprowadzanie kolejnych postaci, plot armor głównych bohaterów i odtwórcze kadry, mam wrażenie, że już widziałem Joyce w podobnym ujęciu z siekierą.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jest również pierwsze oficjalne zdjęcie z sezonu 5: https://www.facebook.com/THECBCYT/posts/pfbid0YEGx4wKgZe19KwSEYQDGvcDBTBiwtr2gb5DKtUWxoZiE5gSfobd6BY1s6DSoMBzXl

Odpowiedz
To oni to jeszcze kręcą? Ja skończyłem jak była Metallica i Master of Puppets.
Ten sezon to kolejny po tamtym czy było coś pomiędzy?

P.S. Tego się nie dało już przecież oglądać od dawna. Coś jak Cobra Kai

Odpowiedz
Cobra Kai akurat w końcówce wróciło na stare tory. A ten sezon z Metallicą to przecież ostatni był ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bardzo ciężko mi się zmusić do dokończenia Cobra Kai, może dam kiedyś szanse ale ciężko mi było już od 2-3 lat.

Odpowiedz
Sezon 3 idealnie domknął historię, czwarty był fajnym epilogiem, ale później to wysiadłem, z czegoś bardzo fajnego, energicznego I motywującego zrobili praktycznie parodię na wzór mody na sukces.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jak dla mnie Stranger Things to zdecydowanie pierwszy, trzeci i czwarty sezon. Drugi to było jakieś robione na kolanie nieporozumienie.

Odpowiedz
Drugi? Drugi wymiata, za to trzeci to totalna sraka, której przy powtórce nie mogłem obejrzeć w całości tylko przewijałem żeby przypomnieć sobie co tam się działo.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Trzeci nie jest zły, jest sporo fajnej akcji, horroru, problem w tym, że praktycznie olali wątek Billy'ego i Willa na rzecz wygłupów dzieciaków i jakichś nowych bohaterów, poza tym byt komediowy i self aware, ten żart że Steven bijącym ruskiego żołnierza, po tym jak nie potrafił pobić żadnego rówieśnika był żałosny.

Gdyby tylko skupili się na Billym (scena z ojcem z drugiego sezonu to jedna z lepszych scen) i jego walce z opętaniem, pokazaniu głębiej jego delikatniejszej strony, a nie traktowano go jak bezmyślną bestie, by potem odkupić jego winy tanim flashbackiem z matką.

To samo zrobili z Willem, motyw Piotrusia Pana, nie potrafi i nie chce dorosnąć, zepchnęli tę historię na bok i rozwiązali równie, żałosnym pojawieniem się Mind Flyera, Will czuje chłód na karku, koniec dramatu osobistego.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Pogodzę was. Naprawdę dobry jest tylko pierwszy. Wyraźnie powstał z potrzeby opowiedzenia tej historii, karmiony nostalgią, głaskany palcem bożym. Reszta to już content dla netflixa.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(05-06-2025, 09:15)Krismeister napisał(a): Drugi? Drugi wymiata,

To w tym sezonie, ten śmiszny wzial potworka z drugiej strony, i se trzymal w domu jako maskotkę?

No to kurva nie.

Pierwszy sezon byl dobry. Reszta to cyrk
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wszystko poza sezonem 1 jest cringowe, bardziej lub mniej.

Po co to ogladac skoro jest tyle pieknych klasykow do nadrobienia?

Odpowiedz
Czwarty był przecież zajebisty, gdzie tam był cringe
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Pierwszy sezon był co najwyżej znośny, ale przereklamowany jak cholera, a potem było tylko i wyłącznie gorzej.
Dobrnąłem (z wielkim trudem) do końca trzeciego i więcej tego badziewia nie tknę.

Cytat:Po co to ogladac skoro jest tyle pieknych klasykow do nadrobienia?

Ktoś, kto przebrnał przez całe równie daremne Yellowstone, chyba nie powinien zadawać takich pytań :P

Odpowiedz
Masz mocno zjebany gust a jeszcze szczekasz. Ale w sumie nikogo to nie interesuje.

Odpowiedz
Usłyszeć oskarżenia o zjebany gust od miłośnika pisanego przez ciężkiego niedorozwoja Yellowstone to tylko i wyłącznie komplement :*

Oba te seriale są siebie warte, ze Stranger Things wytrzymałem trochę dłużej tylko dlatego, że żona chciała oglądać (potem jej też przeszło). Gdyby nie to, byłby remis.

Odpowiedz
Takie wymiany ciosów ekspertów tego forum lubię najbardziej :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Świetny filmik jeśli kogoś interesuje ciut więcej niż mierzenie kutasów na podstawie gustu filmowego jak u kolegów powyżej ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Skoro Stranger Things garściami bierze z ejtisów, więc nic dziwnego że i ono otrzymuje własną kreskówkę:
https://rozrywka.spidersweb.pl/stranger-things-tales-from-85-spin-off-serial-netflix-o-czym-fabula-informacje

Liczę na chamsko wciśnięte morały i bezkrwawe lasery. I słabo zakamuflowany spot reklamowy zabawek!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon