To trzeba przegapić! :D
28-04-2008, 13:42
|
Terminator: Sarah Connor Chronicles
|
|
Zadałem sobie trud i przeczytałem wątek od nowa i nie mogę się powstrzymać od dziwnego przeświadczenia, że większość was z góry założyła sobie, że serial będzie porażką i się tego konsekwętnie trzyma. Nie ważne, że prawie nikt nie obejrzał go do końca sezonu(ciekawe czy z filmami też tak robicie), tylko poprzestaliście nie pierwszych słusznie ocenianych, jako kiepskie odcinakach, gdybyście tego nie zrobili zapewne zauważyliście by tendencje wzrostową, ba nawet scena z basenem mogłaby się wam spodobać czy też pytanie o lojalność niektórych postaci. Kolejny błąd to, że nikt nie wziął pod uwagę strajku scenarzystów i jego konsekwencji. Ale najważniejszy błąd to, mimo że twórcy zawsze podkreślali, że to będzie zupełnie inny świat niemający być w żadnym wypadku łącznikiem miedzy filmami wy na silę się to robicie za nich. Czepiacie się na silę CGI - ktoś pisze, że jak to robi FOX to muszą mieć kasę, więc czemu nie są takie jak w filmach - no to może postaram się wyjaśnić, iż FOX jest bardzo znany ze swoich zapędów by obcinać i wszędzie szukać oszczędności w budżetach seriali i wolą reality tv podobnie ja CW(ale o tym innym razem). Nie rozumiem tego całego czepiania się wątku szkolnego wiem, że pewnie byście woleli jak Ja sam post apokalipsę, ale niestety w tej chwili nie jest to możliwe gdyby wsiąść pod uwagę jak wielki musiałby być budżet. Aktorstwo i postacie to kwestia gustu, choć przyznam, że dobrze rokuje Brian Austin Green jak bojownik ruchu oporu i aktor grający czarnego agenta FBI, zaś Summer gra znów River, co do reszty to raczej na razie przeciętnie, Czepianie się nowych modeli T też jest na siłę a co może SkyNet miał wysłać zakapiorów ala Arni by wszystko roz* czy może rzeczywiście lepsze są nowe modele, które infiltrują wojsko, rząd od środka i przygotowuje grunt pod atak, ale także, co wynika z serialu dbają o to by SkyNet powstał i była zabezpieczony przed zniszczeniem, jako zcentralizowana sieć stąd też wątek tej Pani od korków... trzeba było do końca obejrzeć. Podsumowując nie jest to serial tak zły jak niektórzy piszą jest to na razie biorąc pod uwagę koniec sezonu dobrze rokująca produkcja a już napewno najlepsza nowość tego roku w telewizji i zobaczymy, co nam przyniesie sezon numer dwa.
29-04-2008, 16:08 Cytat:nikt nie wziął pod uwagę strajku scenarzystów i jego konsekwencji. konsekwencje strajku scenarzystow byly takie, ze nakrecono o polowe mniej gniotow niz normalnie. 29-04-2008, 16:39 Mental napisał(a):Cytat:nikt nie wziął pod uwagę strajku scenarzystów i jego konsekwencji. To masz niezłe wtyki skoro masz dostęp do scriptów. 29-04-2008, 17:37 Phil napisał(a):Zaczynając od przyszłej niedzieli (4.05.08) co tydzień 22.00 na AXN Terminator: Kroniki Sary Connor ;]. Kur*a :!: Tak bardzo chciałem się pośmiać z tego serialu, ale nie będę mógł, bo w poniedziałek trzeba wstać rano, żeby na maturę się nie spóźnić :evil: 29-04-2008, 17:47
Ostatnio był około 2:30, teraz pewnie podobnie. Zawsze to godzinka czekania "mniej", można się rozerwać oglądając robonastolakę 8)
03-05-2008, 15:42 Phil napisał(a):Ja bym obejrzał, olać maturę ;P. Serial mogę sobie ściągnąć z neta za free, a po maturę będę musiał jechać na bazar i jeszcze za nią zapłacić :P 03-05-2008, 15:50 dj.grzechu napisał(a):To trzeba przegapić! :D Faktycznie przegapiłem, zupełnie zapomniałem o serialu, a chciałem sobie zobaczyć ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
05-05-2008, 12:11
Nie martw się, jeśli chcesz obejrzec, możesz zacząć od drugiego odcinka. Producenci pomyśleli o takich widzach, jak ty. Od drugiego odcinka Sarah Connor na początku opowiada o tym, co się dotychczas wydarzyło - taka parodia monologu Sary Connor z "Terminatora 2".
10-05-2008, 13:44
Przeczytałem wasze posty na temat TSC, ale już po obejrzeniu dwóch odcinków. Szczerze mówiąc nie zgadzam się z totalną krytyką tego serialu. Serial świetnie nawiązuję do poprzednich 2 części, oraz do Terminatora 3 - temat białaczki Connor. Dla tych co w miarę dokładnie obejrzeli 3 części Terminatora, Kroniki mogą być ciekawym dopowiedzeniem historii Terminatora. Efekty są ok, nie siedzę z nosem przy matrycy telewizora więc może coś pominąłem. Ale dla tych co jeszcze nie obejrzeli i nie zrazili się wcześniejszymi postami polecam ten serial. Moim zdaniem jest to bardzo ciekawa opowieść.
18-05-2008, 20:17
Bracie, nie masz pojęcia, w co się pakujesz.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
18-05-2008, 20:31
Jestem twardy. Wytrzymałem cały odcinek. Tylko do teraz nie wierzę, że to coś nosi tytuł "Terminator".
19-05-2008, 13:17
Może zbyt dużo oczekiwaliście od tego serialu. Popatrzcie na to w ten sposób: jest to historia 3 osobników, którzy próbują powstrzymać dzień sądu który to w sumie rozpoczął się w ostatnich minutach 3 części Terminatora. W momencie ukazania się Buntu Maszyn uświadomiliśmy sobie, że Terminatory wchodzą na tory czystej rozrywki. Wątpię aby serial miał za zadanie zbliżyć się do ideału części 1 i 2 jednak moim zdaniem jest to ciekawy projekt, który warto obejrzeć.
PS. Nie poddaję się oglądam dalej do czego zapraszam innych "Śmiałków". 19-05-2008, 21:24 Papek napisał(a):Może zbyt dużo oczekiwaliście od tego serialu.Mój ukochany argument w obronie knotów wszelakich :D Jak bardzo trzeba zaniżyć oczekiwania żeby to się spodobało? 19-05-2008, 21:32
Ja mam inną teorię różne strony różne opinie - na zakazanej planecie ludziom się podoba, podobnie na orionie, bo jak wiadomo każda strona przyciąga innych ludzi.
19-05-2008, 21:54
Skończyłem wczoraj oglądać sezon 1 i muszę powiedzieć, że nie jest tak źle jak tu piszecie.
Po pierwsze obsada. Lena Headey jako Sarah Connor wypada całkiem dobrze. Może do Lindy jej trochę brakuje ale się sprawdza. Thomas Dekker jako John Connor jest zdecydowanie lepszy niż Nick Stahl w T3. Nie byłem przekonany do Summer Glau w roki blaszaka. Terminator nastolatką w mini? Ortodoks powie nie, pass. Ale gdy się zastanowić świetne narzędzie inwigilacji. Scena, w której blaszak ćwiczy balet pod koniec odcinka - jeśli człowieczeństwo wyraża się m.in. tańcem to Skynet odwalił kawał dobrej roboty z oprogramowaniem :) A z drugiej strony bezlitosna maszyna, która nie przejmuje się losem ruskiego, od którego wyciągnęła informacje na temat Turka. Moim faworytem pozostaje odcinek ze scenami z przyszłości oraz scena z ostatniego odcinka, w której John spotyka małego Kyle'a w parku. Ostatnia scena, w której widzimy terminatora rozwalającego FBI, miodzio. Deszcz ciał lecących do basenu :) Fajne są też rzeczy typu: Cammeron stojąca na straży przy oknie tak jak T-800 w T2 tylko bez gnata, Cammeron na policyjnym motorze, w mundurze i okularach a'la T-1000. In minus - scena ze spuszczaniem ciężarówki wojskowej z klifu strasznie sztuczna. Zrobienie z Dr Silbermana wariata też niezbyt mi się podobało tym bardziej, że w T3 się pojawił 'na wolności' A teraz czekam na lincz...
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.
27-07-2008, 13:56
Buhaha! Krytykować i naśmiewać się każdy potrafi (zwłaszcza ja :twisted:), ale trzeba najpierw obejrzeć. I obejrzałem ciurkiem cały serial i jest to o dziwo całkiem przyjemna rzecz.
Oczywiście że w porównaniu z filmami Camerona to śmieć. Serialowa Sarah Connor kręcąca tyłeczkiem, jezzy i trendy, z szaliczkami zawiązanymi na szyi to ktoś zupełnie inny od twardej, wspaniałej Sarah z filmu, ale jeśli podejdzie się do tego serialu wyłącznie jako czegoś w rodzaju elseworldu (mimo że to bezpośrednia kontynuacja filmów), nie jest to wcale takie złe. A Terminatorka malująca paznokcie i chodząca do szkoły? W praktyce nie wypada to wcale tak źle, zresztą cały ten serial razem wzięty nie jest nawet w jednej dziesiątej tak żenujący jak niektóre momenty z T3. Nawet Connor z T3 to większa picka niż ten z serialu. PS. Summer Glau jest zajebista i zjada Loken na śniadanie. Rzekłem. PS2. Plakaty i fotki promujące drugi sezon: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
28-08-2008, 22:42 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Shannara Chronicles | BEBZ | 9 | 2,527 |
13-01-2016, 23:58 Ostatni post: wujo444 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |