Ankieta: Ocena:
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Batman (2022) reż. Matt Reeves

Klip fajny, gadanie "you nevah see this before" wkurwia mimo wszystko.

Odpowiedz
Wkurwia mnie ten Riddler. To jest nic innego jak wariacja nt. Bane/Joker.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale czemu Bane? Bo w masce? Bo zniekształcony głos?
Szczerze, mnie tam jak na razie ten Riddler najbardziej przypomina Lady Arkham z gry Telltale. Też zamaskowana, też chciała ujawnić korupcję i mroczne sekrety papy Wayne'a.

Odpowiedz
Wariacją na temat Jokera to był Riddler Carreya, ten to jednak zupełnie inna para kaloszy
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(18-02-2022, 16:22)Paszczak napisał(a): Jednym z największych problemów nowego Batmana jest to, że aż doprasza się o porównania z najlepszym superbohaterskim filmem wszechczasów. Kotka, Pingwin, korupcja w Gotham...  Już drżę na samą myśl o analitycznych postach Rozgrzdgzrzgrzdgza.

Oj i słusznie ^^

Jak na razie to wygląda na film wg tego przepisu którego używał Zack Snyder w MoS. Wziąć"te dobre" filmy o Supsie , zebrać razem, wywalić zbędne watki (np Luthora), uwspółcześnić a z jednowymiarowego złola (Zoda) zrobić kogoś bardziej skomplikowanego kto daje bohaterowi ciekawszą problematykę (Ziemia czy Krypton).

"Tych dobrych" (albo jak kto woli uznawanych za te dobre przez twórców) filmów o Batmanie jest sporo więcej, bo i Burton, i Nolan, i Snyder i "Forever " Schumachera (no przecież Riddler i jego zagadki :p)

Ale jak na razie wygląda to na "drugi Man of Steel" ;)

Odpowiedz

Odpowiedz
Taki marketing to ja rozumiem!

Odpowiedz
Kurła, miętusy :)
https://movieweb.com/colin-farrell-penguin-was-denied-smoking/

Przy czym nigdy nie zrozumiem bana palenia u czarnych charakterów (a stawiam, że Pingwin w tym filmie nie będzie zbierał datków na amerykańską WOŚP).

Odpowiedz
Motyla noga, ale gritty dark PG-13. Może numerka z płetwą też nie będzie?!

Odpowiedz
Czyli ten mega mroczny, wedug niektórych horrorowy wrecz "Batman", bedzie bardziej ocenzurowany niz komediowy filmik i serial z lat 60-tych. Beka :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cholera faktycznie, to przekreśla dla mnie cały film. Idę sprzedać bilety na premierę.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Go łok ged brołk, ja nie oglądam jak nie ma papierosuf.

Odpowiedz
Brak papierosów jest tylko symptomem pewnej mentalności, jeszcze znowu skończy się czarodziejskim murzynem i ludźmi obściskującymi się na barkach w duchu pokoju i ekumenizmu.

Odpowiedz
Wiadomo, ze to pewnie tylko jedna z wielu rzeczy, ktorych pokazania w filmie studio zabronilo. Na razie wiemy, ze bedziemy mieli w "Batmanie" gangsterow, ktorzy nie pala i nie przeklinaja. Potem bedzie placz jak okaze sie, ze sa tez mili dla kobiet i mniejszosci rasowych :) I spoko, niech tak bedzie, tylko nie nazywajmy pozniej tego filmu mrocznym czy powaznym.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Myślę, że powinni zmienić Riddlera z seryjnego mordercy na seryjnego mikroagresora. Np. zamiast dusić ludzi taśmą klejącą niech ignoruje wskazane przez nich zaimki. Byłoby to mniej rażące i mierzyłoby się z prawdziwymi problemami współczesności.

Odpowiedz
Wcześniej zabrano papierosa z ust Cruelli de Mon, teraz przyszła pora na Pingwina. Któź następny? Gąsienica z "Alicji w Krainie Czarów"? xD

Odpowiedz
Baby Herman w nowej wersji Królika Rogera? A Jessica oczywiście nie byłaby już ruda bo wiadomo.

Odpowiedz
A propos Rogera to ponoć w nowszych wydajniach jest ocenzurowany. Nie wiem, nie mam nowych wydań.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyżby jednak Disney potwierdził, że Donald nazwał Daffy'ego "n-wordem" :)?

(22-02-2022, 21:07)Paszczak napisał(a): Baby Herman w nowej wersji Królika Rogera?
Herman to już by nie wystąpił, bo wyszło na jaw jego niestosowne zachowanie wobec kobiet :).

(22-02-2022, 20:59)Kryst_007 napisał(a): Wcześniej zabrano papierosa z ust Cruelli de Mon, teraz przyszła pora na Pingwina. 
Z tego co kojarzę u Burtona Pingwin nie palił i w scenie jak tworzył się jegosztab wyborczy, to jak jakaś pracownica wsadzała Oswaldowi fifkę, to ten z pogardą ją wypluł (co było prztykiem do Batmana z Westem).

Odpowiedz
Premiera w Paryżu, to może jakiś wynik na Rottenie wleci?
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon