The Counselor (2013)
(08-08-2013, 16:12)Predator895 napisał(a): gówna pokroju Hannibala
[Obrazek: okayguy.jpg]

Odpowiedz
Trzeba było nie świrować z tymi słoniami to by się Predator895 teraz Ciebie nie czepiał.

Odpowiedz
(08-08-2013, 16:12)Predator895 napisał(a): Zwiastun zapowiada kupę nie oglądalnego gówna pokroju Hannibala :p
Nie no, rozumiem, że komuś się zwiastun może nie podobać, ale...
[Obrazek: biden_wtf2.gif]

Odpowiedz
A co takiego w zwiastunie jest, by można było powiedzieć, ze zapowiada się zajebisty film?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Odpowiem pytaniem: a co jest, żeby pisać, że zapowiada się nieoglądalne gówno?

Odpowiedz
Jak na razie, przynajmniej patrząc na zwiastun zapowiada się mało angażująca miałką historia jakich wiele już widzieliśmy. Brak w tej zajawce jakichkolwiek emocji, czegoś co by niczym magnes przyciągnęło potencjalnego widza-czyli mnie. Bo samo nagromadzenie gwiazd dobrym filmem nie czyni.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Szansa na to, że cokolwiek powiązanego z nazwiskiem Cormac McCarthy okaże się klapą, można oszacować jako mniej więcej 1 do miliona.

Odpowiedz
(08-08-2013, 21:34)Danus napisał(a): Bo samo nagromadzenie gwiazd dobrym filmem nie czyni.
Bo czyni go nim emocjonujący zwiastun. Aha.

Ale rozumiem narzekania - faktycznie mało w tej zajawce dramatycznych scen godnych zapamiętania i kultowych motywów/dialogów. Z drugiej strony, przy panującej obecnie modzie na upychanie w trailerach wszystkiego co najlepsze, może to i lepiej.

Odpowiedz
Chyba ostatnimi czasy trailery was po prostu rozpieściły, bo sporo było takich po których można było popuścić do pampersa, więc teraz film, który ma zajawkę taką sobie od razu podejrzewany jest o bycie gniotem. Ja tam jestem spokojny, bo to, że zwiastun nie urywa głowy nie musi o niczym świadczyć, jest masa świetnych filmów z bezjajecznymi trailerami.

Odpowiedz
Jak czytam te wasze posty, to już sam nie wiem, czego oczekujecie. Wolelibyście, żeby w zwiastunie były pokazane wszystkie najlepsze momenty? Co, że nic się nie dzieje, tylko gadaja? Sorry, jeżeli oczekujecie nie wiem jakiej akcji i rozwałki, to obejrzyjcie sobie jeszcze raz pacific rim albo innego man of steela. Rozumiem, że wszyscy uważacie, że obcy to best movie ever i po prometeuszu oczekiwaliście Bóg wie czego i teraz wylewacie na Scotta wiadro pomyj... Zreszta, nie chcecie to nie idźcie do kina - wasza strata. Ja na ten film czekam pewnie od dobrych 2 lat, jak tylko pojawiły się pierwsze wzmianki na jego temat i gdy zobaczyłem jaka obsada się szykuje. Jak dla mnie takie osobistości nie moga się mylić i gdyby to zapowiadało się na średni film, to by w nim nie wzięli udziału. Tyle.

PS. Jak dla mnie najważniejszy film tego sezonu obok 12 years a Slave, American Hustle i Her.
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
(09-08-2013, 13:47)Pan_Samochodzik napisał(a): Jak dla mnie takie osobistości nie moga się mylić i gdyby to zapowiadało się na średni film, to by w nim nie wzięli udziału. Tyle.
Nie no, wywodzenie jakości filmu po samej obsadzie się zazwyczaj nie sprawdza. Aktor to nie reżyser, może trzaskać po kilka filmów rocznie, a jak w całej karierze w kilku średniakach zagra to się świat nie zawali, takich aktorów co to grają tylko w filmach, które uważają, że będą świetne jest może kilku, z obsady Counselora najbliżej Pittowi do tego grona.

Odpowiedz
Tak, to z nieomylnością aktorów to akurat mocno nietrafiony argument - bo wszyscy z tej obsady mają na koncie jakąś poważniejszą wtopę. Niektórzy nawet po kilka.

Odpowiedz
Spoko, tylko że tam grali w pojedynkę, tutaj jest ich aż pięć. Znajdźcie mi film w ostatnich latach, który by miał taka mocna obsadę i okazał się klapą.
Jak dodamy nazwisko scenarzysty i reżysera (a no tak, zapomniałem, to cienias bo zbeszcześcił obcego), to ja już nie mam wiecej pytan...
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
PropJoe napisał(a):Tree of Life, Moneyball, nawet Killing Them Softly to przecież jedne z lepszych ról w jego całej karierze.

Pitt z czasów Kalifornii, Siedem i 12 małp jest nie do pobicia. Nawet w Fight Clubie był lepszy niż w tym gównie od Dominika.

Co do zwiastuna - coś czuje, że powieje nuda i bezpłciowością jak w przypadku Body of Lies.

Odpowiedz
Cameron Diaz wyglada tutaj bardzo hot, dlatego czekam na ten film Uśmiech

Odpowiedz
Żeby tylko wygląd pokrył się z poziomem gry.

Odpowiedz
Akurat dla mnie Cameron Diaz to nigdy jakoś nie pokazała, że potrafi naprawdę dobrze grać, więc nie oczekuję tutaj za wiele.

A co do ról Brada Pitta, to zgadzam się z Mentalen.
Na razie ten "The Counselor" to wygląda mi na WIELKIE nazwiska ze wszystkich stron i tyle.
Nie twierdzę, że trailer ma mi opowiedzieć całą historię, ale jednak w jakimś stopniu powinien zaciekawić.
I dalej nie mogę uwierzyć, że tak odpychające zdjęcia mogą być autorstwa Dariusza Wolskiego. Zawsze lubiłem i podobały mi się jego zdjęcia i uważałem go za zdolnego operatora, który trochę za bardzo jest w cieniu Kamińskiego i Idziaka.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(11-08-2013, 20:53)Mental napisał(a):
PropJoe napisał(a):Tree of Life, Moneyball, nawet Killing Them Softly to przecież jedne z lepszych ról w jego całej karierze.

Pitt z czasów Kalifornii, Siedem i 12 małp jest nie do pobicia. Nawet w Fight Clubie był lepszy niż w tym gównie od Dominika.
Dlatego napisałem, że to jego druga młodość. Nie twierdzę, że lepsza. W Siedem to chyba moja ulubiona jego rola, ale w 12 Małp z kolei takie typowe świrowanie, niezłe, ale wynikające bardziej z postaci. No i dobra, z Killing Them Softly blefowałem. Chyba nawet nie zmęczyłem tego do końca. Ale rola zła nie była przecież.

Odpowiedz
(12-08-2013, 12:36)Lawrence napisał(a): Akurat dla mnie Cameron Diaz to nigdy jakoś nie pokazała, że potrafi naprawdę dobrze grać, więc nie oczekuję tutaj za wiele.
Bo też rzadko wybierała sobie ciekawe, wymagające role. Tutaj jest inaczej.

Odpowiedz
Cytat:Ale rola zła nie była przecież.

Był atak samo dobra jak w Oceanach 10, 11, 12 i 156. Czyli polegała na siedzeniu i mówieniu, ew. jedzeniu fast foodów i mówieniu. Z kolei w "Moneyballu" Pitt zagrał wiadomo dobrze, ale na jego miejscu mógłby być inny aktor i tez zagrałby dobrze.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości