The Dark Knight Rises (2012)
Nie wiem czemu wcześniej cały post się nie pojawił, ale napisałem, że nie jeden chciałby zaliczyć catwoman, a ty straciłeś tą okazję, nie pozostając tam dzień dłużej?! Nie wracaj do Polski! :p

Odpowiedz
(10-08-2011, 00:43)Gieferg napisał(a): Nie ma to jak odpisać w temacie nie czytając poprzednich postów...

Miałeś na myśli mnie? Bo ja przytaczając tego newsa chciałem tylko was poinformować, że kamera nie uległa takiemu zniszczeniu by niemożliwe było kontynuowanie nią pracy. A wy tutaj pisaliście w takim tonie jakby pracą nią była niemożliwa a szkody były nieodwracalne.

Odpowiedz
[Obrazek: vlcsnap2011081211h30m47.jpg]
[Obrazek: vlcsnap2011081211h31m08.png]

Batwing

Odpowiedz
Batk kupa Sędzia Dredd.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Nie dość, że wygląda to źle, jak jakiś zestaw brył i dachówek sklejony bez sensu to jeszcze czuję, że będzie zażenowanie. Już w "Batmanie" latający obiekt był kiczowaty. "Hej, jestem batman, patrzcie mam swój odlotowy bat-samolot"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chociaż pomysł latającego pojazdu nie bardzo mi leży, to jednak samego projektu na razie bym się nie czepiał. Myślę, że idea batwinga w nowoczesnej stylistyce została niezłe przedstawiona. Kadłub jak kanonierka, klimaty stealth. Zresztą gówno tutaj widać, możliwe też że przedstawiona została jedynie część kadłuba, reszta w cgi. Wszystko wyjdzie w ruchu. Przed bat-podem też marudzili, a w jeździe wyszedł zacnie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Zajebiście to wygląda, przestańcie pieprzyć :) I jest wielkie jak cholera.

Odpowiedz
(13-08-2011, 14:48)shamar napisał(a): Już w "Batmanie" latający obiekt był kiczowaty
http://www.sideshowtoy.com/mas_assets/jpg/900916_press01-001.jpg To nazywasz kiczem? Bluźnisz.

Lepiej zaprojektowanym pojazdem w historii filmów o Batmanie jest tylko burtonowski Batmobil.

Co do nowego pojazdu Nolana - jest dobrze, sprawdzi się w filmie. Swoją drogą śmieszy mnie ta fala nienawiści związana z absolutnie wszystkim co z TDKR związane. Ale spoko, dostarczacie nam swoimi komentarzami sporo zabawy.

Odpowiedz
Chodziło mi o scenę z lataniem i całe to: "jestem Bondem w przebraniu nietoperza" a nie o design.
Jaka fala nienawiści? Na razie wygląda to kiepsko i tyle.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Według mnie wygląda ok.

Jeżeli chodzi o design i stronę techniczną to Nolan jeszcze mnie nie zawiódł, więc wierzę, że w gotowym filmie będzie wyglądało to świetnie.

No i faktycznie, w kontrze dla hurraoptymistycznych głosów w stosunku do każdego nowego filmu Nolana, nagle nastąpiła spora fala krytyki:)

Odpowiedz
Mierzwiak fotka przypadkowa, czy fan Sideshow Collecibles?
Jeżeli to drugie, to respect;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(13-08-2011, 18:47)shamar napisał(a): Na razie wygląda to kiepsko i tyle.
No, to na pewno chujowy film będzie.

(13-08-2011, 18:54)patyczak napisał(a): Jeżeli chodzi o design i stronę techniczną to Nolan jeszcze mnie nie zawiódł
Mnie też nie, nie zawiódł mnie też nigdy w kwestii fabuły i konwencji w jakiej tworzy fikcyjne światy swoich filmów tralalalalalalalala :) :)

Odpowiedz
(13-08-2011, 18:47)shamar napisał(a): "jestem Bondem w przebraniu nietoperza"
Nie wiem o czym mowa, ale ok, każdy może sobie w dowolnie idiotyczny sposób interpretować daną scenę.

(13-08-2011, 18:47)shamar napisał(a): Jaka fala nienawiści.
Ta w której uczestniczysz ty i połowa internetu. Ta sama która pisze, że Andrew Garfield ma wielką głowę i ta sama, według której Henry Cavill nie wygląda jak superbohater tylko łotr. Śmieszni jesteście :)

(13-08-2011, 19:12)theultimateqpa napisał(a): Mierzwiak fotka przypadkowa, czy fan Sideshow Collecibles?
Nie wiem czy fan, nie posiadam niczego od nich, ale pożądam :) [ACH!]

Odpowiedz
Nie mam nic do głowy garfielda, ani supermana, a mimo to uważam, że wiele materiałów do TDKR jest słabe.

Odpowiedz
Lambon, więc ty jesteś wyjątkiem:P

Odpowiedz
(13-08-2011, 22:05)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem o czym mowa, ale ok, każdy może sobie w dowolnie idiotyczny sposób interpretować daną scenę.
Idiotyczny? Oglądając scenę z batwingiem ("oto lecę swoim wypasionym samolotem, ja batman", "zawinę tak, żebym fajnie wygladał na tle księzyca", "mayday, mayday... dostałem z kolta z długą lufą... batsamolot uszkodzony... ") nie czułeś zażenowania jak przy bondowskich scenach?

Cytat:Ta w której uczestniczysz ty i połowa internetu. (...) Śmieszni jesteście :)
Skoro połowa internetu ma podobne odczucia to coś jest na rzeczy. Po dramatycznie przereklamowanej Incepcji, którą ludzie wychwalali pod niebiosa, włączanie się bezpiecznika to jak najbardziej zdrowy objaw. Śmieszni to są fanboje Nolana, którzy wychwalają każde jego pierdnięcie.
[/quote]

Odpowiedz
Cytat:Swoją drogą śmieszy mnie ta fala nienawiści związana z absolutnie wszystkim co z TDKR związane.
M, chyba chciałeś napisać "fala nienawiści, która i tak w dniu premiery zmieni się w bezgraniczną miłość" :)
Bo ja tam od Begins już jestem krytycznie nastawiony do chociażby samego śmiesznego założenia filmików Nolana o Batmanie. Z tym, że przyznaję się bez bicia, pierwsza połowa BB jest bardzo fajna, ale dalszy rzwój filmu jak i serii przyprawia mnie o wymioty. Eh, gdzie Burton i Keaton, kiedy świat ich potrzebuje? Choć biorąc pod uwagę wiek Michaela, to jemu by pozostał angaż tylko w aktorskiej wersji Batman Beyond...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(13-08-2011, 23:23)shamar napisał(a): "oto lecę swoim wypasionym samolotem, ja batman", "zawinę tak, żebym fajnie wygladał na tle księzyca", "mayday, mayday... dostałem z kolta z długą lufą... batsamolot uszkodzony... "
Piłeś - nie pisz.

Cytat:Skoro połowa internetu ma podobne odczucia to coś jest na rzeczy.
Nie ma tu absolutnie żadnego odstępstwa od poziomu tego, co było na fotkach przed premierą Batman Begins, a później The Dark Knight.

(13-08-2011, 23:39)Hitch napisał(a): M, chyba chciałeś napisać "fala nienawiści, która i tak w dniu premiery zmieni się w bezgraniczną miłość" :)
No ba. I oczywiście brak uszu u Catwoman przestanie przeszkadzać, kostium Bane'a będzie świetny i każdy będzie chciał makietę Bat-Latającego-Cosia nad kominkiem. W najlepszym przypadku ci którzy najbardziej zrzędzili po prostu się zamkną. Szkoda że nie zrobią tego już teraz.

(13-08-2011, 23:39)Hitch napisał(a): Choć biorąc pod uwagę wiek Michaela, to jemu by pozostał angaż tylko w aktorskiej wersji Batman Beyond...
Widzę że myślimy podobnie. Piąteczka :) Szkoda tylko że taki film pewnie nie powstanie, no ale pomarzyć zawsze można.

Odpowiedz
Powstanie. W końcu na tym polega mielenie marki na wszystko, co jakkolwiek się zwraca. Aby tylko trafiło to w ręce kogoś, kto czuje klimaty z pogranicza technofobii, cyber punka i klawej, kinowej zemsty. No i obsadzi Keatona w roli starego Batmana :)
I poprosi Elfmana o przypomnienie ludziom, jak brzmi jedyny, prawdziwy motyw muzyczny tej postaci.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Skoro mówisz że powstanie, to powstanie ;]

Apropos: http://www.deviantart.com/download/183437355/batman_beyond_for_fun_by_ryanbnjmn-d317p63.jpg

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon