The Dark Knight Rises (2012)
Trejla jak trejla, nawet ok, choć też nie sikam pod siebie i sporo elementów zostanie mam nadzieję dopracowanych (stadionowy wybuch wygląda FA-TA-LNIE! Tyle milionów dają Nolanowi na film, a pożałowali paru ptysi na solidną pirotechnikę?). W sumie jedyne co mnie przeraża to latające jebadło, które wzięli chyba z planu Total Recall.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Incepcja mi się bardziej podobała niż TDK

Ciężko, żeby było inaczej, skoro TDK niewiele brakowało do shitu, gdyby nie cuda, jakie wyczyniał Ledger.

Cytat:jedyne co mnie przeraża to latające jebadło, które wzięli chyba z planu Total Recall

:D No, trochę śmiesznie to tutaj wygląda.

Odpowiedz
Mnie tam latający pojazd przekonał już tym jednym, krótkim ujęciem, za to wybuch na stadionie - kiepski wydaje się być zarówno zamysł jak i wykonanie.

Cytat:skoro TDK niewiele brakowało do shitu

Znowu nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać.

Incepcja była koszmarnym marnowanie potencjału tematyki, wręcz bolesnym przy pierwszym oglądaniu, dopiero gdy po pierwszym seansie pogodziło się z tym, że ten film nie jest czymś tak rewelacyjnym jak być mógł i potraktowąło jak akcyjniak w specyficznej otoczce, dało się czerpać przyjemność z kolejnych seansów. Nigdy wcześniej Nolan takiego numeru nie wywinął i mam nadzieję, że nie wywinie przy okazji TDKR.

Odpowiedz
przestańcie już dissować Incepcję przy każdej okazji. Jest o tym filmie stosowny wątek, w którym można się wykłócać o sens i bezsens tego dzieła, można coś o bączku poczytać, więc zapraszam i polecam.
Ale nie tutaj.

Odpowiedz
Niestety, ale dissowanie "Inception" jest najwidoczniej w modzie. Tak samo jak kiedyś było modne mówienie, że nie podobał mi się "The Dark Knight", czy też, że nie widziało się "Avatara" czy "Titanica". Dostrzegam w tym coś hipsterskiego, jakąś chęć pokazania na siłę, że nie płynie się z mainstreamowym prądem. I ok można i tak, ale to przypominanie na każdym kroku, że taki, a taki film mi się nie podobał, zaczyna być trochę nudne i męczące.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak dla mnie to właśnie w TDK było marnowanie potencjału, sytuacja z barkami, Joker palący pieniądze które mógł wykorzystać do kupowania broni, siania chaosu itp. Jakby Nolanowi zabrakło dobrych pomysłów.
Mimo tego TDK bardziej mi się podobał niż żałosne Spider-Many Raimiego.
Liczę jednak że TDKR będzie bardziej w stylu BB i komiksowego Knightfall z zakończeniem w którym Bane łamie Batmanowi kręgosłup i zło wygrywa :).

Odpowiedz
Cytat:zakończeniem w którym Bane łamie Batmanowi kręgosłup i zło wygrywa :)

Tylko, że nie było to zakończenie :) I Zło przegrało :<

Cytat:Znowu nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać.

Ja wiem za to, że ty wystawiłeś TDK 10/10 - i to na pewno jest śmiechu warte :>

Odpowiedz
"Dissowanie" (?) Incepcji przy każdej okazji? Ktoś chyba jest przewrażliwiony. Mówimy o kolejnym filmie tego samego reżysera - dosłownie 2 osoby wspomniały, że nie są nastawione bardzo optymistycznie, bo Incepcja im się nie podobała. Komentarze: "masz tupet, żeby tak śmiało i agresywnie atakować ten obiektywnie doskonały film", "dissowanie Incepcji na każdym kroku jest nudne". To raczej wy przestańcie być tak przewrażliwieni na tym punkcie, bo głosy o Incepcji były normalnymi, uzasadnionymi wypowiedziami w dyskusji o TDKR. To tylko wy wyolbrzymiacie sprawy i widzicie tu jakiś problem, tym bardziej, ze na tym forum nikt nie wspomniał o Incepcji od tygodni, a większej dyskusji nie było od czasu premiery (co świadczy o tym, jak pamiętny to film, swoją drogą).

Odpowiedz
A ten zwiastun z maszyną do trzęsienia ziemi i prolog ze śpiącym gościem w samolocie to nie trailer "Incepcji 2"?

Te same filtry, Hardy, Cotillard, Gordon-Levitt, Caine, zapewne Cillian Murphy. Można się pomylić.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
http://www.ujam.com/campaigns/darkknightrises/introduction sympatyczny pomysł, mam nadzieję, że fajnie wypali.

Odpowiedz
Rozmowa Batmana z Bane'em:

Batman: chrrr, grrr, khrrrrrr, chhhhhrrr.
Bane: mmffmfmmfmfm, mfmfmmfmf!

Czekam na jakąś youtubową parodię.

Odpowiedz
spoko i tak dostaniemy wersję z napisami ;) niech się amerykańcy martwią

swoją drogą po obejrzeniu po raz 20 bardzo intryguje mnie o co chodzi z akcją w której wyrzucane są meble i ubrania, a koleś jest wyciągany spod komody oraz pomieszczenie ze schodami

Odpowiedz
(21-12-2011, 15:47)Arahan napisał(a): swoją drogą po obejrzeniu po raz 20 bardzo intryguje mnie o co chodzi z akcją w której wyrzucane są meble i ubrania, a koleś jest wyciągany spod komody oraz pomieszczenie ze schodami
Ilustracja słów Seliny, zapowiada się jakiś atak na bogaczy w Gotham.

Odpowiedz
Śmieszno-żałośnie-smutno czyta się ostatnie strony tego tematu. Dwie osoby napisały chyba smutną prawdę: Haters gonna hate i o hipsterowskim dissowaniu i punchowaniu Incepcji. Kaszana, porażka, beznadziejnie nieprawdopodobne sceny, ssie, CGI tragiczne a tyle milionów wydane, Bane piszczy, sceny akcji przegadane, Batman w dzień bije się na pięści, itede, itepe. Szczerze, to tylko posty Mierzwiaka czyta się... normalnie.

WTF, ja się pytam, WTF?

Co jest taką kaszaną i porażką? Scena na stadionie? Wystarczy porównań tę krótką sceną ze zwiastuna z jakąkolwiek długą sekwencją w filmie 2012, gdzie było dużo podobnie niszczonych obiektów i gdzie krocie zostały przeznaczone na efekty specjalne. Dla mnie wygląda całkiem dobrze, nie plastikowo, nie komputerowo, nie mam opadu szczęki ale jest ciekawie i oryginalnie. Poza tym widzieliśmy tylko fragment tej sceny (i tak całkiem długie ujęcie). Bardzo rzadko te same ujęcia czy kąty lądują w filmie. Nie wspomnę już o tym, że ci, którym brakuje większej pirotechniki w tej scenie, powinni pooglądać tę scenę jeszcze raz. Stadion NIE JEST wysadzany a 'instrument of liberation' będzie chyba czymś więcej niż Jokerowy dynamit i proch.

Bane piszczy i jest niezrozumiały. Tak, w zripowanym prologu typu cam. W zwiastunie HQ wypowiada tylko jedną kwestię, tę z 'permission to die' i jestem ciekawy gdzie jest to piszczenie, beznadziejny głos, niezrozumiałe bełkotanie? Wszystko słychać wyraźnie, Bane ma oryginalny ton głosu i akcent, nie przypominający mi nic, co wcześniej słyszałem. Z resztą Nolan już wydał oświadczenie, że głos zostanie oczyszczony, żeby był jeszcze lepiej słyszalny, ale nic więcej nie będzie mieszał. Aż boję się napisać, że dodaje to przednutkę realizmu. Z resztą co tu gadać, Nolan już pokazał jaki będzie Bane, w teaserze w tym krótkim mignięciu, kiedy Bane kroczy ku Batmanowi, który widać, że jest pobity, zmęczony i chyba przerażony swoją niemocą i ... cofa się przed napastnikiem. Joker puszczał sprawy w ruch, Bane je zniszczy.

Co do Batwinga, bo chyba tak będzie się nazywać nowa fruwająca zabawka gacka. Mam takie przypuszczenie, że to będzie jedna z bardziej imponujących scen filmu. Pościg tumblerów, Batwinga i opancerzonej ciężarówy po opuszczonych ulicach miasta a to wszystko z minimalną ilością CGI. Jak na razie nawet te kilka sekund na koniec zwiastuna zapowiada się co najmniej ciekawie i intrygująco. I proszę was, nie piszcie że to kosmos, podejrzewam, że prototypy zabawek różnych specjalnych jednostek są dużo bardziej zaawansowane technicznie (tak, żeby podkurzyć osoby, które jeździły po scenie zebrania odcisku palca

Przegadana scena akcji? Hmm, nie mam teraz jak sprawdzić, ale w prologu do TDKR pada chyba mniej kwestii niż w prologu do TDK. To tak swoją drogą. Poza tym, widziałem już kilka scen w powietrzu i ta znowu jest oryginalna. A sama ekspozycja Bane'a? Widać że jest terrorystą i widać, że będzie stanowił realne zagrożenie.

Batman operujący w dziennym świetle. A skąd wiadomo jaki jest kontekst? Już Joker chciał wyciągnąć Batmana z mroku, nie udało mu się, za to 'złamał' jego zasadę. Bane mam wrażenie osiągnie swój cel, ale innymi środkami. Właśnie te nudne dialogi w zwiastunie sugerują, jaka może być skala zagrożenia nie tylko dla Batmana ale całego miasta. Cieszę się, że swoje łapy na trylogii położył reżyser, który potrafi wyjść poza schemat opowiedzenia komiksowej historii Batman pokonuje przeciwnika i powtarzajmy to dopóki pieniążki się zwracają. Cieszy mnie antykapitalistyczny oddźwięk, wyraźne motywy i symbolika.

Kobieta kot, chyba najgoręcej omawiany problem tego filmu, no bo przecież wiadomo, że Anne H. nie da rady, nie pasuje i nie poradzi sobie. Wszyscy widzieli scenariusz, obejrzeli film, taa... Z racji, iż będzie to najprawdopodobniej postać drugoplanowa, nie można tu porównywać do Heatha L. ale coś mi się wydaje, że nagle dużo osób po filmie odszczeka to co mówiło.
Już ta króciutka scena kiedy Selina przymierza naszyjnik, jej oczy, wyraz twarzy, spojrzenie... jakby smakowała życia w innej klasie społecznej, może nie jestem kupiony, ale zaintrygowany. No i od razu widać, że nie tylko Bane będzie złodziejem ekranowych scen.

A co do samego zwiastuna... nie ma opadu szczęki. I chyba o to chodziło, o zasygnalizowanie skali trzeciego filmu, o zasugerowanie motywów. Bardzo bym chciał, żeby trzeci film był w równym stopniu historią Bruce'a Wayne'a co i Batmana (TDK skupił się bardziej na Jokerze) i chyba tak będzie. Z resztą, zwiastuny które najczęściej powodują opad szczęki (najczęściej efektownymi scenami akcji, CGI, one-linerami)... jakby to powiedzieć, nie mają dużo więcej do zaoferowania w filmie. Przecież dokładnie tak było z TDK. Czy ujawniał fabułę, najlepsze sceny z filmu, dialogi? Nie, dopiero drugi kinowy zwiastun (i trzeci) pokazały więcej, nakręcały, ale to co najlepsze i tak dopiero zostało pokazane w kinie. Mam dziwne wrażenie, że i tak będzie w tym przypadku.

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_lwitwsLr691r31ruxo1_250.gif]
MACIE KOCHAĆ TEN TRAILER!!!

Odpowiedz
Craven - mistrz ciętych filmików :) Dobre to :D

Odpowiedz
Polecam wszystkie reklamy z pandą ;)

Swoją drogą zauważyliście, że Bale nie odzyskał w 100% formy od Fightera ? Po twarzy to widać.

Odpowiedz
(21-12-2011, 14:25)military napisał(a): Rozmowa Batmana z Bane'em:

Batman: chrrr, grrr, khrrrrrr, chhhhhrrr.
Bane: mmffmfmmfmfm, mfmfmmfmf!

Czekam na jakąś youtubową parodię.

Czekasz i masz:

Odpowiedz
Jest tego więcej:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=teuR--JbSm8[/youtube]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon