The Dark Knight Rises (2012)
Zwiastun obejrzany w kinie faktycznie miecie, ale za to plakaty przekraczają kolejne granice chujowości.

[Obrazek: ounzfk.jpg]

Odpowiedz
Batman jakoś dziwnie stoi na tej grzędzie, ale nawet mi się podoba ten plakat.

Odpowiedz
Plakat jak plakat, ale "Legend ends in IMAX" jest po prostu groteskowe.

Odpowiedz
Z tego nie ma prawa wyjść dobry film, za dużo tu głupot w stylu: motoru z kołami grubymi na pół metra, kostiumu Catwoman, nagromadzenia gwiazd Hollywood, które nie mają nic ciekawego do zagrania, powiedzenia i Bane, który wizualnie nie ma nic wspólnego z komiksowym pierwowzorem, jego kostium ssie pałkę. Jeżeli dorzucimy do tego prawdopodobne dialogi, które będą pewnie razić patosem, to nie widzę specjalnych szans na przebicie Batman Begins(który również miał wiele wad).
Jednak z ciekawości pewnie obejrzę, bo ostatnio słabizna w kinach.

Odpowiedz
Ja pierdziele, że też w jednym poście udało ci się zmieścić tyle głupoty i arogancji. Obejrzyj może najpierw film, a później bierz się za wygłaszanie takich sądów? Już mam gdzieś uwagi o kostiumach - bo to zawsze subiektywne i jednak coś widać na zdjęciach, więc myśl sobie jak chcesz. Ale "nagromadzenie gwiazd Hollywood, które nie mają nic ciekawego do zagrania, powiedzenia"? Skąd to wiesz, Nostradamusie?

Odpowiedz
Ja z kolei nie wiem jak grube na pół metra koła motocykla mają być czynnikiem świadczącym o tym, że to będzie zły film. Heloł, to jest Batman, zaawansowane technologiczne pojazdy nie powinny nikogo dziwić po tylu filmach.

Odpowiedz
A jakie tam jest nagromadzenie gwiazd? Bale jest tam tylko gwiazdą. Reszta to byłe gwiazdy i zwykli aktorzy.

Ale też uważam, że film będzie kiepski.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hardy to wschodzaca gwiazda, jak Michael Fassbender.

Odpowiedz
Wschodząca gwiazda to nie gwiazda. To ktoś o kim się wmawia, że będzie gwiazdą.
Oprócz filmofanów nikt ich nie zna.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No raczej, że nie zna. Tak samo, jak takiego Morgana Freemana. A już Gary Oldman to kompletny no-name.

Odpowiedz
Paj, niby nie powinniśmy wymieniać się z Tobą argumentami, bo wypisując nic nie znaczące pierdoły i szczegóły jako czynniki gwarantujące zły film, sam siebie ośmieszasz, ale w sumie to co nam szkodzi:

Cytat:Bane, który wizualnie nie ma nic wspólnego z komiksowym pierwowzorem
Przez co jest od nich nieporównywalnie lepszy. Sama ogólna koncepcja Nolanowskiego Bane'a którą można wychwycić z dostępnych materiałów, bije na głowę wszystkie dotychczasowe komiksowe/growe/filmowe interpretacje sterydowego luchadora.

Cytat:motoru z kołami grubymi na pół metra
Motoru który działa, jest funkcjonalny i którego już 4 lata temu prowadzono po ulicach.
Btw "koła grube na pół metra", od dzisiaj chyba zastąpią na forum szminkę catwoman.

Cytat:kostiumu Catwoman
Stylowe i pomysłowe nawiązanie do wizerunku staroszkolnych filmowych złodziejek, jak i pierwszych wersji komiksowej Catwoman. Nie widzę problemu. Fakt, Hathaway nie miała najlepszego, medialnego pierwszego wejścia, ale od niesławnej foty na bat-podzie sporo czasu i fotek upłynęło.

Cytat:nagromadzenia gwiazd Hollywood, które nie mają nic ciekawego do zagrania
Pożyczysz mi swój wehikuł czasu?
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Pierwsze opinie po zamkniętym seansie TDKR: http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=63076

Stawiam, że w najbliższym tygodniu będą wyciekały spojlery dotyczące finału.
W jednej z opinii zawarta jest ciekawostka dla fanów celuloidowej brutalności:

Ciekawe, ciekawe.

Odpowiedz
(06-07-2012, 14:48)paj napisał(a): Z tego nie ma prawa wyjść dobry film, za dużo tu głupot w stylu: motoru z kołami grubymi na pół metra
Pragnę zauważyć, że będąc w Pittsburghu udało mi się zobaczyć kręcenie jednej sceny z tumblerem, który - o dziwo - najnormalniej w świecie jechał po szosie bez żadnej pomocy :)

Odpowiedz
(06-07-2012, 19:02)nawrocki napisał(a): No raczej, że nie zna. Tak samo, jak takiego Morgana Freemana. A już Gary Oldman to kompletny no-name.

Ale zauważyłeś, że napisałem też "byłe gwiazdy"?

Odpowiedz
Ktoś (byłbyż to Gieferg?) niedawno hołdował statystom z TDK. Widzę, że i w finale nie zabraknie jasnych punktów.

[Obrazek: 10z2xe1.gif]

Zastanawiają mnie pierwsze opinie, wszystkich tak bierze, bo to już koniec? Doskonale pamiętam buzz wokół TDK i Incepcji, choć wielu potrafiło przeszarżować z optymizmem itd., to nigdy nie było tak jednogłośnych pochwał, takiego entuzjazmu i owacji. Consider me psyched.

Odpowiedz
fajny trik z tym gifem... prawie jak body rig.

(06-07-2012, 21:56)leMur napisał(a): Stawiam, że w najbliższym tygodniu będą wyciekały spojlery dotyczące finału.

Stawiam, że już można wszystkiego się dowiedzieć, poskładać sobie spoilery w całość. Był taki okres w czasie zdjęć, że niemal codziennie jakieś spoilery były. Nie pamietam kiedy ostatnio przy dużej produkcji było tyle przecieków.

Odpowiedz
Dalej nie wiadomo czy Batman umrze, a jeśli nie to co brzydkiego zrobi mu Bane.

Odpowiedz
Podbije mu oko i nazwie jego starą "suką".

Ten gif wygląda jak w 3D.

Odpowiedz
(07-07-2012, 00:10)shamar napisał(a):
(06-07-2012, 19:02)nawrocki napisał(a): No raczej, że nie zna. Tak samo, jak takiego Morgana Freemana. A już Gary Oldman to kompletny no-name.
Ale zauważyłeś, że napisałem też "byłe gwiazdy"?
Akurat Oldman po tegorocznej nominacji do Oscara stał się jeszcze bardziej rozpoznawalny wśród przeciętnej gawiedzi. Ale nieważne...

Tymczasem pojawiły się pierwsze opinie krytyków po pokazach prasowych. Wszyscy się solidarnie spuszczają, a najczęściej powtarzanym określeniem jest "arcydzieło".

Odpowiedz
Znamy to z TDK.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon