The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy]
Pie***lić dziure po kulach, serio nie ma nic ciekawszego w tym filmie o czym mozna by podyskutować? SERIO?

Odpowiedz
(27-07-2012, 22:34)Mefisto napisał(a): nawrocki: choćby scena bitwy i
- aż żal dupę ściska i tak, wygląda to chujowo :)
Okej, z tym jednym się zgodzę.
Cytat:zresztą mówisz, że sceny przemocy są pokazane bez zbędnego epatowania - jest tak, bo nie są w ogóle pokazane. Za kazdym razem, gdy Bane kogoś zabija, kamera ucieka gdzie indziej, albo coś zasłania cały akt.
Wskaż mi jeden film z ograniczeniem wiekowym, gdzie można pokazać ot tak skręcenie karku. Zresztą, nawet gdyby film miał hard-R, czy naprawdę ujęcie w kadrze tego, jak Bane ukręca komuś łeb byłoby wielkim plusem? Czy byłoby jakimkolwiek plusem? Wg mnie, nie.

Cytat:To samo zresztą w przywołanej przeze mnie wyżej scenie - przejeżdża tumbler :) Sorry, ale takie rzeczy to tylko w Erze.
I znowu, jak wyżej - czy pokazanie, jak kule rozszarpują ciało sprawiłoby, że TDKR stałby się lepszym filmem? Tylko nie pisz, że na pewno dodałoby to powagi. Nie, nie dodałoby.

(27-07-2012, 22:35)Danus napisał(a): Nosz cholera Nawrocki znowu. Nie chodzi o brak krwi, bez krwi da się to obejść. Tu chodzi o brak jakichkolwiek dziur po kulach.
Nie widziałem twojego wcześniejszego posta, sorry. Co do dziur po kulach, już mówiłem, że z tym się zgadzam, chociaż to nie mający wpływu na całokształt, mały szczególik, szczególnie w tego typu kinie.

Odpowiedz
Pierdzieliłby te dziury gdyby Nolan niezaserwował nam tego głupiego zbliżenia na ciało które dostało serią z Tumblera. Kpina.
Jakby zakończył to tylko przejazdem Tumblera nie byłoby sprawy. Tak mamy scenę, której debilizm odbija się echem we wszechświecie.
Na szczęście to tylko małe elementy, które nie psują całości.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To ja się pospuszczam nad Hathaway.

Scena spotkania z

Odpowiedz
Trochę szkoda, że Nolan najważniejsze rzeczy związane z zakończeniem zostawił dopiero na TDKR. Gdyby tak wpisać w fabułę TDK

Cała trylogia byłaby pełniejsza, a tak widać trochę pośpiech w obmyślaniu finału w trakcie pisania scenariusza.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Pytanko: jak w polskich kinach z głosem Bane'a? Rowniez troche sztucznie za głośno?

Odpowiedz
Ten film byłby dużo lepszy i spójniejszy bez
Ja wiem, że to miała być klamra spajająca trylogię, ale nie wyszło. I to nie wyszło dramatycznie.

Odpowiedz
Cytat:Pytanko: jak w polskich kinach z głosem Bane'a? Rowniez troche sztucznie za głośno?

Owszem, szczególnie na początku, no chyba że po prostu potem się przyzwyczaiłem.

Odpowiedz
Najlepsza część trylogii i dla mnie najlepszy film o Batmanie. A przynajmniej taki, do którego będę najczęściej wracał.

+Bane, podoba mi się nawet bardziej niż Joker, genialnie zagrana i po prostu fantastyczna postać, twardy villain, przed którym czuć respekt, jak dla mnie najlepsza taka postać od czasu Vadera, a słyszalny, metaliczny oddech tylko zachęca do porównań. Równie potężny i niebezpieczny.

+Najlepszy występ Bale'a, wzbudza prawdziwą sympatię i aż chce mu się kibicować

+Catwoman, kolejna świetnie zagrana postać, jej wspólne sceny z Batmanem należą do najlepszych w filmie

+Blake, czyli chyba największe zaskoczenie, wcale nie odczuwałem tego, że jest z nim za dużo scen, wręcz przeciwnie, po prostu strasznie fajna postać i chętnie zobaczyłbym jego dalsze losy

+/-Miranda, czyli chyba najmniejsze zaskoczenie, najsłabsza bohaterka w całym filmie, mimo wszystko nie przeszkadzała, a Marion zawszę fajnie się słucha, no i pięknie wygląda

+Alfred, czyli źródło wszelkich wzruszeń, szkoda jednak, że w drugiej połowie zniknął

+Sceny akcji, a szczególnie walk, duży postęp, a
+Ogólny rozmach, epickość, zbiór fantastycznych scen, np. przejęcie Gotham przez Bane'a, wszystko w połączeniu ze świetną muzyką.

+Zakończenie. Po prostu zakończenie.

Naprawdę, muszę TDK obniżyć ocenę. Bo TDKR w swojej klasie to dla mnie 10/10, jeśli ktoś się nie zgadza, to you have my permission to die. :)

http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
@leMur

Odpowiedz
(27-07-2012, 15:39)Mierzwiak napisał(a):
Batman jest ratowany przez cała serię przez kogoś. W drugiej częsci przez policję z łap Jokera, a nawet w pierwszej to Alfred musi go wyciągać z płonącego domu. :P Ta seria jest o tym, jak Batman jest damą w tarapatach :)

Odpowiedz
A może ta seria jest o tym, że Batman jest człowiekiem z krwi i kości?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(27-07-2012, 22:45)Virgo napisał(a): Pytanko: jak w polskich kinach z głosem Bane'a? Rowniez troche sztucznie za głośno?
Tak.

Odpowiedz
@Mierzwiak

Odpowiedz
(27-07-2012, 17:26)Mierzwiak napisał(a): Nieprawda. To byłoby zakończenie w stylu Incepcji, które spowodowałoby tylko falę durnych spekulacji.
Spekulację są i tak, bo może przecież Alfred tylko sobie wymarzył, że widzi Bruce'a, który rzeczywiście nie żyje? Nie moje spekulacje, ale juz takie slyszalem.
(27-07-2012, 23:13)Snappik napisał(a): A może ta seria jest o tym, że Batman jest człowiekiem z krwi i kości?
Raczej ciotą, która nie nadaje się na kogoś, kto zyskuje miano legendarnego obrońcy Gotham. :) John McClane to człowiek z krwi i kości, bardziej niż nolanowski Batman, ale nie jest taką ciotą.

Odpowiedz
(27-07-2012, 23:17)Crov napisał(a):
(27-07-2012, 17:26)Mierzwiak napisał(a): Nieprawda. To byłoby zakończenie w stylu Incepcji, które spowodowałoby tylko falę durnych spekulacji.
Spekulację są i tak, bo może przecież Alfred tylko sobie wymarzył, że widzi Bruce'a, który rzeczywiście nie żyje? Nie moje spekulacje, ale juz takie slyszalem.

Spekulacje biorą się od debilnych Amerykanów, którzy nie mogą przyjąć do wiadomości faktu, że

Gdzieś na YT usłyszałem, że w tym tkwi geniusz zakończenia - daje pole do interpretacji, Lulz ;) Dla mnie sprawa oczywista.

Cytat:Raczej ciotą, która nie nadaje się na kogoś, kto zyskuje miano legendarnego obrońcy Gotham. :) John McClane to człowiek z krwi i kości, bardziej niż nolanowski Batman, ale nie jest taką ciotą.

Nie jest tak źle. Zarówno Batmanowi jak i Johnowi w trzeciej części musiał pomagać murzyn, inaczej by sobie nie poradzili ;)

Odpowiedz
Gadasz.
Swoją drogą, na chuj temat z wrażeniami bez spoilerów, skoro jest już jeden z wrażeniami bez spoilerów? Nawołuje do moderatora, zeby tutaj wyzwolić spoilery. :)

Odpowiedz
@leMur:

Odpowiedz
Czy tylko mnie irytowało gdy
?

Odpowiedz
Bardziej irytujące było, że

No ale można to zwalić na karb konwencji i dramatyzmu sytuacji.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon