21-05-2017, 19:41
|
The Room / The Disaster Artist
|
|
No premiera festiwalowa, wiem, że chcą poczekać na szansę zdobycia jakiejś statuetki dla większego rozgłosu, ale tak czy siak - recenzje już są, a na seans trzeba będzie czekać 7 miesięcy. :(
22-05-2017, 00:37
Franco mógł zatrudnić Tommy'ego do zagrania Tommy'ego. Wtedy Tommy dostałby Oscara za perfekcyjne wcielenie się w znaną osobę w filmie biograficznym.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-07-2017, 11:07
Hah, bardzo fajna zapowiedź :D
ale nadal uważam, że Tommy byłby lepszy do tej roli :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-07-2017, 15:32
Film okaże się gniotem (i to nie sympatycznym gniotem jak The Room, nie "metagniotem", tylko zwykłym, żenującym gniotem). Powodu upatruję w osobie reżysera - Franco jest beztalenciem nierozumiejącym kina, za to z gigantycznym ego i zapędami do tworzenia WIELKICH DZIEŁ. Spieprzy nawet historię o najbardziej spieprzonym filmie w dziejach. Na domiar złego obsadził swoich nieśmiesznych przydupasów. Ekipa szkodników, jedna z najgorszych rzeczy, jaka przytrafiła się w ostatnich latach fanom kina/seriali - Rogen już drugi rok niszczy spuściznę Gartha Ennisa, Franco (o młodszym wolę się nie rozpisywać, bo jego największym osiągnięciem jest występ w żenującym spin-offie Scrubs) natomiast gwałci prozę McCarthy'ego (ten facet chciał adaptować Krwawy południk, czaicie?) i pozuje na artystę co się zowie. To straszne. Tylko Alison Brie żal.
Jezu, ale żółć. :) 18-07-2017, 15:52
Seth Rogen był dobry w "Sąsiadach", "Pół na Pół", "Steve Jobs"... wcale nie jest taki zły, idealnie się nadaje do lekkich komedii.
18-07-2017, 16:46
Meeh... średnio to widzę.
Franco niestety nie jest przekonywujący do roli Wiseau. Już nawet nie chodzi o fizys, ale grę aktorską - nieudanie podrabianie kiepskiej gry aktorskiej i dziwacznego akcentu. To może położyć film... 18-07-2017, 16:52
Jak niektórzy może wiedzą posiadam książkę na której oparty jest film i bardzo ją lubię, często do niej wracam. I naturalnie uważałem, że ma ona potencjał na film. Ale jakoś ten trailer mnie nie przekonał, zwłaszcza gra Franco.
Plus książka to nie tylko sama komedia, a właściwie bardziej tragikomedia, gorzka wersja american dream. I sam nie wiem, czy Franco uda się to przenieść na ekran. 18-07-2017, 17:19
Tak jak pisze Lawrence, obawiam się, że z tak w sumie nieprostej historii stworzona zostanie prosta komedyjka.
![]() Martwi mnie to zdjęcie promocyjne… Dlaczego? Dlatego, że według książki Sestero bardzo wstydził się tego filmu i tej pracy. Pomagał kumplowi, to jasne, ale początkowo nie chciał mieć za dużo wspólnego z tym wszystkim. A po tym zdjęciu? Widzę tutaj Dave'a (na szczęście bez tej koszmarnie doklejonej brody), który jara się premierą ukończonego filmu - przywodzi mi to na myśl ostatnie sceny z Eda Wooda. Teaser mnie nie kupił… no cóż… zobaczymy… 18-07-2017, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2017, 18:57 przez Corn.)
No raczej, że ja patrzę, to ja widzę ;) Już tak się nie czepiaj. Owszem, nie musi to być bio pic 1 do 1 ale szkoda tak zacnego materiału na głupkowatą komedię spod ręki Rogena i spółki. Paul Anderson zrobiłby z tego arcydzieło ;)
18-07-2017, 19:06 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Green Room (2015), rez. Jeremy Saulnier | Pelivaron | 30 | 11,052 |
02-10-2024, 08:50 Ostatni post: Melvin27 |
|
| Room (2015) reż. Lenny Abrahamson | Capt. Nascimento | 53 | 13,969 |
19-10-2020, 08:40 Ostatni post: Debryk |
|
| The Keeping Room (2014) reż. Daniel Barber | Mental | 22 | 6,142 |
26-01-2016, 18:44 Ostatni post: Martinipl |
|
| "Disaster Movie" i tego typu wybryki... | Maik | 2 | 2,537 |
21-07-2008, 13:37 Ostatni post: Danus |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: The-Disaster-Artist-Poster.jpeg?auto=for...4&fit=crop]](http://screenrant0.imgix.net/wp-content/uploads/2017/07/The-Disaster-Artist-Poster.jpeg?auto=format&cs=tinysrgb&q=50&w=786&h=1164&fit=crop)
![[Obrazek: hqdefault.jpg]](https://i.ytimg.com/vi/ADvCHnWT8kE/hqdefault.jpg)