Dobre :D .
19-07-2012, 19:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2012, 19:58 przez hanys.)
|
The Wire
|
|
"The Wire" w wersji LEGO - wideo.
Dobre :D . 19-07-2012, 19:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2012, 19:58 przez hanys.)
Serial jest super. Dopiero zaczynam 3. sezon, wsiąkłam zupełnie.
Strasznie mnie śmieszy humor, zwłaszcza rzeczy w stylu: Powiedzcie mi skarbki, dlaczego w tym wątku jest tyle spoilerów? Czy w ogóle tak się dzieje i tak wyglądają też inne wątki o innych serialach i filmach? TO JEST STRASZNE.
dziewczyna R.
28-07-2012, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2012, 20:35 przez dziewczyna.)
W serialach staram się generalnie opierdalać ludzi nie tagujących spoilery, ale i tak spoilerów jest masa, bo prędzej czy później cała dyskusja odbywałaby się w [spoiler][/psoiler]. Nie ma sensu się bawić zwłaszcza w przypadku starszych, zakończonych parę lat temu produkcjach. Jeśli się ich boisz, to najlepiej nie czytaj wątków o serialach, z którymi nie jesteś na bieżąco :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 28-07-2012, 21:01
Do tego wątek został rozpoczęty w 2007 roku, gdy jeszcze nie było na forum tagów spoiler. A i stosunek do owych był trochę inny.
28-07-2012, 21:09
Tak, widziałam, że pierwsze posty są naprawdę stare.
(28-07-2012, 21:01)wujo444 napisał(a): W serialach staram się generalnie opierdalać ludzi nie tagujących spoilery, ale i tak spoilerów jest masa, bo prędzej czy później cała dyskusja odbywałaby się w [spoiler][/psoiler]. Nie ma sensu się bawić zwłaszcza w przypadku starszych, zakończonych parę lat temu produkcjach. Jeśli się ich boisz, to najlepiej nie czytaj wątków o serialach, z którymi nie jesteś na bieżąco :) Rozumiem, więc chociaż kusi, to zaniecham grzebania tu :) Wrócę, kiedy obejrzę wszystkie sezony, czyli pewnie niedługo... ech.
dziewczyna R.
28-07-2012, 21:27
Murzyń.... ee, twarze panów Afroamerykanów mi się mylą. Kiedy już nauczyłam się rozpoznawać gangsterów, to pojawili się liczni politycy. Leżę i nie ogarniam. Ktoś miał podobne trudności? <nieogar>
dziewczyna R.
03-08-2012, 01:43
Chyba nie...The Wire właśnie jest tak skonstruowany że każda postać jest przedstawiona unikatowo więc dla mocno zanurzonych w serialu raczej ciężko o takie nieogarnianie.
03-08-2012, 09:27
10 w skali szachisty :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-08-2012, 12:45
http://www.cracked.com/article_19999_5-true-stories-cut-from-movies-being-too-unrealistic_p2.html
(07-09-2012, 00:06)Luxorek napisał(a): The Wire jako old-schoolowy rpgAvallone z Obsidianu mówił swego czasu, że bardzo chciałby zrobić RPG na podstawie The Wire. 16-09-2012, 22:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012, 22:53 przez Gal Anonim.)
Karkołomne zadanie według mnie. Chociaż bardzo chętnie zagrałbym w takie GTA na poważnie, z większym elementem RPG.
16-09-2012, 23:18
Bez sensu. Mechanika GTA nie pasuje do The Wire. Nic nie wniesie do tego typu fabuły. Patrz: LA Noire, które traci przez wielki otwarty (nudny) świat i jeżdżenie autem. O ile dałoby się to zrobić ciekawiej, wystarczy zrobić miasto z przeskakiwaniem pomiedzy lokacjami (na przykład pomiędzy dzielnicami, patrząc na mapę, tak jak w Vampire the Masquerade: Bloodlines) i już. Gra The Wire powinna opierać się na prowadzeniu dialogów, zwiedzaniu i sprawdzaniu lokacji, oraz prowadzeniu śledztwa zbierając dowody.
Inna sprawa, że takie RPG nigdy nie powstanie - nie mowie nawet na licencji, ale w takim stylu. Tj. RPG z policją i bandytami w fabule, dialogami i śledztwem w mechanice, oraz głównym bohaterem pląsającym w tym wszystkim. To świetny materiał na RPG (wybory moralne, rozmowy, rozwój postaci - również jego kariery), ale nie ma na to publiki. Niestety, RPG musi być jakąś odmianą sci-fi albo fantasy, żeby znaleźć na to dość dużo kupców. Szkoda. Choć w dobie KickStartera może to możliwe. 16-09-2012, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012, 23:38 przez Gal Anonim.)
Mój ulubiony serial plus mój ulubiony program podróżniczo-kulinarny - świat prawie implodował w tandetnej knajpie z morskim żarciem:
20-09-2012, 11:20
CZAD! Dzięki za wklejenie. Nie wiem czy chciał bym mieszkać w Baltimore, ale muszę tam kiedyś pojechać. Muszę. Nie wiem czy było, jeśli tak to nie zaszkodzi wrzucić jeszcze raz:
miejscówki z The Wire na google map/street view http://welcometobaltimorehon.com/the-wire-a-streetview-tour Spędziłem godziny włócząc się wirtualnie po Baltimore. 20-09-2012, 12:39 Cytat:Nie wiem czy chciał bym mieszkać w Baltimore Nie chciałbyś ;) Weź dowolny ranking najbardziej hujowych/spłukanych/niebezpiecznych amerykańskich miast, a będzie tam Baltimore, np. 20 amerykańskich miast, w których nie chciałbyś zamieszkać 20-09-2012, 23:16 ![]() Cytat:Strzelaniny, pchnięcia nożem, śmiertelne pobicia - to sceneria Baltimore. W środku tego huraganu zbrodni jest miejski wydział zabójstw, mała grupka ludzi stojących w obliczu najbardziej mrocznych aspektów amerykańskiej rzeczywistości. Zamówiłem dzisiaj, oceny na zagranicznych portalach zachęcające, no i Baltimore w wydaniu Simona nigdy za wiele. 22-10-2012, 20:21 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |