The Wire
"The Wire" w wersji LEGO - wideo.
Dobre :D .

Odpowiedz
Serial jest super. Dopiero zaczynam 3. sezon, wsiąkłam zupełnie.
Strasznie mnie śmieszy humor, zwłaszcza rzeczy w stylu:

Powiedzcie mi skarbki, dlaczego w tym wątku jest tyle spoilerów? Czy w ogóle tak się dzieje i tak wyglądają też inne wątki o innych serialach i filmach? TO JEST STRASZNE.
dziewczyna R.

Odpowiedz
W serialach staram się generalnie opierdalać ludzi nie tagujących spoilery, ale i tak spoilerów jest masa, bo prędzej czy później cała dyskusja odbywałaby się w [spoiler][/psoiler]. Nie ma sensu się bawić zwłaszcza w przypadku starszych, zakończonych parę lat temu produkcjach. Jeśli się ich boisz, to najlepiej nie czytaj wątków o serialach, z którymi nie jesteś na bieżąco :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Do tego wątek został rozpoczęty w 2007 roku, gdy jeszcze nie było na forum tagów spoiler. A i stosunek do owych był trochę inny.

Odpowiedz
Tak, widziałam, że pierwsze posty są naprawdę stare.

(28-07-2012, 21:01)wujo444 napisał(a): W serialach staram się generalnie opierdalać ludzi nie tagujących spoilery, ale i tak spoilerów jest masa, bo prędzej czy później cała dyskusja odbywałaby się w [spoiler][/psoiler]. Nie ma sensu się bawić zwłaszcza w przypadku starszych, zakończonych parę lat temu produkcjach. Jeśli się ich boisz, to najlepiej nie czytaj wątków o serialach, z którymi nie jesteś na bieżąco :)

Rozumiem, więc chociaż kusi, to zaniecham grzebania tu :) Wrócę, kiedy obejrzę wszystkie sezony, czyli pewnie niedługo... ech.

dziewczyna R.

Odpowiedz
Murzyń.... ee, twarze panów Afroamerykanów mi się mylą. Kiedy już nauczyłam się rozpoznawać gangsterów, to pojawili się liczni politycy. Leżę i nie ogarniam. Ktoś miał podobne trudności? <nieogar>
dziewczyna R.

Odpowiedz
Chyba nie...The Wire właśnie jest tak skonstruowany że każda postać jest przedstawiona unikatowo więc dla mocno zanurzonych w serialu raczej ciężko o takie nieogarnianie.

Odpowiedz
Tak zachwalacie, że zacząłem oglądać i faktycznie jest świetnie.

Odpowiedz
10 w skali szachisty :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
The Wire jako old-schoolowy rpg

Zagrałbym. No i jak zwykle oberwało się drugiemu sezonowi ; )

Odpowiedz
http://www.cracked.com/article_19999_5-true-stories-cut-from-movies-being-too-unrealistic_p2.html
(07-09-2012, 00:06)Luxorek napisał(a): The Wire jako old-schoolowy rpg

Zagrałbym. No i jak zwykle oberwało się drugiemu sezonowi ; )
Avallone z Obsidianu mówił swego czasu, że bardzo chciałby zrobić RPG na podstawie The Wire.

Odpowiedz
Karkołomne zadanie według mnie. Chociaż bardzo chętnie zagrałbym w takie GTA na poważnie, z większym elementem RPG.

Odpowiedz
Bez sensu. Mechanika GTA nie pasuje do The Wire. Nic nie wniesie do tego typu fabuły. Patrz: LA Noire, które traci przez wielki otwarty (nudny) świat i jeżdżenie autem. O ile dałoby się to zrobić ciekawiej, wystarczy zrobić miasto z przeskakiwaniem pomiedzy lokacjami (na przykład pomiędzy dzielnicami, patrząc na mapę, tak jak w Vampire the Masquerade: Bloodlines) i już. Gra The Wire powinna opierać się na prowadzeniu dialogów, zwiedzaniu i sprawdzaniu lokacji, oraz prowadzeniu śledztwa zbierając dowody.

Inna sprawa, że takie RPG nigdy nie powstanie - nie mowie nawet na licencji, ale w takim stylu. Tj. RPG z policją i bandytami w fabule, dialogami i śledztwem w mechanice, oraz głównym bohaterem pląsającym w tym wszystkim. To świetny materiał na RPG (wybory moralne, rozmowy, rozwój postaci - również jego kariery), ale nie ma na to publiki. Niestety, RPG musi być jakąś odmianą sci-fi albo fantasy, żeby znaleźć na to dość dużo kupców. Szkoda. Choć w dobie KickStartera może to możliwe.

Odpowiedz
Mój ulubiony serial plus mój ulubiony program podróżniczo-kulinarny - świat prawie implodował w tandetnej knajpie z morskim żarciem:

Odpowiedz
CZAD! Dzięki za wklejenie. Nie wiem czy chciał bym mieszkać w Baltimore, ale muszę tam kiedyś pojechać. Muszę. Nie wiem czy było, jeśli tak to nie zaszkodzi wrzucić jeszcze raz:

miejscówki z The Wire na google map/street view

http://welcometobaltimorehon.com/the-wire-a-streetview-tour

Spędziłem godziny włócząc się wirtualnie po Baltimore.

Odpowiedz
Cytat:Nie wiem czy chciał bym mieszkać w Baltimore

Nie chciałbyś ;) Weź dowolny ranking najbardziej hujowych/spłukanych/niebezpiecznych amerykańskich miast, a będzie tam Baltimore, np. 20 amerykańskich miast, w których nie chciałbyś zamieszkać

Odpowiedz
Poznałem ostatnio gościa z Baltimore i mówi, ze okolica to The Wire totalnie :)

Odpowiedz
[Obrazek: 15612-6145-thickbox.jpg]
Cytat:Strzelaniny, pchnięcia nożem, śmiertelne pobicia - to sceneria Baltimore. W środku tego huraganu zbrodni jest miejski wydział zabójstw, mała grupka ludzi stojących w obliczu najbardziej mrocznych aspektów amerykańskiej rzeczywistości.

David Simon był pierwszym dziennikarzem, który uzyskał nieograniczony dostęp do wydziału zabójstw, a jego niezwykła książka jest zarówno pasjonującą relacją o pracy policyjnej, jak i wnikliwym wejrzeniem w istotę przemocy. Bohaterami tej opowieści są: Donald Worden, doświadczony śledczy, zbliżający się do końca swojej kariery zawodowej, Harry Edgerton, ciemnoskóry detektyw w zdominowanym przez białych wydziale i Tom Pellegrini, gorliwy nowicjusz, któremu przypada najtrudniejsza sprawa w roku, brutalny gwałt i morderstwo popełnione na jedenastoletniej dziewczynce.

Simon wykonał nadzwyczajną robotę, przenikając pod skórę i do umysłów funkcjonariuszy policji - The New York Times Book Review

Arcydzieło dziennikarstwa - Associated Press

Zamówiłem dzisiaj, oceny na zagranicznych portalach zachęcające, no i Baltimore w wydaniu Simona nigdy za wiele.

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że wydali to w Polsce. Dzięki za cynk.

Odpowiedz
[Obrazek: 458993_10151292064333872_336501414_o.jpg?dl=1]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości